Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Multisearch σε συσκευές Android και iPhone

Η Google εισήγαγε μια λειτουργία Multisearch που κάνει το googling εύκολο, επιτρέποντας την αναζήτηση στον ιστό χρησιμοποιώντας κείμενο και εικόνες. Η πολυαναζήτηση Google είναι διαθέσιμη και στις συσκευές Android και iPhone.

Η Google σας εκπλήσσει πάντα με νέες ενημερώσεις για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη από πριν. Με τα χρόνια, η Google έβγαζε πάντα διάφορες ενημερώσεις όπως το RankBrain, το νευρωνικό ταίριασμα και το BERT. Τώρα, η Google κυκλοφόρησε την πιο πρόσφατη ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης – MUM, η οποία περιλαμβάνει την πολυαναζήτηση Google. Κάνει το google πιο ακριβές και σας παρέχει καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τι είναι η πολυαναζήτηση Google;

Η πολυαναζήτηση Google σάς επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στον Ιστό μέσω κειμένου και εικόνων και όχι μόνο μέσω φράσεων αναζήτησης. Εδώ είναι ένα παράδειγμα

Σου έχει συμβεί ποτέ να σκέφτεσαι κάτι αλλά να μην ξέρεις το όνομα ή να μην ξέρεις πώς να το περιγράψεις;

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε ένα συγκεκριμένο τύπο φορέματος ή οποιοδήποτε μέρος του αυτοκινήτου σας και δεν ξέρετε πώς να το περιγράψετε. Είναι πάνω από το μυαλό σας. το θέλετε σε συγκεκριμένο χρώμα ή μέγεθος.

  Πώς να εκτελέσετε ενέργειες πατώντας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας Android

Τώρα, αυτό που κάνει η πολυαναζήτηση της Google είναι να σας επιτρέπει να κάνετε κλικ σε μια εικόνα από το τηλέφωνό σας ή να ανεβάσετε την εικόνα από τη συλλογή σας. Μετά από αυτό, μπορείτε να δείτε ένα πλαίσιο κειμένου και να αναφέρετε το ερώτημά σας/την ερώτησή σας και, στη συνέχεια, να κάνετε boom! Θα πάρετε αυτό που ψάχνατε.

Ποια είναι η βασική προϋπόθεση της πολυαναζήτησης Google;

Τον Μάιο του 2021, η Google παρουσίασε το MUM- Multitask Unified Model, μια νέα ενημέρωση για τις λειτουργίες του Google Lens. Το MUM χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) ή NLP για να κατανοήσει και να αναλύσει τη φυσική γλώσσα και χρησιμοποιεί πολυτροπικά δεδομένα για να απαντήσει σε περίπλοκες ερωτήσεις αναζήτησης.

Το Google MUM μπορεί να αναλύσει δεδομένα από πολλές μορφές πολυμέσων και να κατανοήσει διάφορες γλώσσες για να απαντήσει σε ερωτήματα. Το MUM μπορεί να κατανοήσει αρχεία ήχου, βίντεο και εικόνας εκτός από κείμενο.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμο σε μορφή beta, επομένως τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί να είναι λίγο ασταθή.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πολυαναζήτηση Google στις συσκευές τους Android και iPhone;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πολυαναζήτηση Google με λίγα μόνο κλικ. Αυτά είναι τα παρακάτω βήματα.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google στο κινητό σας (Android ή iPhone)
  • Κάντε κλικ στο κουμπί στην κάτω αριστερή γωνία που ονομάζεται home στο iPhone και ανακαλύψτε το στο Android
  • Τώρα κάντε κλικ στο Google Lens στη γραμμή αναζήτησης.
  • Θα ανοίξει την κάμερα. Εδώ, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία για οτιδήποτε θέλετε να αναζητήσετε ή να ανεβάσετε μια φωτογραφία που είναι ήδη αποθηκευμένη στη συσκευή σας.
  • Όταν εμφανιστεί το μενού Visual matching στο κάτω μέρος της οθόνης σας, σύρετε προς τα επάνω για να το ανοίξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην προσθήκη στην αναζήτησή σας στην κορυφή.
  • Προσθέστε άλλες πληροφορίες, όπως την επωνυμία ή το χρώμα, και εκτελέστε ξανά την αναζήτηση.
  Πώς να αποκτήσετε Night Shift στο Android 7.0 [No Root]

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης στις οποίες η Multisearch μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη;

Η πολυαναζήτηση Google μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στις ηλεκτρονικές αγορές, όταν δεν γνωρίζετε το όνομα ορισμένων πραγμάτων. Για να το καταλάβουμε καλύτερα, ας δούμε μερικά παραδείγματα.

  • Βρίσκετε το πραγματικά ενδιαφέρον μοτίβο σε ένα τραπεζομάντιλο και θέλετε ένα πουκάμισο ακριβώς όπως το σχέδιο. Δεν μπορείτε να ορίσετε κανένα μοτίβο χρησιμοποιώντας κείμενο, αλλά η πολυαναζήτηση Google εξακολουθεί να σας βοηθά να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας εικόνες και κείμενο.
  • Ας πάρουμε ένα παράδειγμα όπου έχετε μια βρύση με διαρροή και θέλετε να τη διορθώσετε παραγγέλνοντας τη νέα βαλβίδα αλλά δεν ήξερα το όνομα. Τώρα, ξέρετε ότι η πολυαναζήτηση Google είναι η λύση.
  • Η πολυαναζήτηση Google διαθέτει επίσης λειτουργίες για αναζήτηση κειμένου, μέρη, αγορές, αναζήτηση, φαγητό, μετάφραση και εργασίες για το σπίτι.
  Πώς να ενεργοποιήσετε τις Instant Εφαρμογές στο Android

Τώρα, αυτό που διαβάσατε παραπάνω είναι μόνο η αρχή. Η Google έρχεται με μια ακόμη ενδιαφέρουσα λειτουργία για να βελτιώσει την εμπειρία αναζήτησής σας: την πολυαναζήτηση Google κοντά μου, η οποία σας βοηθά να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης τοπικά.

Μπορείτε να πάρετε οτιδήποτε, από παντόφλες μέχρι φαγητό. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκετε μια εικόνα ενός δελεαστικού πιάτου στο διαδίκτυο, θα σας κάνει να πεινάσετε και θέλετε να την έχετε.

Τώρα, πρέπει να μεταβείτε στην πολυαναζήτηση Google, να ανεβάσετε την εικόνα και να γράψετε ένα κείμενο λέγοντας κοντά μου, και gotcha, θα βρείτε τα εστιατόρια που προσφέρουν το ίδιο πιάτο κοντά σας.

συμπέρασμα

Αναμφισβήτητα, η πολυαναζήτηση Google είναι μια καταπληκτική ενημέρωση από την Google και θα δείτε περισσότερες τέτοιες ενημερώσεις που θα σας συνεπάρουν στο επόμενο μέλλον. Αξιοποιήστε αυτήν την εκπληκτική ενημέρωση αναζήτησης Google.

Διευκολύνει μια πιο φυσική και διαισθητική κατανόηση του περιβάλλοντος γύρω σας. Είτε είστε συχνός αγοραστής στο διαδίκτυο είτε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, θα σας ωφελήσει.

Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε μέρη, επιλογές για φαγητό και ερωτήσεις από την εργασία και να μεταφράσετε τις γλώσσες απλώς τραβώντας τη φωτογραφία ή ανεβάζοντας τις φωτογραφίες από τη συλλογή.

Ετσι,

Συνεχίστε να γκουγκλάρετε!

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;