Ένα Starter Drone για τον αντίπαλο DJI

Βασικά Takeaways

  • Το Potensic Atom προσφέρει μια εμπειρία πτήσης φιλική για αρχάριους με βίντεο 4K και εμβέλεια μετάδοσης έως και 6 χλμ.
  • Ελαφρύς σχεδιασμός με αντίζυγο 3 αξόνων, αντίσταση ανέμου επιπέδου πέντε και δεν απαιτείται εγγραφή FAA
  • Ελεγχόμενο από εφαρμογή, ρυθμιζόμενο χειριστήριο, χρόνος πτήσης 32 λεπτών και άλλα βασικά χαρακτηριστικά για προσωπική χρήση drone.

Το Potensic Atom είναι ένα drone φιλικό προς τους αρχάριους με πρόσβαση σε βίντεο 4K, σταθεροποίηση με αντίζυγο 3 αξόνων, οπτική παρακολούθηση και μετάδοση βίντεο έως 6 χιλιόμετρα. Ο συνδυασμός των premium χαρακτηριστικών του με μια πιο οικονομική κατασκευή επιτρέπει στους νέους ταξιδιώτες να μάθουν τα σχοινιά χωρίς ένα τεράστιο κόστος.

Εάν αναζητάτε ένα προσιτό drone που προσφέρει μια εμπειρία φιλική προς τους αρχάριους, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα μετάβασης σε πιο προηγμένες πτήσεις, το Potensic Atom παρέχει τα απαραίτητα εάν είστε πρόθυμοι να πετάξετε χωρίς να αποφύγετε εμπόδια.

Potensic ATOM

300 $ 350 $ Εξοικονομήστε 50 $

Το Potensic Atom είναι ένα drone προσωπικής κατηγορίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους ή προχωρημένους επιβάτες, ρυθμίζοντας τους αντίστοιχους περιορισμούς πτήσης με την εφαρμογή PotensicPro. Με την επιλογή λήψης φωτογραφιών έως και 4K 30fps ή 12MP με την κάμερά του και την επιλογή να αξιοποιήσετε τον αυτόματο ή χειροκίνητο έλεγχο της κάμερας, προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για λήψη περιεχομένου. Αντίσταση ανέμου επιπέδου πέντε, αντίζυγο 3 αξόνων, εμβέλεια μετάδοσης 6 χιλιομέτρων και μέγιστος χρόνος πτήσης 32 λεπτών με τις εναλλάξιμες μπαταρίες του που προσφέρουν περισσότερες επιλογές για εξερεύνηση και βολή χωρίς να επιβαρύνεστε με βαρύ τίμημα.

Μάρκα Potensic

Κάμερα Αισθητήρας Sony CMOS (φωτογραφίες 12MP)

Εφαρμογή PotensicPro

Μεταβλητή ταχύτητας, σε λειτουργία σπορ: Ανάβαση (5m/s) | Κάθοδος (4m/s) | Ταχύτητα πτήσης (16m/s)

Βάρος

Εμβέλεια 6km Εμβέλεια μετάδοσης (~3,73 μίλια)

Συνδεσιμότητα Wi-Fi, Ελεγκτής

Μπαταρία Εναλλάξιμη έξυπνη μπαταρία 2230mAh | Ελεγκτής 3000 mAh

Διαστάσεις Διπλωμένο: ~3,46 x 5,63 x 2,28 ίντσες (88 x 143 x 58 mm) | Ξεδιπλωμένο: ~11,8 x 9,5 x 2,28 ίντσες (300 x 242 x 58 mm)

Ανάλυση βίντεο 4K (30/25/24fps), 2,7K (30/25/24fps), 1080P (60/50/30/25/24 fps)

Μορφές βίντεο MP4 (H.264)

Ρυθμός bit 50 Mbps (μέγιστο)

Ζωντανή προβολή Ναι

Μέγιστη ταχύτητα ανέμου Επίπεδο αντίστασης 5 (38 km/h ή ~24 mph)

