Ρυθμίσεις απορρήτου Snapchat που πρέπει να αλλάξετε για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας

Αναρωτιέστε αν ο λογαριασμός σας στο Snapchat είναι ασφαλής;

Ενώ το Snapchat κάνει μια ημι-αξιοπρεπή δουλειά διασφαλίζοντας ότι ο λογαριασμός σας είναι ιδιωτικός και ασφαλής από μόνος του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα βήματα για να προστατέψετε τον λογαριασμό σας. Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις απορρήτου που μπορούν να ορίσουν τη δραστηριότητά σας και την ορατότητά σας στην εφαρμογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Snapchat.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου του Snapchat

Το Snapchat είναι μια πλατφόρμα ιδιωτικών μηνυμάτων καθώς και μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Επομένως, από προεπιλογή, μόνο οι φίλοι σας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας και να δουν την Ιστορία σας. Αυτό μπορεί να αλλάξει στις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Για πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου:

  • Εκκινήστε το Snapchat και πατήστε το εικονίδιο Bitmoji ή την εικόνα προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία.
  • Πατήστε το κουμπί με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του Snapchat.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Στοιχεία ελέγχου απορρήτου.

Αυτή η ενότητα των ρυθμίσεων του Snapchat θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ποιος μπορεί να δει την τοποθεσία σας (Δείτε την τοποθεσία μου), να προβάλει την ιστορία σας (Προβολή της ιστορίας μου), να επικοινωνήσει μαζί σας (Επικοινωνήστε μαζί μου) και άλλες λειτουργίες που προσανατολίζονται στο απόρρητο.

Πώς να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat

Έχετε πολλές επιλογές για την ασφάλεια του λογαριασμού σας στο Snapchat. Από την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων μέχρι την αλλαγή των ατόμων που μπορούν να δουν τις ιστορίες σας, ακολουθούν ρυθμίσεις και λειτουργίες που μπορείτε να τροποποιήσετε.

  Η Bluesky κυκλοφόρησε την εφαρμογή Android και το Snapchat's Partner Summit

1. Προστατέψτε τα προσωπικά σας στοιχεία

Τα προφίλ Snapchat μπορούν να περιλαμβάνουν πλήρη ονόματα και στοιχεία γενεθλίων. Μπορείτε να αφαιρέσετε το επώνυμό σας, χρησιμοποιώντας μόνο το όνομά σας από τη λίστα φίλων σας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το πάρτι γενεθλίων, το οποίο θα εμποδίσει τους χρήστες να γνωρίζουν τα γενέθλιά σας και το ζώδιο σας. Θα το βρείτε στην ενότητα Ο λογαριασμός μου στις ρυθμίσεις του Snapchat. πατήστε Birthday​​​​για να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία των γενεθλίων σας και να καταργήσετε τη λειτουργία Birthday Party.

Για επιπλέον ανωνυμία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψευδώνυμο για το όνομά σας και να κάνετε το όνομα χρήστη σας άσχετο με το πραγματικό σας όνομα. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν κάτω από το Εμφανιζόμενο όνομα.

2. Εκκαθαρίστε το ιστορικό Snapchat σας

Μπορείτε να βελτιώσετε το απόρρητο του λογαριασμού σας εκκαθαρίζοντας τα ιστορικά δεδομένα σας στην εφαρμογή. Είτε θέλετε να διαγράψετε αναζητήσεις, ιστορικές συνομιλίες ή μελλοντικές συνομιλίες, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του Snapchat (το κουμπί με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ σας).
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Στοιχεία ελέγχου απορρήτου και πατήστε Διαγραφή δεδομένων.
  • Από τον πίνακα Εκκαθάριση δεδομένων, μπορείτε να επιλέξετε όλα τα μέρη του Snapchat που θέλετε να διαγράψετε, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών, των φακών, του ιστορικού αναζήτησης και πολλών άλλων.

    3. Απενεργοποιήστε την ένδειξη δραστηριότητας

    Το Snapchat ενημερώνει τους ανθρώπους εάν ήσασταν ενεργοί τις τελευταίες 24 ώρες χρησιμοποιώντας έναν δείκτη δραστηριότητας. Τοποθετεί μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομά σας, ενημερώνοντας όλους τους φίλους σας στο Snapchat εάν χρησιμοποιήσατε πρόσφατα την εφαρμογή.

