Πώς να χαρτογραφήσετε δεδομένα σε έναν παγκόσμιο χάρτη


Εάν έχετε ένα φορτίο δεδομένων, τότε μια οπτική αναπαράσταση είναι ο καλύτερος τρόπος για να το αναδείξετε. Τα δεδομένα που δείχνουν παγκόσμιες τάσεις ή ακόμα και τάσεις με βάση τη χώρα εμφανίζονται καλύτερα χρησιμοποιώντας έναν πραγματικό χάρτη. Αυτοί οι χάρτες φαίνονται καλοί, αλλά δεν μπορείτε να τους δημιουργήσετε στο Excel ή στα Έγγραφα Google. Το Map In Seconds είναι μια εφαρμογή Ιστού που απλοποιεί τη διαδικασία σχεδίασης δεδομένων σε έναν παγκόσμιο χάρτη. Σας επιτρέπει να επικολλήσετε δεδομένα από ένα υπολογιστικό φύλλο και να τα χαρτογραφήσετε για εσάς. Η εφαρμογή υποστηρίζει τη δημιουργία παγκόσμιων χαρτών και μικρότερων περιοχών.

  PSA: Προσέξτε για αυτή τη νέα απάτη παράδοσης πακέτου μηνυμάτων κειμένου

Συλλέξτε πρώτα τα δεδομένα σας. Ανοίξτε το Excel ή τα Υπολογιστικά φύλλα Google και επικολλήστε τα δεδομένα έτσι ώστε να έχετε δύο στήλες. ένα για την περιοχή και ένα για τα ίδια τα δεδομένα. Η ορθογραφία έχει σημασία, γι’ αυτό φροντίστε να γράψετε σωστά τις χώρες. Μην ομαδοποιείτε τις χώρες σε εμπορικές περιοχές π.χ. ΕΕ.

Αντιγράψτε τα δεδομένα και επικολλήστε τα στο υπολογιστικό φύλλο που παρέχεται από το Map In Seconds. Ο χάρτης είναι διαδραστικός και δημιουργείται σε λίγα δευτερόλεπτα. Όταν τοποθετείτε το ποντίκι σας πάνω από μια χώρα ή περιοχή, σας δείχνει τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτήν.

  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας Budgie

Μπορείτε να κάνετε λήψη του διαδραστικού χάρτη σε μορφή PPTX ή PNG, ωστόσο, οι λειτουργίες λήψης και κοινής χρήσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εάν δημιουργήσετε τον χάρτη στο Chrome. Η εφαρμογή λειτουργεί στον Firefox, αλλά οι επιλογές αποθήκευσης δεν είναι διαθέσιμες σε αυτήν.

Η εφαρμογή είναι φοβερή αλλά υστερεί σε απόδοση. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φορτωθεί στο Chrome σε σημείο που νόμιζα ότι είχε σταματήσει να λειτουργεί εντελώς. Είναι μια εξαιρετική εφαρμογή, αλλά πρέπει να βελτιστοποιηθεί. Πρέπει επίσης να υποστηρίζει τον Firefox που είναι ένα αρκετά δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για υπολογιστές.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Picture-in-Picture στο iPhone

Ο χάρτης σε δευτερόλεπτα υποστηρίζει έγχρωμα θέματα. μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο μπλε τόνο σε πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ και ακόμη και μαύρο. Μπορείτε επίσης να κάνετε τον χάρτη πιο πολύχρωμο με χώρες που διαφοροποιούνται ανά χρώμα αντί για αποχρώσεις ενός μόνο χρώματος. Τα αρχεία PNG και PPTX που κατεβάζετε δεν είναι διαδραστικά. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον χάρτη διαδραστικό, μοιραστείτε έναν σύνδεσμο προς αυτόν.

Επισκεφτείτε τον χάρτη σε δευτερόλεπτα