Πλεονεκτήματα

  • Ομαλή σταθεροποίηση μέσω αντίζυγο 3 αξόνων
  • Επίπεδο 5 αντοχή στον αέρα
  • Ελαφρύ, φορητό σώμα
  • Γρήγορες λήψεις και οπτική παρακολούθηση
  • Λήψη έως και 4K 30 FPS
  • Επιλογές λειτουργίας για αρχάριους εντός της εφαρμογής

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς αποφυγή σύγκρουσης ή εμποδίων
  • Φακός σταθερής εστίασης
  • Ελαφρώς στενό FOV (78°)

Προετοιμασία για την πρώτη σας πτήση με το Atom

James Hirtz / MakeUseOf

Αφού κάνετε την επιλογή σας μεταξύ του τυπικού (299,99 $) ή του κιτ συνδυασμού (399,99 $), η αρχική διαδικασία ρύθμισης περιλαμβάνει μερικά βήματα. Θα χρειαστεί πρώτα να φορτίσετε τις εναλλάξιμες έξυπνες μπαταρίες μέσω του διανομέα παράλληλης φόρτισης ή του USB-C για να τις ενεργοποιήσετε και να συνδέσετε το Atom στην εφαρμογή PotensicPro του smartphone σας. Μόλις το τηλέφωνό σας συνδεθεί στο χειριστήριο μέσω του καλωδίου προσαρμογέα micro UBS, USB-C ή της υποδοχής φωτισμού, θα πρέπει να επιτρέψετε τα κατάλληλα δικαιώματα για την εφαρμογή και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι προσβάσιμα.

James Hirtz / MakeUseOf

Μετά την αρχική του σύζευξη, είναι σκόπιμο να εξερευνήσετε τη διεπαφή πτήσης του drone και τις ρυθμίσεις του. Εκτός από την εξοικείωση με βασικές πληροφορίες μέσω της καθοδήγησης εντός της εφαρμογής, ο επιπλέον χρόνος θα σας δώσει λίγο χρόνο για να ζητήσετε τις απαραίτητες ενημερώσεις υλικολογισμικού. Για πρόσθετη ασφάλεια, η ενεργοποίηση της λειτουργίας αρχαρίου στις ρυθμίσεις περιορίζει την εμβέλεια πτήσης του drone σε ακτίνα και ύψος 98 πόδια (30 m) για μια αρκετά μεγάλη εμβέλεια δοκιμών που θα κρατήσει το Atom στο μάτι.

James Hirtz / MakeUseOf

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι η εκτέλεση βαθμονόμησης πυξίδας, αντίζυγου και τηλεχειριστηρίου. Ενώ η βαθμονόμηση της πυξίδας από μόνη της προτείνεται κάθε φορά που πετάτε σε μια νέα περιοχή, αυτό μπορεί να επαναληφθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Μερικά drones φιλικά προς τους αρχάριους μπορεί να δυσκολευτούν στην αρχική τους βαθμονόμηση για να εξασφαλίσουν ομαλή πτήση, αλλά δεν εμφανίστηκαν περίεργα μοτίβα πτήσης κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Ελαφρύς σχεδιασμός με Gimbal 3 αξόνων 4K

James Hirtz / MakeUseOf

Στο χέρι, το drone καταλαμβάνει περιορισμένο χώρο όταν διπλωθεί σε μέγεθος ~3,46 x 5,63 x 2,28 ίντσες (88 x 143 x 58 mm) και ~11,8 x 9,5 x 2,28 ίντσες (300 x 242 x 58 mm) μόλις ξεδιπλωθεί. Ενώ το Atom φαίνεται παρόμοιο με άλλα οικονομικά drones, αυτό το drone κάτω των 149 γραμμαρίων απολαμβάνει πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως ένα αντίζυγο 3 αξόνων χωρίς ψήκτρες για πιο ομαλή σταθεροποίηση με εύρος κλίσης από +20 έως -90 μοίρες. Η Atom διαθέτει επίσης κάμερα 12MP και αισθητήρα Sony CMOS 1/3 ιντσών που χρησιμοποιεί διάφραγμα f/2.2.

