Πώς να φτιάξετε ένα λογότυπο χρησιμοποιώντας το Midjourney

Βασικά Takeaways

  • Δημιουργήστε εκπληκτικά λογότυπα εύκολα με το Midjourney, μια χαμηλού κόστους δημιουργία εικόνων AI.
  • Χρησιμοποιήστε την εντολή /imagine prompt για να δημιουργήσετε σχέδια λογότυπων με βάση την περιγραφή σας.
  • Κάντε παραλλαγές του λογότυπού σας χρησιμοποιώντας μεταθέσεις, στη συνέχεια αναβαθμίστε και κατεβάστε το λογότυπό σας.

Παραλείψτε τα δύσκολα σεμινάρια του Photoshop και διασκεδάστε δημιουργώντας ένα λογότυπο στο Midjourney. Θα καλύψουμε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για το σχεδιασμό ενός λογότυπου, καθώς και τα κορυφαία κόλπα Midourney που πρέπει να γνωρίζετε.

Βήμα 1: Εγγραφείτε στο Midjourney

Υπάρχουν πολλές γεννήτριες εικόνων AI, αλλά καμία δεν παράγει εικόνες τόσο εντυπωσιακές όσο το Midjourney. Το σχετικά χαμηλό κόστος του είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο το επιλέξαμε για αυτό το έργο.

Μπορείτε να παραλάβετε ένα βασικό πρόγραμμα συνδρομής που έχει όλα όσα χρειάζεστε για 10 $.

  • Κατευθυνθείτε προς το Ιστοσελίδα Midjourney και κάντε κλικ στο Join the Beta. Αυτό θα σας δώσει έναν σύνδεσμο πρόσκλησης στο Discord, την κοινωνική πλατφόρμα όπου φιλοξενείται το Midjourney.
  • Επιλέξτε τον διακομιστή Midjourney από τη λίστα εικονιδίων στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  • Κάντε κλικ σε ένα από τα νέα δωμάτια με τίτλο #newbies και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την εντολή /subscribe στο πλαίσιο κειμένου. Πατήστε enter δύο φορές στο πληκτρολόγιο.
  • Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου στη συνομιλία με έναν σύνδεσμο με την ένδειξη Διαχείριση λογαριασμού. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε και να αγοράσετε ένα πρόγραμμα.
  •   9 Φιλοξενία αρχείων Δωρεάν επιλογές αποθήκευσης Cloud για προσωπική και επαγγελματική χρήση

    Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Midjourney για τη δημιουργία τέχνης AI.

    Βήμα 2: Δημιουργήστε μια προτροπή λογότυπου

    Μπορείτε να ξεκινήσετε πληκτρολογώντας την εντολή /imagine prompt στο πλαίσιο κειμένου. Συνεχίστε με τη φράση Σχέδιο λογότυπου

    Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Midjourney για να δημιουργήσετε ένα φανταστικό λογότυπο για το επόμενο έργο σας.

    αντικαθιστώντας την περιγραφή με την ιδέα σας.

    Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του Midjourney, το μοντέλο AI θα είχε απορροφήσει μια τεράστια ποσότητα σύγχρονων λογότυπων. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο με πολύ λίγα στοιχεία.

    Εδώ είναι το πρώτο μας παράδειγμα:

    Είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε την εργασία σας σε μια ιδιωτική συνομιλία παρά στο δημόσιο φόρουμ. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο
    Midjourney Bot
    όνομα ανά πάσα στιγμή και ξεκινήστε μια ιδιωτική συνεδρία πληκτρολογώντας
    Γειά σου
    στο πλαίσιο μηνυμάτων.

    Λήψη καλύτερων αποτελεσμάτων

    Ας εμβαθύνουμε στο σχέδιο λίγο περισσότερο και ας αρχίσουμε να βελτιώνουμε την αρχική μας ιδέα.

    Κατά τη δημιουργία ενός λογότυπου, υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα στοιχεία που αξίζει να λάβετε υπόψη, καθώς η παλέτα χρωμάτων είναι ένα από αυτά. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα απαραίτητα παρακάτω:

    • Σύμβολο: Τα ζώα ή τα αντικείμενα μπορεί να είναι εντυπωσιακά και αξέχαστα.
    • Χρώμα: Ασπρόμαυρο ή έγχρωμο; Αν ναι, ποια χρωματική παλέτα;
    • Πολυπλοκότητα: Το απλό είναι συχνά το καλύτερο, αλλά δεν υπάρχει σκληρός κανόνας. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα πλούσιο και λεπτομερές λογότυπο.
    • Τυπογραφία: Μπορείτε να έχετε ένα λογότυπο που ενσωματώνει λέξεις.

    Έχοντας αυτά τα πράγματα κατά νου, δημιουργήστε μια προτροπή που ενσωματώνει τις λεπτομέρειες που θέλετε. Αυτό είναι το πρώτο μας παράδειγμα, αφού αναπτύξαμε την αρχική προτροπή και προσθέσαμε περισσότερες λέξεις-κλειδιά:

      Αναβαθμίστε τις δεξιότητες των εργαζομένων σας με αυτά τα 6 εργαλεία μάθησης και ανάπτυξης

    Προσθήκη Τυπογραφίας

    Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε σχέδια λογότυπων που βασίζονται σε λέξεις, γνωστά και ως τυπογραφία.