    Μπορείτε να αποκτήσετε λίγο επιπλέον απόρρητο απενεργοποιώντας το.

  • Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία.
  • Επιλέξτε τον οδοντωτό τροχό.
  • Μεταβείτε στην ενότητα Στοιχεία ελέγχου απορρήτου και πατήστε Ένδειξη δραστηριότητας.
  • 4. Ελέγξτε ξανά σε ποιον στέλνετε

    Πριν κάνετε κοινή χρήση ενός Snap, κάνετε κλικ στο βέλος κάτω δεξιά στην οθόνη. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγξετε το άτομο ή τα άτομα στα οποία το στέλνετε. Αυτό διατηρεί το περιεχόμενό σας ασφαλές, καθώς δεν θα στείλετε κατά λάθος ένα Snap σε λάθος παραλήπτη. Εάν κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε επίσης να διαγράψετε το Snap στη συνέχεια, αν και αυτό μπορεί να μην λειτουργεί πάντα ή να μην είναι δυνατό.

      Το μικρόφωνο δεν λειτουργεί στο Snapchat – Τι να κάνετε

    5. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

    Για αυξημένη ασφάλεια λογαριασμού, ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στην οθόνη Ρυθμίσεις (το κουμπί με το γρανάζι στο προφίλ σας). Θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Θα το βρείτε στην ενότητα Ο λογαριασμός μου στις ρυθμίσεις του Snapchat.

    Όταν συνδέεστε στο Snapchat από μια συσκευή, θα πρέπει να κάνετε δύο βήματα για να συνδεθείτε—εισαγάγοντας έναν κωδικό πρόσβασης και έναν κωδικό επαλήθευσης που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας.

    6. Μετακινήστε τα ιδιωτικά στιγμιότυπα που έχουν αποθηκευτεί στις αναμνήσεις σας μόνο στα μάτια μου

    Το Memories είναι ένα αρχείο των Snaps σας που μπορείτε να αποθηκεύσετε και να κοιτάξετε πίσω. Είναι προσβάσιμο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ακριβώς αριστερά από το κουμπί της κάμερας (δύο ορθογώνια που μοιάζουν με εικόνες) για εύκολη πρόσβαση και δυνατότητα κοινής χρήσης. Για να διατηρήσετε τα ιδιωτικά σας Snaps ξεχωριστά και ορατά μόνο σε εσάς, μπορείτε να τα μετακινήσετε στο My Eyes Only. Αλλά πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να μάθετε πώς να ρυθμίζετε το My Eyes Only στο Snapchat.

    Δείτε πώς μπορείτε να κρύψετε ορισμένες αναμνήσεις:

  • Πατήστε το σημάδι επιλογής στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε τα στιγμιότυπα που θέλετε να αποκρύψετε.
  • Πατήστε Περισσότερα στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Επιλέξτε Hide Snaps (Μόνο τα μάτια μου).
  • Προαιρετικά: Εάν δεν έχετε ρυθμίσει το My Eyes Only, πατήστε Γρήγορη ρύθμιση και προσθέστε έναν κωδικό πρόσβασης.
  • Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης My Eyes Only, όλα τα Snaps που είναι κρυμμένα εκεί θα χαθούν για πάντα.

    7. Αλλάξτε ποιος μπορεί να δει την ιστορία σας στο Snapchat

    Μπορείτε να επιλέξετε τα άτομα που θέλετε να δουν την ιστορία σας. Από προεπιλογή, όλοι οι φίλοι σας μπορούν να δουν την ιστορία σας. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να το αλλάξετε σε μια προσαρμοσμένη λίστα ή να χρησιμοποιήσετε μια ιδιωτική ιστορία στο Snapchat.

    Απλώς πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας, πατήστε τις τρεις τελείες στη σειρά Προσθήκη στην ιστορία μου, επιλέξτε Ρυθμίσεις ιστορίας και αλλάξτε το σε Προσαρμοσμένη.