  Πώς να παρακολουθήσετε δωρεάν το Halo Nightfall στο Διαδίκτυο

James Hirtz / MakeUseOf

Ως τηλεκατευθυνόμενο drone που βασίζεται στον εντοπισμό θέσης GPS, χρησιμοποιεί επίσης μια πλατφόρμα παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης (GNSS) (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou). Ως εφεδρικό, το Atom μπορεί να αλλάξει το σύστημα όρασης προς τα κάτω, αν και με ορισμένους περιορισμούς χρήσης, ειδικά εάν συμβεί μια πιο δραστική αλλαγή του φωτισμού. Για μετάδοση βίντεο, χρησιμοποιεί το PixSync 3.0 για περαιτέρω εμβέλεια μετάδοσης έως και 6 km (~3,73 μίλια).

James Hirtz / MakeUseOf

Ως drone σε μέγεθος παλάμης που ζυγίζει λιγότερο από 249 γραμμάρια, δεν απαιτείται εγγραφή FAA ή Remote ID, επομένως υπάρχει μια λιγότερη ανησυχία.

Ρυθμιζόμενο χειριστήριο για Smartphones

James Hirtz / MakeUseOf

Σχεδόν τόσο σημαντικό όσο το ίδιο το drone είναι ο ελεγκτής του. Για το χειριστήριο της Atom, το Potensic έχει προσαρμόσει στυλ βάσης ρυθμιζόμενης λαβής τηλεφώνου παρόμοιο με αυτό των ελεγκτών παιχνιδιών για κινητά.

Κατά τη δοκιμή, ένα Google Pixel 6 Pro και ένα Infinix Hot 40 Pro χρησιμοποιήθηκαν και τα δύο με καλώδιο προσαρμογέα USB-C μεταξύ της συσκευής και του ελεγκτή. Παρά το γεγονός ότι το Google Pixel 6 Pro ήταν η μικρότερη συσκευή, το χειριστήριο ήταν ακόμα σε θέση να χωρέσει το ύψος 6,64 ιντσών του Hot 40 Pro. Ως γενική σημείωση, εάν τοποθετείτε ένα ψηλότερο τηλέφωνο, η τοποθέτηση του αντίστοιχου καλωδίου USB στην εσοχή κάνει πρώτα τη σύνδεση πολύ πιο εύκολη.

James Hirtz / MakeUseOf

Όσον αφορά τη λειτουργία, η Potensic προσπάθησε να κρατήσει τα πάντα διαισθητικά και συμπαγή για ταξίδια. Τα μπαστούνια ελέγχου, τα οποία είναι κολλημένα στο κάτω μέρος, βιδώνονται μόλις αφαιρεθούν. Εκτός από το κουμπί τροφοδοσίας στα αριστερά, το επάνω αριστερό μέρος διαθέτει επίσης τον τροχό ελέγχου του αντίζυμου και το κουμπί εγγραφής βίντεο. Στα δεξιά, το χειριστήριο φιλοξενεί το κουμπί Return to Home και το κουμπί κλείστρου για φωτογραφίες.

James Hirtz / MakeUseOf

Για εκτεταμένες πτήσεις, είναι ένα προσαρμοστικό χειριστήριο που ταιριάζει σε διάφορα τηλέφωνα. Αν και δεν υπάρχουν συντομεύσεις για κάθε επιθυμητή λειτουργία, όπως οι ρυθμίσεις ταχύτητας του drone, παρέχει μια καλή ισορροπία για όσους δεν θέλουν να βασίζονται πολύ στην οθόνη του smartphone τους.

Η εμπειρία πτήσης από απόσταση

James Hirtz / MakeUseOf

Ανάλογα με την εξοικείωσή σας με τα drones, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η εφαρμογή PotensicPro επιχειρεί να μειώσει το άγχος παρέχοντας προαιρετικές συμβουλές επί της οθόνης στη διεπαφή πτήσης για ασφάλεια και λειτουργία πτήσης ή προσφέροντας περιορισμένο χώρο λειτουργίας μέσω της λειτουργίας αρχαρίου. Αλλά όταν πρόκειται για πτήση, υπάρχει το ερώτημα πόσο ομαλή είναι η μετάβαση, αφού έχετε καταλάβει τα βασικά χειριστήρια.