    Για να προσθέσετε κείμενο στην εικόνα σας, τοποθετήστε τη λέξη σε εισαγωγικά. Για παράδειγμα, ένα σχέδιο λογότυπου για μια καφετέρια με τις λέξεις “White Cat Coffee” γραμμένες από κάτω.

    Έχουμε έναν πιο αναλυτικό οδηγό για το πώς να δημιουργείτε κείμενο στο Midjourney που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων σας και στην αποφυγή ορθογραφικών λαθών.

    Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε τις παραλλαγές στυλ

    Ώρα να επιταχύνετε τη διαδικασία σχεδιασμού χρησιμοποιώντας μια τακτοποιημένη συντόμευση. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να δοκιμάσετε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά η αντιγραφή και επικόλληση της ίδιας προτροπής και μετά η αναμονή για τη φόρτωση των αποτελεσμάτων κάθε φορά είναι χρονοβόρα.

    Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται μεταθέσεις. Τοποθετήστε τις διαφορετικές επιλογές χρωμάτων μέσα σε ένα σετ από σγουρές αγκύλες και το Midjourney θα δημιουργήσει νέες παραλλαγές προτροπής για κάθε επιλογή. Μπορείτε να δείτε αυτό να αποδεικνύεται στην ακόλουθη προτροπή:

    A logo design for a small coffee shop, a white cat next to a cup of coffee, minimalist, {forest green, pastel, neon, earth tones} color palette

    Το Midjourney θα εκτελέσει την προτροπή πολλές φορές, αλλάζοντας μόνο τις λέξεις-κλειδιά στις σγουρές αγκύλες κάθε φορά. Έτσι, με μία μόνο προτροπή, μπορείτε να δημιουργήσετε τέσσερις παραλλαγές.

    Αυτή η μέθοδος λειτουργεί σε όλα τα διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία, όχι μόνο στο χρώμα.

    Αφού ολοκληρώσετε τα πειράματά σας, ελπίζουμε ότι βρήκατε ακριβώς το κατάλληλο λογότυπο για λήψη.

    Αρχικά, επιλέξτε την εικόνα που θέλετε κάνοντας κλικ σε ένα από τα κουμπιά με την ένδειξη U κάτω από το σύνολο των τεσσάρων εικόνων. Οι αριθμοί αντιστοιχούν στις εικόνες του σετ, ξεκινώντας από την επάνω αριστερή και δεξιά (U1 και U2) και μετά την κάτω αριστερή και δεξιά εικόνα (U3 και U4).

      Το Llama 2 εξηγείται λεπτομερώς μέσα σε 5 λεπτά

    Στη συνέχεια, η εικόνα θα εμφανιστεί απομονωμένη στη συνομιλία με μερικά ακόμη κουμπιά από κάτω. Ανάλογα με το μοντέλο που χρησιμοποιείτε, κάντε κλικ είτε στο Upscale Subtle είτε στο Upscale (4x).

    Όταν η εικόνα είναι έτοιμη, κάντε κλικ σε αυτήν για να ανοίξει μια προεπισκόπηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα στο πρόγραμμα περιήγησης. Μετά από αυτό, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε Αποθήκευση εικόνας ως για να πραγματοποιήσετε λήψη ενός αντιγράφου στον υπολογιστή σας.

    Βήμα 5: Αφαιρέστε το φόντο της εικόνας

    Υπάρχουν πολλές γρήγορες επιλογές για την αφαίρεση του φόντου μιας εικόνας, εάν χρειάζεται.

    Χρησιμοποιήσαμε το διαδικτυακό εργαλείο που ονομάζεται αφαιρέστε.βγ για να κάνετε αυτό το έργο. Χωρίς να εγγραφείτε για λογαριασμό, μπορείτε να αφαιρέσετε το φόντο του λογότυπου σας και να κάνετε λήψη του αρχείου σε ανάλυση 500 x 500 px.

    Ωστόσο, επειδή θέλαμε μια έκδοση υψηλής ανάλυσης, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό και να χρησιμοποιήσουμε μια δωρεάν πίστωση για τη λήψη της εικόνας στα 2048 x 2048 px.

    Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την επιλογή μετατροπής του λογότυπού σας σε διανυσματική εικόνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός του χωρίς να προκαλέσετε θάμπωμα, παραμόρφωση ή εικονοστοιχείο. Η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη, αλλά μπορεί να αξίζει τα αποτελέσματα. Έχουμε έναν οδηγό για τον τρόπο δημιουργίας διανυσμάτων μιας εικόνας στο Adobe Illustrator, εάν είστε έτοιμοι για την πρόκληση.

    Εάν είστε έτοιμοι να σταματήσετε εδώ, τότε μείνετε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι έχετε έτοιμο ένα υπέροχο λογότυπο. Τα λογότυπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιστότοπους, ενημερωτικά δελτία, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εμπορεύματα, συσκευασίες, όπως το λες. Προσθέστε ένα άλλο δημιουργικό στοιχείο στο έργο σας με το προσαρμοσμένο λογότυπο που δημιουργήθηκε στο Midjourney.