Μοιραστείτε την οθόνη του υπολογιστή σας με οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω WiFi ή LAN χρησιμοποιώντας το ScreenTask

Συνήθως προτιμώ υπηρεσίες και εφαρμογές στον ιστό που δεν περιλαμβάνουν περίπλοκες διαδικασίες εγγραφής ή περίπλοκες ρυθμίσεις εγκατάστασης. Δυστυχώς, πολλές εφαρμογές κοινής χρήσης οθόνης που είναι διαθέσιμες για Windows υποφέρουν και από αυτές τις δύο ενοχλήσεις, πέρα ​​από το ότι είναι αρκετά ακριβές. Το ScreenTask είναι μια εφαρμογή κοινής χρήσης οθόνης ανοιχτού κώδικα που απλοποιεί αυτήν την εργασία για χρήστες που θέλουν απλώς να μοιραστούν τις οθόνες τους με άλλους στο τοπικό τους δίκτυο. Καθώς η κοινή χρήση γίνεται μέσω τοπικού WiFi ή LAN, εξαλείφει την ανάγκη για περίπλοκες εγγραφές. Μόλις η εφαρμογή είναι σε λειτουργία και εκτελείται, σας παρέχει μια μοναδική διεύθυνση URL που μπορείτε να την μοιραστείτε με όσους τοπικούς υπολογιστές θέλετε. Επιπλέον, το ScreenTask δεν απαιτεί εγκατάσταση από την πλευρά του πελάτη. Δηλαδή, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση URL που μοιραστήκατε μαζί τους, άλλοι χρήστες μπορούν να δουν την οθόνη του υπολογιστή σας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού και οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς πρόσθετο λογισμικό. Λεπτομέρειες που πρέπει να ακολουθηθούν.

  Επεξεργαστείτε την εστίαση και την ένταση του εφέ θολώματος στην εφαρμογή κάμερας Google

Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη στη ρύθμιση. Η μόνη ιδιορρυθμία – εάν αυτό πληροί τις προϋποθέσεις – είναι ότι η εφαρμογή δεν είναι φορητή, επομένως, εάν εναλλάσσεστε συνεχώς μεταξύ υπολογιστών ή δικτύων, δεν μπορείτε απλώς να την εκτελέσετε από μια μονάδα flash. Θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στο σύστημα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για κοινή χρήση οθόνης. Μόλις το κάνετε αυτό, τα υπόλοιπα μπορούν να ρυθμιστούν μέσα σε λίγα κλικ του ποντικιού.

Εκκινήστε την εφαρμογή και ξεκινήστε επιλέγοντας τη συσκευή δικτύου που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή από το αναπτυσσόμενο μενού IP. Στη συνέχεια, πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό θύρας και τον χρόνο ανανέωσης σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

  Πώς να απεγκαταστήσετε μια συσκευή USB στα Windows 10

Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να κάνετε την περίοδο λειτουργίας κοινής χρήσης οθόνης ιδιωτική με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, απλώς ενεργοποιήστε την “Ιδιωτική εργασία” και συμπληρώστε τα κενά πεδία “Χρήστης” και “Κωδικός πρόσβασης” στα δεξιά της. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη διακομιστή” για να ξεκινήσει η περίοδος λειτουργίας κοινής χρήσης οθόνης.

Στη συνέχεια, το Screen Task δημιουργεί την κατάλληλη διεύθυνση URL για εσάς, την οποία μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους στο ίδιο δίκτυο. Ο σύνδεσμος περιλαμβάνει τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας και τον αριθμό θύρας που ορίστηκε. Οι παραλήπτες πρέπει απλώς να εισαγάγουν τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων των προγραμμάτων περιήγησής τους. Εάν η περίοδος λειτουργίας κοινής χρήσης είναι ιδιωτική, θα πρέπει να εισαγάγουν το σχετικό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

  Πώς να ορίσετε όρια εφαρμογών και παιχνιδιών στα Windows 10

Η διεπαφή που βασίζεται στον ιστό έχει τρεις επιλογές στο κάτω μέρος που επιτρέπουν στους παραλήπτες να σταματήσουν να παρακολουθούν τη συνεδρία, να τροποποιήσουν τον χρόνο ανανέωσης και να μεταβούν σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή κοινής χρήσης οθόνης, αν ποτέ βρείτε την ανάγκη να μοιραστείτε την οθόνη σας με πολλούς χρήστες στο ίδιο δίκτυο WiFi ή LAN, το ScreenTask σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Κατεβάστε το ScreenTask