Για το Atom, οι ταχύτητες πτήσης μπορούν να ρυθμιστούν μεταξύ λειτουργίας βίντεο, κανονικής και σπορ λειτουργίας (η οποία μπορεί να επιλεγεί μόνο σε υψόμετρο άνω των 26 ποδιών). Ανεξάρτητα από την ταχύτητα πτήσης, η απόκριση ήταν πάντα όπως αναμενόταν, με χαμηλότερες ταχύτητες που επιτρέπουν ακόμη καλύτερη ομαλότητα. Η ακριβής ρύθμιση της κλίσης είναι χαρακτηριστική για έναν τροχό ελέγχου με δυνατότητα ελαφριάς διόρθωσης πάνω ή κάτω κατά περίπτωση.

Όσον αφορά το εύρος μετάδοσης πτήσης, τα πλήρη 6 χιλιόμετρα δεν ήταν πλήρως ελεγχόμενα λόγω ασφάλειας και νόμιμων περιορισμών (η εφαρμογή θα σας προειδοποιήσει επίσης εάν προσπαθήσετε να επιτρέψετε στο drone να πετάξει έως και πάνω από 400 πόδια). Ωστόσο, η επιλογή να το πετάξετε ξεκάθαρα εκτός όρασης, ενώ εξακολουθείτε να μπορείτε να το ελέγξετε εξ αποστάσεως από μακριά, δείχνει την αξιοπιστία της μετάδοσής του. Εάν όντως διαπιστώσετε ότι υπερεκτείνεστε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, μια αποκριτική έναρξη επιστροφής στο σπίτι είτε μέσω τηλεχειρισμού είτε μέσω εφαρμογής θα την επαναφέρει αμέσως.

James Hirtz / MakeUseOf

Ένα πιο διαδεδομένο εμπόδιο κατά τη διάρκεια διαφορετικών πτήσεων, ειδικά σε μεγαλύτερα υψόμετρα, είναι ο άνεμος.

Ενώ το Atom διαθέτει αντίσταση ανέμου επιπέδου πέντε, η οποία προορίζεται να αντέχει ανέμους έως και 24 mph, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δύσκολες ημέρες με υψηλότερο ανέμους. Δεδομένου ότι είναι ένα ελαφρύ drone, μπορεί να συλληφθεί από μια ισχυρότερη ριπή και να χτυπηθεί σε οτιδήποτε βρίσκεται κοντά.

  5 Λόγοι για να χρησιμοποιήσετε Bright Data για Proxy και Web Scraping

Κατά τη δοκιμή της αντίστασης του ανέμου, αυτό συνέβη με μια ξαφνική ριπή που φυσούσε το drone σε έναν μεταλλικό πόλο ακριβώς στη σωστή γωνία για να εκτοξεύσει την μπαταρία του. Δεν υπήρξε ορατή ζημιά, αλλά λερώθηκε η ίδια η κάμερα του drone και του gimbal κατά τη συντριβή. Το drone κατά τα άλλα δεν εμπόδισε το συμβάν κατά την επανεκκίνηση με την εγγραφή βίντεο να διαρκεί μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Όταν συναντήσετε ισχυρότερους ανέμους σε μεγαλύτερο ύψος, θα λάβετε επίσης μια προειδοποίηση ότι πρέπει να χαμηλώσετε το ύψος πτήσης και να πετάξετε το drone πίσω το συντομότερο δυνατό.

James Hirtz / MakeUseOf

Όπως είναι πιο χαρακτηριστικό για το εύρος τιμών του, δεν υπάρχει αποφυγή εμποδίων στο drone. Επομένως, εάν πετάτε χειροκίνητα, θα πρέπει να προσέχετε ότι το drone πλησιάζει πολύ κοντά ή ότι οι έλικες πιάνουν οτιδήποτε. Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε έξυπνη οπτική παρακολούθηση, θα πρέπει να σχεδιάσετε ανάλογα ή να ακολουθήσετε σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου δεν θα χρειάζεται να αντιμετωπίζετε εμπόδια.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PotensicPro

James Hirtz / MakeUseOf

Με μια ματιά, η βασική εφαρμογή PotensicPro φαίνεται αρκετά απλή στο σχεδιασμό. Πριν εισέλθετε στη διεπαφή πτήσης, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τύπων drone, να προβάλετε εκπαιδευτικό υλικό, να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής πτήσεων, να δείτε το άλμπουμ φωτογραφιών ή να ακολουθήσετε τον οδηγό σύνδεσης για να τα ετοιμάσετε όλα.

