Πώς να χρησιμοποιήσετε το Double Tap στο Apple Watch Ultra 2 και Series 9

Ξεκινώντας με το watchOS 10.1, οποιοσδήποτε διαθέτει Apple Watch Series 9 ή Apple Watch Ultra 2 μπορεί να επωφεληθεί από τη νέα δυνατότητα Double Tap.

Εξετάζουμε πιο προσεκτικά τη λειτουργία και πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τη χειρονομία στην καθημερινή σας χρήση του Apple Watch.

Τι είναι το Double Tap;

Πίστωση εικόνας: μήλο

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2, το Double Tap είναι μια χειρονομία που σας επιτρέπει να ελέγχετε ένα Apple Watch χωρίς να χρειάζεται να αγγίζετε την οθόνη.

  Πώς να ελέγξετε την κατάσταση του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τον αριθμό IMEI

Θα πρέπει πρώτα να φροντίσετε να σηκώσετε τον καρπό σας για να ξυπνήσετε το Apple Watch. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χτυπήσετε τον δείκτη και τον αντίχειρα του ρολογιού δύο φορές διαδοχικά. Όταν ολοκληρωθεί, θα δείτε το εικονίδιο με το διπλό πάτημα στο επάνω μέρος της οθόνης.

Η Apple είχε προηγουμένως προσφέρει κάποιο έλεγχο hands-free της συσκευής με χειρονομίες προσβασιμότητας, αλλά συχνά αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη σωστή λειτουργία.

Ένας ταχύτερος νευρωνικός κινητήρας και στα δύο μοντέλα Apple Watch βοηθά στην ενεργοποίηση της χειρονομίας. Επεξεργάζεται τα δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο και τον οπτικό αισθητήρα καρδιακών παλμών με έναν νέο αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης. Αυτός ο αλγόριθμος ανιχνεύει τις κινήσεις του καρπού και τις αλλαγές στη ροή του αίματος όταν εκτελείτε τη χειρονομία.

  9 Καλύτερος διαδικτυακός πίνακας για συνεργασία σε πραγματικό χρόνο

Τι μπορείτε να κάνετε με το διπλό πάτημα σε ένα Apple Watch

Πίστωση εικόνας: μήλο

Η χειρονομία Double Tap σάς επιτρέπει να επιλέξετε το κύριο κουμπί με την εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Αυτό ξεκλειδώνει μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων. Για παράδειγμα, όταν χτυπήσει ένα ξυπνητήρι, απλώς διπλό πάτημα για αναβολή. Μπορείτε επίσης να κάνετε πράγματα όπως να απαντήσετε και να τερματίσετε μια κλήση στο Apple Watch με τη χειρονομία.

Εάν βρίσκεστε σε όψη ρολογιού, ένα διπλό πάτημα θα εμφανίσει το Smart Stack που σας δίνει γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες. Από προεπιλογή, πατήστε δύο φορές για να κάνετε τυχαία αναπαραγωγή όλων των γραφικών στοιχείων σας.

  Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Starbucks

Πώς να προσαρμόσετε το διπλό πάτημα

Το Double Tap είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Εάν θέλετε να το απενεργοποιήσετε ποτέ, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Χειρονομίες στο Apple Watch σας. Επιλέξτε Double Tap και απενεργοποιήστε το.

Στο ίδιο μενού, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε περαιτέρω τον τρόπο λειτουργίας της χειρονομίας. Στην ενότητα Αναπαραγωγή μπορείτε να επιλέξετε εάν ένα διπλό πάτημα θα αναπαράγει/παύσει τα μέσα ή θα μεταβεί στο επόμενο κομμάτι.

Κάτω από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε την ενέργεια Smart Stack. Μπορείτε είτε να επιλέξετε Advance για να μετακινηθείτε στη στοίβα είτε Select για να ανοίξετε την εφαρμογή του συγκεκριμένου γραφικού στοιχείου στο επάνω μέρος της Smart Stack.

Το διπλό πάτημα φέρνει έναν νέο τρόπο χρήσης του Apple Watch

Είτε τα χέρια σας είναι γεμάτα είτε θέλετε απλώς έναν άλλο τρόπο αλληλεπίδρασης με ένα Apple Watch, το Double Tap είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη φορητή συσκευή χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε την οθόνη.