Πώς να ενεργοποιήσετε τις Instant Εφαρμογές στο Android

Η Google ανακοίνωσε τις άμεσες εφαρμογές πέρυσι. Δεν είχαν υλοποιηθεί για τους χρήστες μέχρι τώρα. Από χθες, οι instant εφαρμογές είναι πλέον διαθέσιμες για χρήστες Pixel και Nexus. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν πλέον να αναπτύξουν δικές τους άμεσες εφαρμογές. Οι Instant εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να βιώσουν μια εφαρμογή και να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς να την εγκαταστήσουν πραγματικά στη συσκευή τους. Σκεφτείτε να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο όπως το Pinterest. Εάν χρησιμοποιείτε πολύ το Pinterest, πιθανότατα έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή, αλλά αν είναι σπάνια επίσκεψη, δεν θα έχετε την εφαρμογή στη συσκευή σας. Εάν το Pinterest αναπτύξει μια άμεση εφαρμογή, θα μπορείτε να έχετε την πλήρη εμπειρία εφαρμογής από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναπτύξουν οι προγραμματιστές instant εφαρμογές. Όσο για τους χρήστες, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τις άμεσες εφαρμογές στο Android για να μπορέσετε να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε.

Ενεργοποίηση Instant Apps

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο Google> Instant Apps.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Android

Επιλέξτε για ποιον λογαριασμό θέλετε να ενεργοποιήσετε τις άμεσες εφαρμογές. Η πρόσβαση στις Instant εφαρμογές γίνεται μέσω του Chrome και της εφαρμογής Google. Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς στη συσκευή σας Android, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις άμεσες εφαρμογές για τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στο Chrome.

Αποδεχτείτε τους όρους παροχής υπηρεσιών και είστε έτοιμοι.

Απενεργοποιήστε τις Instant Apps

Για να απενεργοποιήσετε τις άμεσες εφαρμογές, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο Google> Instant Apps. Επιλέξτε “Καμία” και οι Instant εφαρμογές θα απενεργοποιηθούν.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Instant Εφαρμογές

Οι Instant εφαρμογές είναι περιορισμένες προς το παρόν. Υπάρχει μόνο ένα χούφτα από αυτά, αλλά περιλαμβάνουν δημοφιλείς τοποθεσίες όπως το Vimeo και το Quora. Δυστυχώς, οι instant εφαρμογές ενώ κυκλοφορούν παγκοσμίως δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές. Φαίνεται ότι είναι διαθέσιμα μόνο σε συσκευές Pixel και Nexus, πολύ επιλεκτικά.

  Πώς να στείλετε μηνύματα από την επιφάνεια εργασίας σας στο τηλέφωνό σας Android

Για να χρησιμοποιήσετε μια Instant Εφαρμογή, ανοίξτε το Chrome ή την εφαρμογή Google. Αναζητήστε έναν από τους ιστότοπους που διαθέτουν άμεση εφαρμογή. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα σας εμφανίσουν ένα αποτέλεσμα που έχει γραμμένο το ‘instant’ κάτω από το όνομα του ιστότοπου. Πατήστε το και παραχωρήστε άδεια εγκατάστασης της Instant Εφαρμογής όταν σας ζητηθεί.

Όταν βγείτε από το Chrome ή την εφαρμογή Google, η Instant εφαρμογή θα διαγραφεί από τη συσκευή σας. Φαίνεται ότι δεν μπορείτε να αναγκάσετε τις instant εφαρμογές να αρχίσουν να εμφανίζονται στην αναζήτηση. Δεδομένου ότι η Google χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να διαθέσει αυτήν τη δυνατότητα, ίσως χρειαστεί να περιμένετε μερικούς μήνες για να δείτε πραγματικά άμεσες εφαρμογές στα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

  Πλήκτρα έντασης χάρτη για την εκτέλεση γρήγορων ενεργειών [Android]

Θα χρειαστεί επίσης λίγος χρόνος στους προγραμματιστές για να αναπτύξουν instant εφαρμογές. Με την κυκλοφορία αυτής της δυνατότητας, το SDK ανάπτυξης άμεσων εφαρμογών κυκλοφόρησε επιτέλους σε όλους τους προγραμματιστές. Σύμφωνα με την Googleμπορεί να χρειαστούν περίπου 4-5 εβδομάδες για να αναπτύξουν οι προγραμματιστές μια άμεση εφαρμογή.