Τα καλύτερα αυτοκίνητα RC για το 2023

Το να αφήνετε τον δαίμονα της εσωτερικής ταχύτητας να χαλαρώσει, να αναπτύσσετε εκπληκτικά ακροβατικά ή να πλοηγείστε σε δύσκολο έδαφος είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο RC. Επιλέξτε το κατάλληλο για το επίπεδό σας από μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα RC που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Τράξξας

Το Traxxas TRX-4 Land Rover Defender σε κλίμακα 1:10 είναι η κορυφαία επιλογή αυτοκινήτου RC. Είναι κατά κύριο λόγο ανιχνευτής, αλλά είναι αρκετά ευέλικτο και ελέγχει όλα τα απαιτούμενα πλαίσια για να θεωρηθεί ως ολοκληρωμένο.

Το TRX-4 Defender είναι ένα αντίγραφο του Land Rover Defender με πλήρη άδεια χρήσης και το επίπεδο λεπτομέρειας είναι ένα συλλεκτικό όνειρο. Έρχεται ακόμη και με λειτουργικό εφεδρικό ελαστικό και προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως δοχεία αερίου και γρύλο.

Το μπροστινό και πίσω διαφορικό με τηλεχειρισμό και η υψηλή/χαμηλή γκάμα μετάδοσης συμβάλλουν σημαντικά στην ευελιξία του. Είναι επίσης εκπληκτικά εύκολο στη χρήση και θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για αρχάριους. Η απόκριση διεύθυνσης και πέδησης είναι εύκολο να ελεγχθούν και οι άξονες της πύλης παρέχουν εξαιρετική απόσταση από το έδαφος.

Traxxas TRX-4 Land Rover Defender

Καλύτερο Συνολικά

Ένα εξαιρετικά λεπτομερές αντίγραφο σε κλίμακα 1:10 του Land Rover Defender, το TRX-4 είναι ένα συλλεκτικό όνειρο. Επιπλέον, είναι ένας ανιχνευτής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για άλλους σκοπούς αυτοκινήτου RC χάρη στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του που συμβάλλουν στην ευελιξία του.

Πλεονεκτήματα

  • Άκαμπτο χαλύβδινο πλαίσιο
  • Γωνία διεύθυνσης 45 μοιρών
  • XL-5 HV ESC με προφίλ Trail και Crawl
  • Πολλαπλές λειτουργίες οδήγησης
  • Αδιάβροχα εξαρτήματα

Haiboxing

Εάν θέλετε ένα ανθεκτικό και διασκεδαστικό αυτοκίνητο RC σε προσιτή τιμή, το Haiboxing All-Terrain RC Car είναι μια καλή επιλογή. Δεν θα σπάσετε τα χρήματα με αυτό το αυτοκίνητο RC σε κλίμακα 1:18 και με λίγη προσοχή, είναι αρκετά ανθεκτικό για να αντέξει. Μπορείτε να πετύχετε τελικές ταχύτητες έως και 22 μίλια/ώρα και ο κινητήρας του 4WD και βουρτσισμένος 380 μπορεί να τον κάνει να σκαρφαλώνει πάνω από εμπόδια και ανώμαλο έδαφος.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν είναι πλήρως αδιάβροχο. Με βαθμολογία IPX4, μπορεί να χειριστεί πιτσιλιές και ελαφριά βροχή από τις περισσότερες πλευρές, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε τις βαθιές λακκούβες και τη λάσπη και να το αφήνετε στο σπίτι όταν χιονίζει. Εάν θέλετε μια αναβάθμιση για επιπλέον δαπάνη, το Haiboxing 18859A διαθέτει έναν πιο αποτελεσματικό και ισχυρό κινητήρα χωρίς ψήκτρες και μπορεί να πετύχει ταχύτητες έως και 30 mph.

Haiboxing All-Terrain 18859

Καλύτερος προϋπολογισμός

Το μοντέλο του 18859 του Haiboxing All-Terrain RC Car είναι ένα προσιτό αλλά ανθεκτικό μηχάνημα που μπορεί να αντιμετωπίσει πολλούς τύπους συνθηκών. Η ικανότητα 4WD και ο ισχυρός κινητήρας 380 του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει δύσκολα εδάφη και να επιτυγχάνει τελικές ταχύτητες έως και 22 mph. Είναι το ιδανικό αυτοκίνητο RC για αρχάριους για ενήλικες και παιδιά.

