Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα Pidgin στο Empathy Chat στο Linux

Το Empathy IM είναι μια εξαιρετική εφαρμογή με πολλές εξαιρετικές δυνατότητες. Ωστόσο, λείπει σοβαρά από το τμήμα προσθηκών. Ευτυχώς, είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε το Empathy επιτρέποντάς του να φορτώσει σε προσθήκες Pidgin. Σε αυτό το σεμινάριο, θα εξετάσουμε πόσο εύκολο είναι να ενεργοποιήσετε τις προσθήκες Pidgin στο Empathy. Η χρήση προσθηκών με αυτήν την εφαρμογή είναι δυνατή χάρη στην προσθήκη Telepathy Haze.

Pidgin Plugins In Empathy

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να μάθετε πώς να το εγκαταστήσετε στη διανομή Linux σας.

Ubuntu

Το πρόσθετο Telepathy Haze βρίσκεται στις πηγές λογισμικού του Ubuntu και είναι εκεί για λίγο. Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα χειρισμού προσθήκης Purple (Pidgin IM) στο Ubuntu Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

sudo apt install telepathy-haze

Debian

Το Debian διαθέτει το πρόσθετο Telepathy Haze σε πηγές λογισμικού, αν και μπορεί να είναι παλαιότερο από άλλες διανομές Linux, καθώς το Debian καθυστερεί να ενημερώσει τα πακέτα. Αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει τις προσθήκες Pidgin, αλλά να το γνωρίζετε.

sudo apt-get install telepathy-haze

Arch Linux

Το Arch Linux είναι πάντα ενημερωμένο, επομένως οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν πάντα την απόλυτη τελευταία έκδοση του Telepathy Haze στον υπολογιστή τους Linux. Εγκαταστήστε το με το Pacman:

sudo pacman -S telepathy-haze

Μαλακό καπέλλο

Το Fedora, όπως και το Arch Linux, είναι αρκετά πρόσφατο και απολαμβάνει νεότερα πακέτα από τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί του Fedora θα μπορούν να εγκαταστήσουν την απόλυτη τελευταία έκδοση του Telepathy Haze.

sudo dnf install telepathy-haze

OpenSUSE

Ανάλογα με την έκδοση του OpenSUSE που χρησιμοποιείτε, η έκδοση του Telepathy Haze μπορεί να διαφέρει. Για να το εγκαταστήσετε, ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

sudo zypper install telepathy-haze

Κτίριο από την πηγή

Το Telepathy χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε διανομή Linux, επομένως δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εύρεση ενός πακέτου για αυτό. Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού, αναζητήστε το “telepathy-haze” και εγκαταστήστε το. Διαφορετικά, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε την προσθήκη από την πηγή.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Arrongin στο Linux

Αρχικά, πραγματοποιήστε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του πηγαίου κώδικα.

curl https://telepathy.freedesktop.org/releases/telepathy-haze/telepathy-haze-0.8.0.tar.gz > telepathy-haze.tar.gz

Χρησιμοποιώντας την εντολή Tar, εξάγετε τα αρχεία από το αρχείο.

tar -xzvf telepathy-haze.tar.gz
cd telepathy-haze-0.8.0

Χρησιμοποιώντας το cat και άλλες εντολές, διαβάστε τα αρχεία INSTALL και README που περιλαμβάνονται. Κοιτάξτε τους και μάθετε για τυχόν εξαρτήσεις που χρειάζεστε. Επίσης, προσέξτε για άλλες οδηγίες που περιγράφονται σε αυτά τα έγγραφα, όπως ρυθμίσεις μεταγλωττιστή ειδικά για το λειτουργικό σας σύστημα κ.λπ.

cat INSTALL | more

cat README | more

Στη συνέχεια, εκτελέστε το σενάριο διαμόρφωσης και αφήστε το να σαρώσει και να ρυθμίσει το περιβάλλον για τη μεταγλώττιση του Telepathy Haze.

./configure

Το Configure θα σαρώσει τον υπολογιστή σας Linux για εξαρτήσεις και σφάλμα εάν δεν είναι εγκατεστημένες. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να τα εγκαταστήσετε. Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε pkgs.org για πακέτα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Telegram σε Linux

Εάν όλα φαίνονται καλά, δημιουργήστε και εγκαταστήστε το Telepathy Haze:

make

sudo make install

Εγκατάσταση του Empathy IM

Μετά την εγκατάσταση του Telepathy Haze, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την ίδια την εφαρμογή Empathy. Όπως και το Telepathy Haze, υποστηρίζεται πολύ καλά, επομένως δεν θα πρέπει να υπάρχει πολύ πρόβλημα με την εγκατάστασή του.

