Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Journal της Apple για εξατομικευμένες ημερολογίες

Βασικά Takeaways

  • Η εφαρμογή Journal της Apple είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε iPhone με iOS 17.2 ή νεότερη έκδοση.
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τις καταχωρίσεις του Ημερολογίου σας προσθέτοντας εικόνες, βίντεο, ηχογραφήσεις και άλλα.
  • Μπορείτε να κλειδώσετε την εφαρμογή Journal με Face ID, Touch ID ή κωδικό πρόσβασης iPhone για να προστατεύσετε τις καταχωρίσεις σας.

Προσπαθείτε να αποκτήσετε τη συνήθεια του ημερολογίου αλλά χάνετε το κίνητρο κάθε φορά που προσπαθείτε; Η εφαρμογή Journal της Apple έχει απλοποιήσει τη διαδικασία καταγραφής των σκέψεών σας και διατήρησης των αναμνήσεων σας. Από τη δημιουργία της πρώτης σας καταχώρισης έως την προσαρμογή της, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς να δημιουργήσετε μια καταχώριση ημερολογίου

Ένα από τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την ενημέρωση iOS 17.2 ήταν η εφαρμογή Journal, την οποία η Apple σχεδίασε για να σας βοηθήσει να στοχάζεστε και να ασκείτε ευγνωμοσύνη. Μόλις ενημερώσετε το iPhone σας σε iOS 17.2, η εφαρμογή Journal θα εμφανιστεί στην Αρχική οθόνη σας. Σε περίπτωση που το απεγκαταστήσατε κατά λάθος για να ελευθερώσετε χώρο στο iPhone σας, μπορείτε να το κατεβάσετε ξανά από το App Store.

Κατεβάστε: Εφημερίδα (Ελεύθερος)

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή στη συσκευή σας, εκκινήστε την και πατήστε το εικονίδιο συν (+) στο κάτω μέρος της οθόνης για να δημιουργήσετε την αρχική καταχώριση ημερολογίου. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Journal για πρώτη φορά, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις Προτάσεις Journaling, οι οποίες χρησιμοποιούν μηχανική εκμάθηση στη συσκευή για να προτείνουν ειδοποιήσεις καταχώρισης ημερολογίου.

  Πώς να διαχειριστείτε τις συνδρομές σας στο PS5 Gaming

Πατήστε Ενεργοποίηση προτάσεων ημερολογίου και μετά πατήστε Να επιτρέπεται αν θέλετε να το ενεργοποιήσετε ή Όχι τώρα διαφορετικά. Μπορείτε επίσης να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε αργότερα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, εάν το επιθυμείτε.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει τις προτάσεις ημερολογίου, θα δείτε δύο καρτέλες στην επόμενη οθόνη: Προτεινόμενα και Πρόσφατα. Η καρτέλα Προτεινόμενα εμφανίζει διαφορετικά στιγμιότυπα από τις αναμνήσεις φωτογραφιών, τραγούδια που έχετε παίξει (στο Apple Music) και πολλές προτροπές γραφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για έμπνευση. Από την άλλη πλευρά, η καρτέλα Πρόσφατα ταξινομεί τις ίδιες πληροφορίες κατά ημερομηνία.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα καταχώριση με βάση μια πρόταση ημερολογίου, απλώς πατήστε μια πρόταση που θέλετε για να ξεκινήσετε. Ωστόσο, εάν θέλετε να γράψετε με βάση τις δικές σας σκέψεις, πατήστε New Entry στο επάνω μέρος.

Εάν γράφετε για κάτι που συνέβη στο παρελθόν ή πρόκειται να συμβεί ακόμη, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί έλλειψης (…) δίπλα στην τρέχουσα ημερομηνία και να πατήσετε Προσαρμοσμένη ημερομηνία. Αφού ορίσετε μια ημερομηνία για την καταχώριση, πατήστε Τέλος.