  Τα 13 καλύτερα ποδήλατα κάτω από το γραφείο για το γραφείο του σπιτιού σας, για να είστε υγιείς

Πλεονεκτήματα

  • Ανθεκτική κατασκευή
  • Καλό για παιδιά και αρχάριους ενήλικες
  • Αδιάβροχο στο πιτσίλισμα
  • Προμηθευτός

Μειονεκτήματα

  • Η βαθμολογία IPX4 σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλο για όλες τις συνθήκες

Lego

Η κατασκευή αυτοκινήτων Lego RC μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και επιλογές όπως το Lego Technic RC Tracked Racer αποτελούν μια εξαιρετική εισαγωγή στις μηχανολογικές έννοιες για τους νέους. Μπορούν να πειραματιστούν με διαφορετικά εδάφη και να ωθήσουν τις οδηγικές τους δεξιότητες στα άκρα με αυτό το εξαιρετικό σετ Lego Technics.

Είναι ένα πλήρως μηχανοκίνητο σετ 370 τεμαχίων. Μόλις κατασκευαστούν, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν την πανκατευθυντική οδήγηση και τις στροφές 360 μοιρών, ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναπτύξουν τις δεξιότητες συντονισμού ματιού-χεριού. Κάνει ελαφριά εργασία με μεγάλα εμπόδια και μόλις βαρεθούν τον δρομέα με ίχνη, τα παιδιά μπορούν να τον ξαναφτιάξουν σε φορτηγό εκτός δρόμου.

LEGO Technic RC Tracked Racer

Το καλύτερο για παιδιά

Απελευθερώστε τη δημιουργική σκέψη του παιδιού σας και αφήστε το να αναπτύξει κρίσιμες δεξιότητες με το Lego Technic RC Tracked Racer. Είναι ένα πλήρως μηχανοκίνητο αυτοκίνητο RC που κινείται και στρίβει προς κάθε κατεύθυνση. Επιπλέον, δεν είναι απλώς ένας δρομέας, με δυνατότητα ανακατασκευής του σε φορτηγό εκτός δρόμου.

Πλεονεκτήματα

  • Μπορεί να χειριστεί μεγάλα εμπόδια
  • Η οικοδόμηση και η οδήγηση αναπτύσσουν δεξιότητες στα παιδιά
  • Συμβατό με άλλα σετ Lego για δημιουργική κατασκευή
  • Οδηγεί σε οποιοδήποτε έδαφος

Μειονεκτήματα

  • Όχι πολύ γρήγορα
  • Απαιτεί μπαταρίες 6xAA και 3xAAA

Τράξξας

Ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα ερπυστριοφόρα οχήματα είναι αυτή η εκπληκτική αναπαραγωγή από την Traxxas του κλασικού Ford Bronco του 1979. Το πλαίσιο Traxxas TRX-4 παρέχει μια εξαιρετική βάση για τις δυνατότητες του φορτηγού εκτός δρόμου. Η ατσάλινη κατασκευή του, εκτός από τον ισχυρό κινητήρα Titan 550 21T και το XL-5 HV ESC, μπορεί να χειριστεί σχεδόν όλες τις συνθήκες. Συμπληρώνονται από πρόσθετα χαρακτηριστικά που κάνουν τις δύσκολες συνθήκες μεγάλη διασκέδαση.

Μεταξύ αυτών είναι οι προηγμένοι άξονες πύλης που αφαιρούν τη συστροφή ροπής του πλαισίου και παρέχουν άφθονη απόσταση από βράχους και συντρίμμια. Μπορείτε επίσης να τροφοδοτήσετε και τους τέσσερις τροχούς με διαφορικά που κλειδώνουν για την απόλυτη πρόσφυση. Και λαμβάνετε περισσότερη ισχύ και ροπή όταν χρειάζεται με την υψηλή/χαμηλή μετάδοση του TRX-4.

Traxxas TRX-4 Ford Bronco

Το καλύτερο εκτός δρόμου

Το Traxxas TRX-4 Ford Bronco έχει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να κάνει την οδήγηση εκτός δρόμου διασκεδαστική. Ο ισχυρός κινητήρας και η ανθεκτική κατασκευή είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά που κάνουν μια επένδυση χρήσιμη όταν αναζητάτε ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα RC εκτός δρόμου.