Ubuntu

Το Empathy έχει συμπεριληφθεί εδώ και καιρό στο Ubuntu. Ωστόσο, εάν η εγκατάστασή σας δεν το έχει, η εγκατάσταση του είναι τόσο εύκολη όσο:

sudo apt install empathy

Debian

Το Debian αποστέλλεται με το Pidgin για τις ανάγκες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Τούτου λεχθέντος, το Empathy μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί μέσω του apt-get.

sudo apt-get install empathy

Arch Linux

Όπως το Telepathy Haze, οι χρήστες του Arch μπορούν να λάβουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Empathy απευθείας από τα αποθετήρια λογισμικού. Εγκαταστήστε το μέσω Pacman:

sudo pacman -S empathy

Μαλακό καπέλλο

Το Fedora μπορεί να έχει ήδη εγκατεστημένο το Empathy, καθώς χρησιμοποιεί πολλά προγράμματα Gnome. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια εναλλακτική επιφάνεια εργασίας στο Fedora ή δεν μπορείτε να βρείτε το Empathy, εγκαταστήστε το με το DNF:

sudo dnf install empathy

OpenSUSE

Θέλετε να λάβετε το Empathy IM στο OpenSUSE; Αποκτήστε το με τον διαχειριστή πακέτων Zypper:

sudo zypper install empathy

Άλλα Linux

Η ενσυναίσθηση είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα. Ως αποτέλεσμα, η κατασκευή του από την πηγή διαρκεί λίγο. Ευτυχώς, το έργο Gnome έχει έναν λεπτομερή οδηγό που δείχνει ακριβώς πώς να δημιουργήσετε το λογισμικό άμεσων μηνυμάτων. Μεταβείτε σε αυτήν τη σελίδα εδώ και ακολουθήστε το. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα-πελάτη Empathy, επιστρέψτε στον οδηγό για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε τις προσθήκες Pidgin στο Empathy.

  Οι 4 καλύτεροι επεξεργαστές κειμένου για προγραμματιστές στο Linux

Εγκατάσταση προσθηκών Pidgin στο Empathy

Το καλύτερο μέρος της δυνατότητας χρήσης προσθηκών Pidgin στο Empathy IM είναι το γεγονός ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι ιδιαίτερο κατά την εγκατάσταση. Αντίθετα, απλώς ακολουθήστε τις κανονικές οδηγίες για την εγκατάσταση μιας προσθήκης Pidgin και το Empathy θα βρει το αρχείο και θα το φορτώσει.

Σημείωση: Μπορείτε να βρείτε πρόσθετα Pidgin εδώ.

Σε αυτό το παράδειγμα, θα δούμε πώς να εγκαταστήσετε την προσθήκη RocketChat Pidgin. Αρχικά, εγκαταστήστε τις σωστές εξαρτήσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία της προσθήκης.

Σημείωση: σε αυτό το παράδειγμα, δείχνουμε τις εξαρτήσεις για το Ubuntu, το Debian και το Fedora. Για πληροφορίες σχετικά με άλλες διανομές, ανατρέξτε στον επίσημο οδηγό.

Ubuntu/Debian

sudo apt install libpurple-dev libjson-glib-dev libglib2.0-dev mercurial make libmarkdown2-dev

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install libpurple-devel.x86_64 libmarkdown-devel.x86_64 json-glib-devel.x86_64 glib2.x86_64

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο hg, κατεβάστε τον πηγαίο κώδικα της προσθήκης RocketChat:

hg clone https://bitbucket.org/EionRobb/purple-rocketchat/

CD στον κλωνοποιημένο φάκελο purple-rocketchat στον υπολογιστή σας και εκτελέστε τις εντολές make and make install για να εγκαταστήσετε το plugin.

cd purple-rocketchat

make 

sudo make install

Εάν η προσθήκη εγκατασταθεί με επιτυχία και το Telepathy Haze λειτουργεί, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το RocketChat μέσα στους “Λογαριασμούς” στο Empathy.