  25 καλύτερα παιχνίδια κατασκευής διαστημοπλοίων σε υπολογιστή

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σελιδοδείκτη στην καταχώριση ημερολογίου σας για να επιστρέψετε σε αυτήν αργότερα πατώντας το εικονίδιο σελιδοδείκτη. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την καταχώριση ημερολογίου σας και θέλετε να την απορρίψετε εντελώς, πατήστε το κουμπί έλλειψης (…) δίπλα στην ημερομηνία και επιλέξτε Διαγραφή.

Πώς να προσαρμόσετε την καταχώριση ημερολογίου σας

Η καλύτερη πτυχή της χρήσης της εφαρμογής Journal για να γράψετε για το πώς αισθάνεστε είναι οι πολυάριθμες επιλογές που έχετε για να προσαρμόσετε τις καταχωρίσεις ημερολογίου σας. Οι καταχωρήσεις ημερολογίου σας δεν χρειάζεται να μοιάζουν με τοίχο κειμένου. μπορείτε να τα προσαρμόσετε προσθέτοντας εικόνες, βίντεο, ηχογραφήσεις, μουσικά κομμάτια και πολλά άλλα!

Για να δείτε περισσότερες προτάσεις ημερολογίου από τις πρόσφατες δραστηριότητές σας καθώς γράφετε, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο με το μαγικό ραβδί στη γραμμή εργαλείων πάνω από το πληκτρολόγιό σας και να μεταβείτε στην καρτέλα Πρόσφατα από το παρακάτω μενού. Τώρα, μπορείτε να επισυνάψετε τα πρόσφατα μέσα που έχετε παίξει ή τις επαφές με τις οποίες ήρθατε σε επαφή.

Αφού γράψετε το περιεχόμενο της καταχώρισής σας, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο της εικόνας για να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο από τη βιβλιοθήκη σας στην καταχώριση του ημερολογίου σας. Εάν θέλετε να τραβήξετε μια νέα φωτογραφία ή βίντεο για να συμπεριλάβετε στην καταχώριση του ημερολογίου σας, πατήστε το εικονίδιο της κάμερας. Ομοίως, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο ήχου για να εγγράψετε έναν ήχο και να τον επισυνάψετε στην καταχώρισή σας επίσης.

  Τα καλύτερα εργαλεία και λογισμικό παρακολούθησης υποδομής πληροφορικής που αναθεωρήθηκαν το 2020

Ρυθμίσεις Εφαρμογής Εφημερίδας που μπορείτε να τροποποιήσετε

Το κλείδωμα της εφαρμογής Journal βελτιώνει το απόρρητο των καταχωρίσεων σας απαιτώντας τον κωδικό πρόσβασης, το Face ID ή το Touch ID του iPhone σας για πρόσβαση. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην επιλογή Ημερολόγιο, επιλέξτε Κλείδωμα ημερολογίου και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας. Τέλος, ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στο Κλείδωμα.

Εάν η διατήρηση μιας συνεπούς ρουτίνας ημερολογίου αποτελεί πρόκληση για εσάς, συνιστούμε να ορίσετε ένα πρόγραμμα ημερολογίου. Αυτή η δυνατότητα στέλνει υπενθυμίσεις για τη σύνταξη μιας νέας καταχώρισης ημερολογίου σε καθορισμένη ώρα κάθε μέρα (ή ορισμένες ημέρες της εβδομάδας). Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ημερολόγιο, πατήστε Χρονοδιάγραμμα ημερολογίου και ενεργοποιήστε το. Επιλέξτε την προτιμώμενη ώρα ειδοποίησης και τις ημέρες που θέλετε να λαμβάνετε υπενθυμίσεις.

Εάν θέλετε να γράψετε μόνο όταν έχετε κάτι στο μυαλό σας, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις ημερολογίου. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ημερολόγιο και απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή Παράλειψη προτάσεων ημερολογίου.

Ενώ η εφαρμογή Journal της Apple ξεχωρίζει αναμφίβολα ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διατήρηση των αναμνήσεων και τη διατήρηση μιας συνεπούς ρουτίνας ημερολογίου, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η διαθεσιμότητά της περιορίζεται επί του παρόντος στους χρήστες iPhone. Επομένως, εάν διαθέτετε iPad ή Mac, πρέπει να καταφύγετε σε εφαρμογές ημερολογίου τρίτων προς το παρόν.