Πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook (και γιατί πρέπει)

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Η διαγραφή του ιστορικού παρακολούθησης του Facebook σάς επιτρέπει να διατηρείτε τον έλεγχο του ψηφιακού σας αποτυπώματος και να διατηρείτε τα ενδιαφέροντά σας απόρρητα.
  • Για να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης στο Facebook, αποκτήστε πρόσβαση στο αρχείο καταγραφής δραστηριότητας και διαγράψτε τα βίντεο που παρακολουθήσατε.
  • Η διαγραφή του ιστορικού παρακολούθησης μπορεί να προστατεύσει το απόρρητό σας και μπορεί να διασφαλίσει ότι ο αλγόριθμος του Facebook δεν προτείνει βίντεο που δεν ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντά σας.

Η διαχείριση του ιστορικού των βίντεο που παρακολουθείτε στο Facebook είναι αναπόσπαστο μέρος της διατήρησης του ελέγχου του ψηφιακού σας αποτυπώματος. Γιατί κανείς δεν χρειάζεται να ξέρει τι βίντεο παρακολουθείτε στο Facebook. Και αν θέλετε να προστατεύσετε το απόρρητό σας, μπορείτε να διαγράψετε εντελώς το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook.

  Πώς μπορώ να διαγράψω όλο το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων στο Facebook

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook

Μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό βίντεο του Facebook σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο Facebook. Απλώς πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο καταγραφής δραστηριότητάς σας.

Χρησιμοποιώντας το αρχείο καταγραφής δραστηριότητας, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης, να διαγράψετε σχόλια από αναρτήσεις στο Facebook και πολλά άλλα. Θα σας δείξουμε πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης τόσο στην εφαρμογή Android όσο και στον ιστότοπο.

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook στο Android

Για να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook στην εφαρμογή Android, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και πλοηγηθείτε στο προφίλ σας.
  • Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού του προφίλ σας.
  • Πατήστε στο Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων.
  • Σύρετε προς τα αριστερά στις διαθέσιμες δραστηριότητες μέχρι να βρείτε τα βίντεο που παρακολουθήσατε και, στη συνέχεια, πατήστε σε αυτό.
  • Πατήστε Διαγραφή ιστορικού παρακολούθησης βίντεο.
  • Επιβεβαιώστε την ενέργειά σας πατώντας Διαγραφή στο μήνυμα επιβεβαίωσης.
  •   Τι είναι το περιεχόμενο "Προτεινόμενο για εσάς" στο Facebook και γιατί δεν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε;

    Πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook στον Ιστό

    Εάν έχετε πρόσβαση στο Facebook χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης βίντεο ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Παω σε Facebook.com και ανοίξτε το προφίλ σας.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αρχείο καταγραφής δραστηριότητας.
  • Κάντε κλικ στα Βίντεο που έχετε παρακολουθήσει.
  • Θα δείτε μια λίστα με όλα τα βίντεο που έχετε παρακολουθήσει στο Facebook. Για να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης, κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση ιστορικού παρακολούθησης βίντεο.
  • Πώς να εκκαθαρίσετε το ιστορικό ζωντανών βίντεο στον Ιστό

    Το Facebook διατηρεί το ιστορικό ζωντανών βίντεο ξεχωριστά από αυτό άλλων βίντεο. Εάν θέλετε να το διαγράψετε επίσης, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Μεταβείτε στο Προφίλ > Εικονίδιο με τρεις κουκκίδες > Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων.
  • Κάντε κλικ στα Βίντεο που έχετε παρακολουθήσει.
  • Κάντε κλικ στα Ζωντανά βίντεο που παρακολουθήσατε από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Γιατί πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook

    Ίσως αναρωτιέστε γιατί θα πρέπει να κάνετε τον κόπο να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook. Τελικά, είναι απλώς μια καταγραφή αυτού που παρακολουθήσατε, σωστά; Λοιπόν, όχι ακριβώς. Το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook αποκαλύπτει πολλά για τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις απόψεις σας. Και αυτές οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες με μια ματιά σε όποιον τυχαίνει να ελέγξει το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook στη συσκευή σας.

      Πώς να αποκλείσετε κάποιον στην επιχειρηματική σελίδα του Facebook

    Είναι επίσης πιθανό ο αλγόριθμος του Facebook να χρησιμοποιήσει το ιστορικό παρακολούθησης για να σας προτείνει άλλα βίντεο. Εάν έχετε παρακολουθήσει, για οποιονδήποτε λόγο, βίντεο που δεν συνάδουν με τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να τα αφαιρέσετε από το ιστορικό παρακολούθησης για να αποφύγετε παρόμοιες προτάσεις.

    Εάν διχάζεστε μεταξύ της εκκαθάρισης του ιστορικού παρακολούθησης και της διατήρησης του για λόγους αναφοράς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Αποθήκευση βίντεο”. Τα αποθηκευμένα βίντεό σας δεν θα επηρεαστούν όταν διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης. Και, ειλικρινά, είναι πιο εύκολο να βρείτε ένα βίντεο στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε από τα αποθηκευμένα βίντεό σας παρά από το αρχείο καταγραφής δραστηριότητας.

    Το αν θα πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook είναι μια προσωπική απόφαση που εξαρτάται από τις ατομικές σας ανάγκες. Εάν το απόρρητο και ο έλεγχος είναι πρωταρχικής σημασίας, η εκκαθάριση του ιστορικού παρακολούθησης είναι ένας καλός τρόπος για να διαχειριστείτε το ψηφιακό σας αποτύπωμα. Εάν εκτιμάτε τις σχετικές προτάσεις και την εύκολη πρόσβαση σε προηγούμενα βίντεο, η διατήρηση του ιστορικού σας μπορεί να είναι πιο επωφελής.