Πλεονεκτήματα

  • Ανθεκτικό σύστημα ανάρτησης
  • Αδιάβροχα ηλεκτρονικά
  • Ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια
  • Ισχυρό μοτέρ και ESC
  7 Τύποι Ransomware και πώς να σωθείτε από αυτά

Μειονεκτήματα

  • Στην ακριβή πλευρά
  • Δεν είναι ιδανικό για αρχάριους

ARRMA

Το ARRMA Granite 4X4 V3 3S BLX είναι μια σημαντική αναβάθμιση στο V2 με πρόσθετα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που καθιστούν αυτό το τέρας φορτηγό περισσότερο από ικανό να αντέχει στις ακαμψίες του πλήρους χτυπήματος.

Μεταξύ των αναβαθμίσεων είναι ένα πιο άκαμπτο ενισχυμένο πλαίσιο αλουμινίου με συγκρατημένες πλάκες πείρου μεντεσέδων για επιπλέον αντοχή. Έχετε επίσης μεγαλύτερη απόσταση από το τιμόνι από πριν, που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να αποφύγετε βράχους και συντρίμμια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά.

Επιπλέον, το μαξιλαράκι για παντόφλες και το συρόμενο γρανάζι προσφέρουν ομαλότερη λειτουργία και βελτιωμένη ανθεκτικότητα, παρέχοντας μια εκτεταμένη επιφάνεια για τριβή. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της πολύ εύκολης ολίσθησης του συμπλέκτη της παντόφλας και προστατεύει το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Συνολικά, το V3 αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φορτηγά-τέρατα που μπορείτε να αγοράσετε.

ARRMA GRANITE 4X4 V3 3S BLX Monster Truck

Πιο ανθεκτικό

Με πρόσθετα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που αναβαθμίζουν την ανθεκτικότητα, το ARRMA GRANITE 4X4 V3 3S BLX Monster Truck είναι ένα από τα πιο σκληρά και ανθεκτικά RC monster truck που μπορείτε να αγοράσετε.

Πλεονεκτήματα

  • Ρουλεμάν με καουτσούκ παντού
  • Τελική ταχύτητα 50 mph με μπαταρία 3S LiPo
  • Μοτέρ χωρίς ψήκτρες Spektrum Firma 3660 3200Kv
  • Αναβαθμισμένος πομπός Spektrum SLT3 και δέκτης SLR300
  • Αδιάβροχο

Μειονεκτήματα

  • Μεγάλο και βαρύ, οπότε η φορητότητα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα
  • Δύσκολο για αρχάριους

FAQ

Ε: Ποια είναι μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια RC;

Εκτός από αυτοκίνητα και φορτηγά, υπάρχουν πολλά άλλα δημοφιλή παιχνίδια RC. Τα σκάφη, τα ελικόπτερα και τα τανκς έρχονται όλα σε μορφή RC και είναι πολύ δημοφιλή. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης τα drones, αν και είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ακριβά drones με κάμερα δεν είναι παιχνίδια.

Ε: Ποιοι είναι οι κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων RC;

Οι Traxxas, Tamiya, ARRMA και Team Associated είναι μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών. Άλλα περιλαμβάνουν το HPI Racing, το Axial Racing, το Redcat Racing και το Losi, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ε: Πώς μπορώ να αναπτύξω τις δεξιότητές μου σε αγώνες αυτοκινήτου RC;

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να διασκεδάσετε. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να αγωνίζεστε στο επίπεδο των δεξιοτήτων σας. Θα ήταν καλύτερο να αναβαθμίσετε τα αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό σας καθώς αναπτύσσετε και τις δεξιότητές σας. Αλλά αυτές οι δεξιότητες δεν θα αναπτυχθούν μόνες τους. πρέπει να εξασκηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Proxmox σε υπολογιστή Intel NUC ή x86

Μπορείτε να αποκτήσετε εμπειρία παρακολουθώντας αγώνες και συμμετέχοντας σε κλαμπ αυτοκινήτων RC. Μπορείτε να συναντήσετε προχωρημένους οδηγούς εκεί, να λάβετε συμβουλές και να μάθετε από την εμπειρία τους.