Μόλις συνδεθεί, οι ρυθμίσεις μπορούν να τροποποιηθούν για το drone και οι επιλογές της κάμερας μπορούν να εξερευνηθούν πλήρως. Μπορείτε να το αφήσετε στις αυτόματες προεπιλογές εάν είναι ευκολότερο ή να προσαρμόσετε την κάμερα χειροκίνητα τροποποιώντας την ταχύτητα κλείστρου, το ISO, την ισορροπία λευκού, την ανάλυση και τον ρυθμό καρέ.

Οι βασικές πληροφορίες μεταφέρονται μέσω ενός δείκτη υψομέτρου ή ενός μικρογραφικού χάρτη στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης. Επιπλέον, η ταχύτητα και η απόσταση πτήσης παρέχονται κατά τη μετάδοση για να παρακολουθείτε την τρέχουσα πτήση του drone σας. Ο δείκτης υψομέτρου θα αλλάξει επίσης χρώματα για να σας ενημερώσει για αλλαγές στη γωνία κλίσης του που πετάει το drone σας αυτήν τη στιγμή.

Για όσους προτιμούν να διατηρήσουν ελάχιστη τη χρήση του τηλεχειριστηρίου, διατίθενται επίσης συντομεύσεις επί της οθόνης. Η εφαρμογή παρέχει επίσης πρόσβαση σε ψηφιακό ζουμ, οπτική παρακολούθηση και τις λειτουργίες λήψης αυτοματοποιημένης εγγραφής βίντεο Quickshots της εφαρμογής.

Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα Quickshots, θα πρέπει να βρίσκεστε σε λειτουργία GPS για να τα χρησιμοποιήσετε και επίσης να προσέχετε οποιεσδήποτε απαιτήσεις σε υψόμετρο ή κλίση αντίζυγο. Όπως και με την οπτική παρακολούθηση, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που θα μπορούσαν να διακόψουν τις διαδρομές λόγω της έλλειψης αποφυγής εμποδίων, επομένως είναι καλύτερο να το κάνετε σε ανοιχτό χώρο όποτε είναι δυνατόν. Αν και υπάρχει μια μικρή προσφορά που αποτελείται από pull-away, ρουκέτα, σπείρα, κύκλο και μπούμερανγκ, το καθένα παρέχει τη δική του ξεχωριστή αίσθηση, αν δεν θέλετε να καλύψετε σε μεγάλο βαθμό το στυλ βολής σας.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας και επιλογές φόρτισης

James Hirtz / MakeUseOf

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, υπάρχει ένας δυνητικός μέγιστος χρόνος πτήσης 32 λεπτών εάν βρίσκεστε σε περιβάλλον χωρίς αέρα με ταχύτητα 5 m/s. Καθώς αυτό δεν είναι τυπικό, είναι πιο πιθανό να έχετε μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας περίπου 23–25 λεπτών κατά τη διάρκεια ενός τυπικού μείγματος πτήσης και αιώρησης. Για σύγκριση, ο μέγιστος χρόνος πτήσης του DJI Mini 3 υπό ιδανικές ρυθμίσεις υπολογίζεται στα 38 λεπτά.

Όταν η μπαταρία αρχίζει να πέφτει, είναι καλύτερο να προσέχετε το περιβάλλον σας. Από συνήθεια, συνήθως θα επέλεγα να ξεκινήσω με μη αυτόματο τρόπο μια επιστροφή στο σπίτι με περίπου 20% μπαταρία.

Εάν το ξεχάσετε κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, το drone θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο σπίτι με περίπου 16% αυτόματα. Ωστόσο, εάν ξεκινήσει την επιστροφή του κοντά σε κάτι σαν δέντρο, η έλλειψη αποφυγής εμποδίων μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση, ειδικά καθώς προσπαθεί να ανακτήσει το απαραίτητο υψόμετρο. Επομένως, είναι καλύτερο να προσέχετε, ειδικά όταν οι περιβαλλοντικές συνθήκες όπως οι υψηλότεροι άνεμοι ή οι συχνές αλλαγές υψομέτρου.

