Πώς να χρησιμοποιήσετε τις “Αναφορές GPT” για να καλέσετε προσαρμοσμένα GPT σε οποιαδήποτε συνομιλία ChatGPT

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Το ChatGPT Plus του OpenAI προσφέρει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται GPT Mentions, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδυάζουν πολλαπλά προσαρμοσμένα GPT σε μία συνομιλία.
  • Οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν προσαρμοσμένα GPT σε μια συνομιλία χρησιμοποιώντας το σύμβολο “@”, παρόμοια με την αναφορά ατόμων σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
  • Η λειτουργία Αναφορές GPT επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά GPT για συγκεκριμένες εργασίες, όπως η συλλογή δεδομένων, η δημιουργία γραφικών ή η εύρεση ταξιδιωτικών πληροφοριών, όλα αυτά σε μία μόνο περίοδο συνομιλίας.

Η premium έκδοση του ChatGPT του OpenAI, γνωστή ως ChatGPT Plus, προσφέρει στους χρήστες μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες σε αντάλλαγμα για τη μηνιαία συνδρομή. Η πιο πρόσφατη δυνατότητα του ChatGPT Plus, οι κλήσεις ή οι αναφορές GPT, μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμες εάν χρησιμοποιείτε διάφορα GPT στη διεπαφή ChatGPT. Λοιπόν, πώς λειτουργεί αυτή η δυνατότητα και πώς μπορεί να σας ωφελήσει;

Τι είναι η λειτουργία Αναφορών GPT του ChatGPT;

Ως μέλος του ChatGPT Plus, μπορείτε να απολαύσετε προσαρμοσμένα GPT από το Custom GPT Store. Αυτές είναι εκδόσεις του ChatGPT που είναι προσαρμοσμένες για να βοηθούν σε συγκεκριμένες εργασίες. Ορισμένα δημοφιλή προσαρμοσμένα GPT περιλαμβάνουν…

  • KAYAK: χρησιμοποιεί τον ταξιδιωτικό ιστότοπο της KAYAK για να σας παρέχει σχετικές πληροφορίες πτήσεων, ξενοδοχείων και μεταφοράς.
  • Canva: λαμβάνει μηνύματα που βασίζονται σε κείμενο και χρησιμοποιεί το Canva για τη δημιουργία ψηφιακών γραφικών.
  • Consensus: χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης Consensus για την παροχή ερευνητικών δεδομένων από προτροπές.
  Business Intelligence vs. Data Analytics: Κατανόηση των διαφορών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα προσαρμοσμένα GPT διαθέσιμα μεμονωμένα, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να συνδυάσετε δύο ή περισσότερα προσαρμοσμένα GPT σε μία συνομιλία;

Εισαγάγετε τη νέα δυνατότητα προσαρμοσμένων αναφορών GPT του ChatGPT. Το OpenAI άρχισε να κυκλοφορεί τη λειτουργία GPT Mentions στα τέλη Ιανουαρίου 2023 για τους χρήστες ChatGPT Plus.

Αυτή η δυνατότητα, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε Beta (δηλαδή χρησιμοποιείται προσωρινά ένα πρωτότυπο της δυνατότητας), σας επιτρέπει να αναφέρετε ένα ή περισσότερα προσαρμοσμένα GPT σε μια συνομιλία χρησιμοποιώντας το σύμβολο “@” (όπως θα κάνατε να αναφέρετε άτομα στο Instagram ή Χ). Με τις Αναφορές GPT, μπορείτε να προσθέσετε μόνο προσαρμοσμένα GPT που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει στη συνομιλία (δηλ. προσαρμοσμένα GPT με τα οποία είχατε συνομιλίες).

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το πεδίο προσάρτησης στο Airtable

Λοιπόν, πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Αναφορών GPT

Εάν χρησιμοποιείτε μερικά προσαρμοσμένα GPT σε ξεχωριστές συνομιλίες, θα δείτε τώρα το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται πάνω από το πλαίσιο κειμένου συνομιλίας σας.

Είναι εξαιρετικά εύκολο να χρησιμοποιήσετε τις Αναφορές GPT, οπότε ας εμβαθύνουμε σε ένα παράδειγμα για το πότε θα ήταν χρήσιμο.

Ας υποθέσουμε ότι θέλατε να συγκεντρώσετε ορισμένα βασικά δεδομένα και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα γράφημα για να παρουσιάσετε αυτό που βρήκατε. Για να βρείτε τα δεδομένα, ξεκινάτε μια συνομιλία με το Consensus GPT. Μόλις η Consensus σας δώσει τις σχετικές πληροφορίες, αναφέρετε το Canva στη συνομιλία σας και κάνετε κλικ στην επιλογή Canva GPT.

Τώρα, συνομιλείτε με το Canva μέχρι να κάνετε κλικ στο “X” στην καρτέλα Μιλώντας με τον Canva που θα εμφανιστεί πάνω από το πλαίσιο κειμένου συνομιλίας.

Μπορείτε να μιλήσετε με το Canva GPT αναφέροντας την παραπάνω συνομιλία που είχατε ήδη με την Consensus. Απλώς ζητήστε από την Canva να δημιουργήσει ένα γραφικό που παρουσιάζει την έρευνα Consensus που παρέχεται και το GPT θα αρχίσει να δουλεύει παρέχοντάς σας κάτι χρήσιμο.

Φυσικά, εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την αρχική απάντηση του Canva, μπορείτε να υποβάλετε πιο συγκεκριμένα αιτήματα για να επισημάνετε αυτό που αναζητάτε. Ίσως θέλετε μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά ή θέλετε μια συγκεκριμένη φράση να χρησιμοποιείται στο κείμενο του γραφικού. Απλώς ρωτήστε και το προσαρμοσμένο GPT θα πρέπει να μπορεί να συμμορφωθεί.

  Βασικά στάδια διαχείρισης συμβολαίου που πρέπει να γνωρίζετε

Λάβετε υπόψη ότι, προτού συνδεθεί ένα προσαρμοσμένο GPT με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα για την ανάκτηση δεδομένων, θα ζητήσει πρώτα την άδειά σας να το κάνει. Απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Αποδοχή εάν είστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να βρείτε νέα μέρη για εξερεύνηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε τα GPT KAYAK και AllTrails αν θέλετε να πάτε διακοπές πεζοπορίας ή ποδηλασίας.

Για να το αποδείξουμε αυτό, ζητήσαμε από την KAYAK GPT να μας βρει τα καλύτερα μέρη για διαμονή στη Γερμανία, καθώς και τις επερχόμενες πτήσεις.

Αφού λάβαμε τα αποτελέσματα, προσθέσαμε το All Trails GPT στη συνομιλία χρησιμοποιώντας τη λειτουργία GPT Mentions και του ζητήσαμε να βρει μονοπάτια κοντά στα ξενοδοχεία που συνιστούσε προηγουμένως η KAYAK.

Τώρα, έχουμε ξενοδοχεία, πτήσεις και μονοπάτια για το ταξίδι μας όλα σε μια συνομιλία!

Δεν υπάρχει τέλος σε αυτό που μπορείτε να κάνετε με αυτήν τη νέα λειτουργία Αναφορών GPT, είτε πρόκειται για εργασία είτε για παιχνίδι. Εάν είστε χρήστης του ChatGPT Plus, δοκιμάστε αυτήν τη εύχρηστη λειτουργία σήμερα για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε όταν μιλάτε με δύο ή περισσότερα GPT ταυτόχρονα.