Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tar στα Windows 10

Τόσο το Linux όσο και το macOS μπορούν να δημιουργήσουν και να εξαγάγουν ένα συμπιεσμένο αρχείο αρχειοθέτησης από το κουτί. Ωστόσο, από την έκδοση 17063 των Windows 10, το Tar είναι πλέον συσκευασμένο στο λειτουργικό σύστημα από προεπιλογή. Αυτό δίνει στους χρήστες έναν τρόπο να συμπιέζουν αρχεία χωρίς να εγκαταστήσουν πρόσθετες εφαρμογές, ωστόσο, το Tar έχει μόνο μια διεπαφή γραμμής εντολών στα Windows 10 και δεν μπορεί να δημιουργήσει ή να εξαγάγει αρχεία ZIP. Αυτοί είναι οι περιορισμοί του. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το Tar στα Windows 10.

Tar στα Windows 10

Ελέγξτε τον αριθμό έκδοσης των Windows 10 για να βεβαιωθείτε ότι έχετε έκδοση 17063 ή μεταγενέστερη.

  Διορθώστε κοινά προβλήματα του OneNote στα Windows 10

Συμπίεση Αρχείων

Για να συμπιέσετε αρχεία και φακέλους, πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή.

Σύνταξη

tar -cvzf archive name.tar path to folder to compress

Παράδειγμα

tar -cvzf archive.tar "C:UsersfatiwDesktopMy Account Info"

Το αρχείο εξόδου θα αποθηκευτεί στον ίδιο κατάλογο με τον οποίο βρίσκεστε. Για παράδειγμα, εάν εκτελέσατε την παραπάνω εντολή στον φάκελο χρήστη σας, εκεί θα αποθηκευτεί το αρχείο. Μπορείτε να κάνετε cd σε διαφορετικό φάκελο και να δημιουργήσετε το αρχείο εκεί. Εάν το όνομα αρχείου που θέλετε να δώσετε στο αρχείο .tar ή τη διαδρομή προς το φάκελο ή το αρχείο που θέλετε να συμπιέσετε περιέχει κενά, φροντίστε να το περικλείσετε σε διπλά εισαγωγικά.

  Το Windows Update δεν φορτώνεται και η ασφάλεια των Windows δεν ανοίγει; (ΛΥΘΗΚΕ) Windows 10

Εκχύλισμα

Για να εξαγάγετε ένα αρχείο Tar, πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή.

Σύνταξη

tar -zxvf archive name.tar -C path to extraction location

Παράδειγμα

tar -zxvf archive1.tar -C "D:Apps"

Σχετικά με την εξαγωγή και τη συμπίεση

Υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ εξαγωγής και συμπίεσης χρησιμοποιώντας το Tar στα Windows 10. Όταν συμπιέζετε ένα αρχείο ή φάκελο, το συμπιεσμένο αρχείο αποθηκεύεται στον κατάλογο στον οποίο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε σε ποιον φάκελο θα κάνετε cd . Εναλλακτικά, μπορείτε να καθορίσετε στην εντολή πού θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο Tar.

  Μοιραστείτε την οθόνη του υπολογιστή σας με οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω WiFi ή LAN χρησιμοποιώντας το ScreenTask

Σύνταξη

tar -cvzf "path and name to archive.tar" "path to folder to compress"

Παράδειγμα

tar -cvzf "C:UsersfatiwDesktopMy Account Infomy_archive.tar" "C:UsersfatiwDesktopMy Account Info"

Με την εξαγωγή, πρέπει να καθορίσετε πού θα εξαχθεί ο φάκελος, ωστόσο μπορείτε να τον εξαγάγετε από οποιονδήποτε κατάλογο. Δεν χρειάζεται να κάνετε cd στο φάκελο στον οποίο βρίσκεται το αρχείο Tar για να εκτελέσετε την εντολή.

Μπορείς διαβάσετε σε άλλες εντολές που υποστηρίζει το πρόγραμμα Tar. Δεν είναι ο ευκολότερος τρόπος συμπίεσης αρχείων και φακέλων και οι χρήστες πιθανότατα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων που προσφέρουν ένα γραφικό περιβάλλον χρήσης μέσω άβολων εντολών της γραμμής εντολών απλώς και μόνο επειδή είναι πιο εύχρηστες.