James Hirtz / MakeUseOf

Μόλις είστε έτοιμοι να φορτίσετε, ο διανομέας παράλληλης φόρτισης 60 W μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα και τις τρεις μπαταρίες καθώς και τον ελεγκτή μέσω του καλωδίου USB-C που περιλαμβάνεται σε περίπου 1,5 ώρα. Οι αγοραστές του συνδυασμού fly more bundle θα λάβουν τον φορτιστή, αλλά μπορούν να αγοραστούν και χωριστά. Ενώ το drone μπορεί να φορτιστεί χωρίς αυτό, θα χάσετε επίσης την πρόσβαση στο προστατευτικό στοιχείο θήκης κατά τη φόρτιση.

  2 εύκολοι τρόποι για να διαγράψετε το αποθετήριο GitHub

James Hirtz / MakeUseOf

Συντήρηση πτήσεων και προβλέψεις

James Hirtz / MakeUseOf

Ενώ το Potensic παρέχει επαρκή ποσότητα προειδοποίησης, υπάρχουν μερικά στοιχεία συντήρησης, ειδικά κατά την παρατεταμένη χρήση. Ανάλογα με το κιτ που αγοράζετε, θα λάβετε διαφορετική ποσότητα εφεδρικών ελίκων και βιδών μαζί με ένα κατσαβίδι. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε μια μικροσκοπική σύγκρουση ή πρόβλημα με την αποφυγή εμποδίων, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να ταιριάξετε τα σημάδια της προπέλας με τον βραχίονα του drone σύμφωνα με τις οδηγίες και να ακολουθήσετε την κατάλληλη διαδικασία για να τα αλλάξετε.

Για να αλλάξετε τους έλικες, θα χρειαστεί επίσης να κρατήσετε ακίνητο τον κινητήρα ενώ ξεβιδώνετε το πρωτότυπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ήταν πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι με την κατάλληλη ροπή για εργασίες με βάση την ακρίβεια. Ωστόσο, θα πρέπει να κρίνετε τι λειτουργεί καλύτερα και αν υπάρχει ένα δεύτερο ζευγάρι χέρια που μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τον κινητήρα ασφαλισμένο.

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος επιφάνειας εκτόξευσης, πιθανότατα θα παρατηρήσετε κάποια μετατόπιση όταν το drone επιχειρήσει να επιστρέψει στο σπίτι ενώ βρίσκεται σε λειτουργία GPS. Δεν είναι ένα τεράστιο ποσό με την κατάλληλη βαθμονόμηση συνήθως, αλλά θα θελήσετε να το λάβετε υπόψη και να κάνετε τυχόν προσαρμογές κατά την προσγείωση, όπως απαιτείται.

James Hirtz / MakeUseOf

Αποτελέσματα φωτογραφιών και βίντεο και προσαρμογή

James Hirtz / MakeUseOf

Όταν εξετάζετε τις δυνατότητες φωτογραφίας και βίντεο του Atom, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικές λεπτομέρειες. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, το Atom έχει ανάλυση φωτογραφίας 4608 x 2592 pixel με δυνατότητα χρήσης είτε JPG είτε JPG+RAW για τη μορφή εικόνας του.

Η ποιότητα βγαίνει σε μεγάλο βαθμό όπως αναμένεται, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τις αυτόματες ρυθμίσεις. Για προσωπική χρήση, τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι περισσότερο από επαρκή, ειδικά εάν υπάρχει η επιλογή για καθαρισμό φωτογραφιών σε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Ωστόσο, ένα εκπαιδευμένο μάτι μπορεί να παρατηρήσει λεπτομέρειες όπως κάποια θολούρα σε πιο φωτεινές λήψεις.

