Πώς να ελέγξετε την κατάσταση του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τον αριθμό IMEI

Ο αριθμός IMEI χρησιμεύει ως ο ατομικός κωδικός αναγνώρισης για κάθε κινητή συσκευή.

Το IMEI σημαίνει International Mobile Equipment Identity. Είναι ένας 15ψήφιος αριθμός που βρίσκεται σε όλα τα κινητά τηλέφωνα. Είναι ξεχωριστό σε κάθε συσκευή και σας επιτρέπει να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας σε περίπτωση κλοπής αμέσως.

Ο αριθμός IMEI περιλαμβάνει ενσωματωμένες πληροφορίες, όπως όνομα κατασκευαστή συσκευής, αριθμό μοντέλου και άλλα. Τα πρώτα οκτώ ψηφία περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία προέλευσης της συσκευής και το αναγνωριστικό προϊόντος, ενώ ο προγραμματιστής κινητής τηλεφωνίας επιλέγει τα υπόλοιπα ψηφία.

Αυτός ο αριθμός IMEI χρησιμοποιείται από τις αρχές και τους φορείς παροχής υπηρεσιών για να εμποδίσουν πειρατικές ή χαμένες συσκευές να συνδεθούν σε οποιοδήποτε δίκτυο.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το IMEI;

  • Για να κλειδώσετε και να ασφαλίσετε το gadget σε περίπτωση κλοπής.
  • Για να ελέγξετε τη νομιμότητα της συσκευής.
  • Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή εάν ο χρήστης ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης.
  • Λάβετε μια λεπτομερή αναφορά gadget, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού μοντέλου, της προέλευσης της συσκευής, της κατασκευής και της ημερομηνίας λήξης της εγγύησης.

Το να μην μπορείτε να εντοπίσετε το κινητό σας τηλέφωνο είναι η πιο ενοχλητική κατάσταση. Είναι σημαντικό να ειδοποιήσετε αμέσως τις αρχές και τον πάροχο του δικτύου σας όταν χάσετε το κινητό σας. Η δυνατότητα παροχής του αριθμού IMEI είναι αρκετά ευεργετική σε αυτή την περίπτωση.

Στις μέρες μας, είναι σχεδόν δύσκολο να κλέψεις ένα κινητό και να ξεφύγεις από αυτό λόγω των εξελίξεων στην ψηφιοποίηση και την τεχνολογία. Η εύρεση ενός κλεμμένου gadget είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε τις πληροφορίες IMEI στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

  Ανακαλύψτε ταινίες με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο σας ηθοποιό και πολλά άλλα

Ο διαχειριστής του δικτύου θα το έθετε στη μαύρη λίστα, ενώ οι αστυνομικές αρχές θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για έρευνες.

Πώς να βρείτε έναν αριθμό IMEI;

Κάθε φορητή συσκευή έχει έναν μοναδικό αριθμό IMEI. Ο κωδικός USSD είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανακαλύψετε τον αριθμό IMEI της συσκευής σας.

Χρήση κωδικού USSD

  • Πληκτρολογήστε *#06# στο πληκτρολόγιό σας

Ο αριθμός IMEI θα εμφανιστεί αυτόματα στην οθόνη. Αυτή είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη προσέγγιση. Δεν έχει σημασία τι είδους smartphone έχετε. Σύμφωνα με τους κανονισμούς τηλεπικοινωνιών, κάθε κινητό έχει έναν ξεχωριστό αριθμό IMEI.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τον αριθμό IMEI μιας συσκευής στις ρυθμίσεις κινητού τηλεφώνου. Δοκιμάστε να αναζητήσετε το IMEI στην επιλογή Ρυθμίσεις του κινητού σας.

Τηλέφωνο Android

  • Στο smartphone Android, εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κλικ στο «Σχετικά με το τηλέφωνο» αφού κάνετε κύλιση προς τα κάτω.
  • Κάντε ξανά κλικ στην “Κατάσταση” για να βρείτε πληροφορίες IMEI μαζί με τη διεύθυνση IP, τη διεύθυνση MAC της συσκευής και ούτω καθεξής.

Apple iPhone

Όπως το Android, η Apple έχει προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να αποθηκεύουν πληροφορίες IMEI στα iPhone τους. Κάθε μοντέλο iPhone ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες διαδικασίες.

  • Εκκινήστε το μενού ρυθμίσεων. Κάντε κλικ στο Γενικό. Στη συνέχεια, επιλέξτε Σχετικά.
  • Μπορείτε να βρείτε τον αριθμό IMEI σας κάτω από την επιλογή Bluetooth αφού κάνετε κύλιση προς τα κάτω.

Σε αυτό το άρθρο, συνοψίσαμε μια λίστα με τα καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία για τον έλεγχο της κατάστασης του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας έναν αριθμό IMEI.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των διαδικτυακών εργαλείων όπου μπορείτε να αξιολογήσετε την κατάσταση του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τον αριθμό IMEI είναι ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα σχετικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας παραγωγής, της κατάστασης εγγύησης για κινητά, του ονόματος μοντέλου και πολλά άλλα.

  Πώς να αποκτήσετε Λειτουργία Πορτραίτου σε Nexus 6P και Nexus 5X

Ας αρχίσουμε!