    8. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Ghost

    Μπορείτε να αποκρύψετε την τοποθεσία σας για αρκετές ώρες κάθε φορά ή μόνιμα μεταβαίνοντας στη Λειτουργία Ghost, η οποία σταματά την παρακολούθηση τοποθεσίας του Snapchat. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με επιλεγμένους φίλους. Οι ρυθμίσεις τοποθεσίας είναι ορατές στην κάτω αριστερή πλευρά της εφαρμογής όταν πατήσετε την πινέζα τοποθεσίας.

      Πώς να αφαιρέσετε τη γρήγορη προσθήκη στο Snapchat

    Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ghost:

  • Πατήστε στο εικονίδιο Snap Map στην κάτω αριστερή γωνία του μενού.
  • Κάντε κλικ στον οδοντωτό τροχό στην επάνω δεξιά γωνία του χάρτη για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του Snap Map.
  • Η πρώτη ρύθμιση που βλέπετε είναι η εναλλαγή λειτουργίας Ghost.
  • Ενεργοποιήστε το και επιλέξτε πόσο καιρό θέλετε να το ενεργοποιήσετε.
  • 9. Αλλάξτε ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας

    Το κλειδί για το απόρρητο και την ασφάλεια είναι ο περιορισμός των ατόμων που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Από προεπιλογή, οι επαφές και οι φίλοι σας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας στο Snapchat. Ωστόσο, στις ρυθμίσεις του προφίλ σας, στην ενότητα Στοιχεία ελέγχου απορρήτου, υπάρχει μια επιλογή Επικοινωνήστε μαζί μου όπου μπορείτε να αλλάξετε μόνο τους φίλους για να επικοινωνήσουν μαζί σας.

    Αλλάζετε τις προτιμήσεις απορρήτου; Θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές ασφαλείας του Snapchat

    Είναι εύκολο να παρασυρθείτε κάνοντας μικροαλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές ασφαλείας του Snapchat.

    • Πριν εγγραφείτε σε μια Ομάδα, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το όνομα της ομάδας και να πατήσετε Προβολή ομάδας για να δείτε ποιοι άλλοι συμμετέχουν σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε ποιος θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας στην ομάδα.
    • Εάν επιλέξετε να λαμβάνετε Snaps μόνο από το My Friends, θα μπορείτε να βλέπετε μόνο Snaps που σας στέλνουν οι επαφές σας. Θα λάβετε απλώς μια ειδοποίηση ότι σας έχουν προσθέσει ως φίλο και θα δείτε το Snap αν τους προσθέσετε ξανά.
    • Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να εμφανίζεστε στον πίνακα “Δείτε με στη γρήγορη προσθήκη” στις ρυθμίσεις του Snapchat. Εάν δεν θέλετε να σας προσθέτουν άτομα με τον αριθμό επικοινωνίας σας, μπορείτε να εξαιρεθείτε απενεργοποιώντας αυτήν την επιλογή.
    • Μπορείτε να διαγράψετε ή να αποκλείσετε έναν φίλο από τον λογαριασμό σας στο Snapchat. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν βλέπουν τα ιδιωτικά σας Snaps και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Απλώς κάντε κλικ περισσότερο στο όνομα των φίλων και, στη συνέχεια, στο Remove Friend. Εάν θέλετε να μειώσετε το περιεχόμενο που βλέπετε από έναν φίλο, μπορείτε να κάνετε Σίγαση του προφίλ του. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε έναν Έλεγχο φίλων για να καθαρίσετε την τρέχουσα λίστα επαφών σας.

    Διατηρήστε ασφαλή τον λογαριασμό σας στο Snapchat

    Γνωρίζοντας τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας ως χρήστης Snapchat, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμπειρία της εφαρμογής σας. Η ασφάλεια του λογαριασμού σας με τις συμβουλές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο μπορεί να διατηρήσει τον λογαριασμό σας ασφαλή και να διατηρήσει το απόρρητό σας μέσω ρυθμίσεων που προστατεύουν τη δραστηριότητα και την ορατότητά σας μέσω της εφαρμογής.