Τα μικρά παράπονα περιλαμβάνουν επίσης έναν φακό σταθερής εστίασης για εργασία και ένα ελαφρώς πιο στενό FOV 78 μοιρών. Το ψηφιακό ζουμ υποστηρίζεται επίσης μόνο έως και 2x σε λειτουργία φωτογραφίας, ενώ το 3x είναι διαθέσιμο μόνο για 1080P/2,7K σε λειτουργία βίντεο.

Για αναφορά, τα δύο παραδείγματα φωτογραφιών παρακάτω τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις κάμερας.

James Hirtz / MakeUseOf

Όσον αφορά το βίντεο, υπάρχει η επιλογή λήψης σε 4K (έως 30fps), 2,7K (έως 30fps) και 1080p (έως 60fps) ως MP4 (H.264). Σε συνδυασμό με την κλίση από +20 μοίρες έως -90 μοίρες και ένα αντίζυγο 3 αξόνων, τα πλάνα μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα περιβάλλοντα λήψης, διατηρώντας τα ομαλά ακόμη και κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων. Όταν συνδυάζεται με την επιλογή Quickshots, μπορείτε εύκολα να μάθετε διαφορετικές λήψεις από drone και να βρείτε το στυλ λήψης σας.

Ακόμα κι αν δεν είστε επίδοξος βιντεογράφος, η ποιότητα 4K ξεχωρίζει. διασφαλίζει ότι μπορείτε να λαμβάνετε ποιοτικό βίντεο με ό,τι χρειάζεστε.

James Hirtz / MakeUseOf

Πρέπει να αγοράσετε το Potensic Atom;

James Hirtz / MakeUseOf

Για όσους αναζητούν ένα αξιόπιστο drone με κάμερα για αρχάριους σε πιο προσιτή τιμή από τον ανταγωνισμό του, το Potensic Atom θα αποδειχθεί συναρπαστικό για πολλούς. Ακόμη και με το πακέτο συνδυασμού του, θα είναι φθηνότερο από έναν πιο κοντινό ανταγωνιστή όπως το DJI Mini 3, ειδικά αν το βρείτε στην πώληση. Επιπλέον, εάν θέλετε να μάθετε να πετάτε ένα drone, το αντίζυμο 3 αξόνων με βίντεο έως και 4K 30 fps προσφέρει πολλές επιλογές μαζί με τη δυνατότητα χειροκίνητου ελέγχου της κάμεράς σας.

Ωστόσο, εάν θέλετε την ασφαλέστερη πτήση, ίσως θέλετε να πληρώσετε για ένα πιο ακριβό drone με αποφυγή εμποδίων. Ομοίως, εάν είστε προχωρημένος χρήστης, μπορεί επίσης να θέλετε να επιλέξετε ένα πιο ισχυρό drone που μπορεί να αντέξει ακόμη υψηλότερους ανέμους. Τελικά, θα πρέπει να σταθμίσετε την ιδανική περίπτωση χρήσης drone και εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο πτήσης για να αποκτήσετε εμπειρία.

Συνολικά, το Atom εξακολουθεί να είναι ένα ευέλικτο drone με κάμερα για αρχάριους, εάν είστε πρόθυμοι να το δώσετε μια ευκαιρία για καθημερινή χρήση.

Potensic ATOM

300 $ 350 $ Εξοικονομήστε 50 $

Το Potensic Atom είναι ένα drone προσωπικής κατηγορίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους ή προχωρημένους ταξιδευτές, ρυθμίζοντας τους αντίστοιχους περιορισμούς πτήσης με την εφαρμογή PotensicPro. Με την επιλογή λήψης φωτογραφιών έως και 4K 30fps ή 12MP με την κάμερά του και την επιλογή να αξιοποιήσετε τον αυτόματο ή χειροκίνητο έλεγχο της κάμερας, προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για λήψη περιεχομένου. Αντίσταση ανέμου επιπέδου πέντε, αντίζυγο 3 αξόνων, εμβέλεια μετάδοσης 6 χιλιομέτρων και μέγιστος χρόνος πτήσης 32 λεπτών με τις εναλλάξιμες μπαταρίες του που προσφέρουν περισσότερες επιλογές για εξερεύνηση και λήψη χωρίς να επιβαρύνετε το βαρύ τίμημα.