IMEI.Info

Το IMEI.Info είναι μια εύχρηστη και εξαιρετική υπηρεσία web για τον έλεγχο της κατάστασης του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας αριθμούς IMEI. Εισαγάγετε τον 15ψήφιο μοναδικό αριθμό IMEI και κάντε κλικ στο κουμπί «έλεγχος» για να συνεχίσετε. Η δημόσια ερευνητική βάση δεδομένων πληροφοριών IMEI TAC χρησίμευσε ως το θεμέλιο για τη δημιουργία αυτού του ιστότοπου.

Αυτή η δυνατότητα αναζήτησης IMEI είναι δωρεάν και απλή στη χρήση. Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει επίσης αριθμομηχανή IMEI μαζί με τον έλεγχο IMEI.

Ανταλλαγή

Το Swappa είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία για την πώληση μεταχειρισμένων smartphone και φορητών υπολογιστών. Στο Swappa, ανταλλάσσετε gadget απευθείας με άλλους πελάτες. Επιπλέον, προσφέρει επίσης έναν ισχυρό έλεγχο IMEI για τον έλεγχο της κατάστασης του τηλεφώνου.

Εισαγάγετε τον αριθμό IMEI ή TAC (Type Allocation Code) και κάντε κλικ στο enter για να ξεκινήσετε τον έλεγχο για πληροφορίες συσκευής.

Υποστηρίζει επίσης μια ενοποίηση GSMA χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μητρώο συσκευών GSMA. επαληθεύει γρήγορα το IMEI του χρήστη με τη βάση δεδομένων αποκλειστικής λίστας συσκευών.

IMEI Pro

Το IMEIpro είναι άλλος ένας δωρεάν διεθνής έλεγχος μαύρης λίστας IMEI. Εισαγάγετε τον αριθμό IMEI που θέλετε και κάντε κλικ στο κουμπί «έλεγχος» για να βρείτε πληροφορίες συσκευής χρησιμοποιώντας το IMEI στην παγκόσμια βάση δεδομένων.

Με πολύ υψηλό ποσοστό ακρίβειας, μπορείτε εύκολα να μάθετε εάν το κινητό έχει αναφερθεί ότι χάθηκε οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας αυτό το διαδικτυακό εργαλείο.

IMEI 24

Το IMEI24 είναι ένας δωρεάν και ισχυρός έλεγχος IMEI. Αυτή η ιστοσελίδα είναι αρκετά χρήσιμη. Αφού εισαγάγετε τον αριθμό IMEI στο πεδίο εισαγωγής που παρέχεται, μπορείτε να ανακαλύψετε γρήγορα όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το gadget σας.

  Πώς να αποκτήσετε έναν σύνδεσμο απευθείας λήψης για ένα αρχείο στο έγγραφο του Office 365

μπορείτε επίσης να αναφέρετε ένα χαμένο τηλέφωνο στη βάση δεδομένων μητρώου της μαύρης λίστας. Θα ειδοποιηθείτε εάν εισαγάγετε τον μοναδικό αριθμό IMEI σας και το άτομο που το έκανε θα γνωρίζει ότι αναζητάτε τη συγκεκριμένη συσκευή.

eIMEI 24

Το eIMEI24 είναι ένα άλλο φανταστικό διαδικτυακό εργαλείο για τον έλεγχο της κατάστασης του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τον αριθμό IMEI. Εισαγάγετε τον 15ψήφιο μοναδικό αριθμό IMEI και κάντε κλικ στο κουμπί ελέγχου.

Ο κατασκευαστής και η έκδοση του gadget σας αναγνωρίζονται αμέσως. Επιπλέον, θα ενημερωθείτε για την εγγύηση της συσκευής σας και την κατάσταση της μαύρης λίστας.

IMEI.org

Το ισχυρό και φιλικό προς το χρήστη εργαλείο αναζήτησης IMEI που προσφέρεται από το IMEI.org παρέχει στον χρήστη πλήρη προνομιακή πρόσβαση στο μεγαλύτερο αποθετήριο δεδομένων IMEI στο διαδίκτυο. Εισαγάγετε τον αριθμό IMEI-στόχου και κάντε κλικ στο «check IMEI» αφού επιλέξετε την υπηρεσία.

Αυτή η υπηρεσία web επιτρέπει στον χρήστη να ελέγξει τον αριθμό IMEI τόσο των συσκευών Android όσο και της Apple. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αριθμούς IMEI, MEID και ESN για να λάβετε πληροφορίες συσκευής.

Προσφέρει επίσης πρόσβαση API, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε σε ενσωματωμένες δυνατότητες ελέγχου IMEI και να επωφεληθείτε από άμεσες αποκρίσεις και αποτελεσματικά δεδομένα.

Τελικές Λέξεις

Είναι σημαντικό να σημειώνετε τον αριθμό IMEI του κινητού σας, γιατί ποτέ δεν θα μάθετε πότε μπορεί να τον χρειαστείτε.

Ελπίζω να μάθατε κάτι από αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο ελέγχου της κατάστασης του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας έναν αριθμό IMEI και τα καλύτερα εργαλεία του.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για τις καλύτερες εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για την προσθήκη πρόσθετης ασφάλειας στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.