Ε: Τι σημαίνει το «RC» στο αυτοκίνητο RC;

Το «RC» στο αυτοκίνητο RC σημαίνει ραδιοελεγχόμενο ή τηλεκατευθυνόμενο. Οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές. Ένα ραδιοελεγχόμενο αυτοκίνητο είναι ακριβώς αυτό – ένα αυτοκίνητο που ελέγχεται εξ αποστάσεως από ραδιοκύματα. Ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο μπορεί επίσης να ελέγχεται εξ αποστάσεως από ραδιοκύματα, αλλά μπορεί επίσης να ελέγχεται εξ αποστάσεως με ενσύρματη σύνδεση ή υπέρυθρα κύματα.

Με άλλα λόγια, τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα είναι όλα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, αλλά δεν είναι απαραίτητα όλα τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα. Αν αυτό έχει νόημα.

Ε: Πόσο γρήγορα μπορεί να πάει ένα αυτοκίνητο RC;

Το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα αυτοκίνητο RC με κινητήρα τζετ είναι 94,76 μίλια/ώρα, που σημειώθηκε από τον James Whomsley τον Ιούλιο του 2023. Το 2016, ο Anthony Lovering σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ για ένα αυτοκίνητο RC με πυραύλους λίγο πάνω από 210 mph, ενώ το 2014, ο Nic Case σημείωσε ρεκόρ 202,02 μίλια/ώρα για το ταχύτερο αυτοκίνητο RC με μπαταρία.

Φυσικά, τα προϊόντα σε επίπεδο καταναλωτή δεν θα φτάσουν αυτές τις ταχύτητες. Τα αυτοκίνητα RC εντός δρόμου για αγώνες και αυτά που έχουν σχεδιαστεί για αγώνες έλξης σε λείες επιφάνειες μπορούν να επιτύχουν εντυπωσιακές ταχύτητες 70 μίλια/ώρα. Ωστόσο, τα ερπυστριοφόρα οχήματα και αυτά που έχουν σχεδιαστεί για ανώμαλο έδαφος επιτυγχάνουν ταχύτητες έως και 20 μίλια/ώρα, ενώ τα καροτσάκια μπορούν να φτάσουν τα 40 μίλια/ώρα.

Ε: Πόσο διαρκούν κατά μέσο όρο οι μπαταρίες αυτοκινήτου RC;

Εξαρτάται από την μπαταρία, το έδαφος και την ένταση οδήγησης. Για ένα αυτοκίνητο RC κατηγορίας χόμπι με μπαταρία LiPo 2.000 mAh, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 20 λεπτά, με τον μέσο όρο να είναι στην πραγματικότητα μεταξύ 30 και 40 λεπτών.

Τα αυτοκίνητα Toy RC δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ πριν χρειαστεί να επαναφορτιστούν, καθώς πιθανότατα θα λειτουργούν με μπαταρίες NiMH ή NiCad, οι οποίες έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

Ε: Μπορώ να αναβαθμίσω ένα αυτοκίνητο RC; Αν ναι, πώς;

Η αναβάθμιση του αυτοκινήτου σας RC είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Μπορείτε να μάθετε τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου σας και τον τρόπο λειτουργίας του εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης. Ωστόσο, ίσως θελήσετε να αφιερώσετε χρόνο και να το κάνετε μέρος-μέρος, καθώς η αναβάθμιση των πάντων ταυτόχρονα μπορεί να είναι συντριπτική.

Αναβαθμίστε πρώτα τα πιο σημαντικά εξαρτήματα, όπως τον κινητήρα ή το ESC. Μπορείτε να συνεχίσετε αναβαθμίζοντας το σερβομηχανισμό και την ανάρτηση, ενώ οι βελτιώσεις των ελαστικών και της μπαταρίας θα βελτιώσουν την πρόσφυση και τον χρόνο λειτουργίας. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα ανταλλακτικά που αναβαθμίζετε είναι συμβατά με το αυτοκίνητό σας. Μπορείτε να ελέγξετε το εγχειρίδιο ή τον ιστότοπο του κατασκευαστή για να δείτε εάν τα ανταλλακτικά συμμορφώνονται με το μοντέλο και τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σας RC.