Αναβαθμίστε τις δεξιότητες των εργαζομένων σας με αυτά τα 6 εργαλεία μάθησης και ανάπτυξης

Οι εργαζόμενοι είναι η ραχοκοκαλιά ενός οργανισμού, επομένως είναι υψίστης σημασίας να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που απαιτούνται για να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά.

Καθώς το εταιρικό εργασιακό περιβάλλον και η τεχνολογία εξελίσσονται συνεχώς, θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τη μετάδοση της εκπαίδευσης στο εργατικό δυναμικό και την επένδυση σε άριστα εργαλεία εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων.

Η μάθηση και η ανάπτυξη των εργαζομένων αποτελούν τη βασική πτυχή κάθε οργανισμού και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι μια νέα εταιρική τάση. Στην πραγματικότητα, ο κλάδος της εκπαίδευσης έχει ηλικία δεκαετιών και εξακολουθεί να είναι ισχυρός.

Παραδοσιακά, οι προβολείς slide και overhead χρησιμοποιούνταν για την παροχή εκπαίδευσης στο εργατικό δυναμικό και η διαδικασία ήταν μονότονη και προκλητική, ειδικά σε μεγάλες εταιρείες.

Το καθεστώς κατάρτισης του εργατικού δυναμικού γνώρισε τεράστια τεχνολογική και οικονομική εξέλιξη τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σήμερα, πολλά εργαλεία Ε&Α είναι διαθέσιμα στην αγορά που υπερηφανεύονται για τον εκσυγχρονισμό της μαθησιακής εμπειρίας των εργαζομένων και την παροχή ενός οδικού χάρτη ανάπτυξης στους οργανισμούς για μάθηση, στόχους και επίτευξη των στόχων τους.

Οι οργανισμοί δεν πρέπει να υποτιμούν τη σημασία της συνεχούς Ε&Α. Χρήση σύγχρονων εργαλείων μάθησης και ανάπτυξης. είναι δυνατό να διασφαλιστεί ότι οι υπάλληλοί τους ενημερώνονται για τις τελευταίες τάσεις και δεξιότητες σε υψηλή ζήτηση.

Οφέλη από Εργαλεία Μάθησης και Ανάπτυξης

Τα πιο κοινά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη από την εκπαίδευση των εργαζομένων με χρήση σύγχρονων εργαλείων αναφέρονται παρακάτω:

Καθηλωτική μαθησιακή εμπειρία

Τα εργαλεία L&D προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία εκμάθησης που ενισχύει τη συνολική παραγωγικότητα των εργαζομένων και μειώνει τις πιθανότητες σφαλμάτων. Η πλατφόρμα είναι διαισθητική και πιο ελκυστική από την παραδοσιακή μέθοδο εκπαίδευσης, η οποία δεν μπορούσε να προσελκύσει τους εργαζόμενους και να ενσταλάξει την περιέργεια.

Τυποποιημένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και μαθήματα

Οι πλατφόρμες μάθησης και ανάπτυξης επιτρέπουν στους διευθυντές εκπαίδευσης να συντάξουν τα μαθήματα κατάρτισης και να λειτουργούν ως αποθήκη όλου του εκπαιδευτικού υλικού και του εκπαιδευτικού υλικού προσαρμοσμένου ώστε να πληροί τα πρότυπα του οργανισμού σας.

Αποδοτική

Οι συμβατικές μέθοδοι εκπαίδευσης απαιτούσαν τεράστιο προϋπολογισμό και οι γενικές δαπάνες ήταν αναπόφευκτες. Από την άλλη πλευρά, το λογισμικό εκπαίδευσης εργαζομένων είναι πολύ λιγότερο βραβευμένο από το προηγούμενο και εξαλείφει την ανάγκη πρόσληψης εκπαιδευτών τρίτων. Οι επαναλαμβανόμενες εργασίες εκπαίδευσης είναι περιττές, καθώς το εκπαιδευτικό υλικό, μόλις δημιουργηθεί, μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, μειώνοντας το συνολικό κόστος εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους.

Εύκολα προσβάσιμο

Χάρη στην πανδημία, το εταιρικό επιχειρηματικό περιβάλλον δεν περιορίζεται πλέον σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία ή ζώνη ώρας. Σε ένα τέτοιο σενάριο εργασίας, οι εφαρμογές εκμάθησης και ανάπτυξης παρέχουν την απαραίτητη εκπαίδευση στους εργαζόμενους χωρίς ταλαιπωρία.

  Πώς να αποθηκεύσετε πολλές εικόνες σε ένα νήμα iMessage

Εάν σκοπεύετε να εφαρμόσετε ένα περιβάλλον μάθησης και ανάπτυξης στον οργανισμό σας για να ενισχύσετε τις ικανότητες και τις δυνατότητες των μελών της ομάδας, χρειάζεστε το σωστό εργαλείο εκπαίδευσης.

Αναζητήσαμε το διαδίκτυο και βάλαμε παρακάτω τα καλύτερα εργαλεία μάθησης και ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας τα οποία μπορείτε να ενισχύσετε την ικανοποίηση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Qandle

Μια άλλη εφαρμογή που αξίζει να αναφερθεί είναι το Qandle, ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που απλοποιεί τη διαδικασία διαχείρισης μάθησης των οργανισμών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των υπαλλήλων τους. Επιτρέπει στους διευθυντές εκπαίδευσης να σχεδιάζουν προγράμματα και να διαχειρίζονται όλη την online εκπαίδευση, με αυτορυθμισμό ή εκπαίδευση στην τάξη από ένα κεντρικό μέρος.

Είναι δυνατό να διατηρηθεί το αρχείο παρακολούθησης των εργαζομένων όσον αφορά τα μαθήματα, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εγγραφούν μόνοι τους για την εκπαίδευση.

Το Qandle προσφέρει πολλά πρότυπα λογισμικού που μπορούν να προσαρμοστούν για να παρέχουν πιστοποιήσεις στους υπαλλήλους μετά την εκπαίδευση. Οι οργανισμοί μπορούν επίσης να ζητήσουν ανατροφοδότηση που μπορεί να εφαρμοστεί σε μελλοντικά προγράμματα κατάρτισης.

Το Qandle είναι εξοπλισμένο με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Το Qandle προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων ηλεκτρονικής μάθησης και πολλές τεχνικές αξιολόγησης που βοηθούν στην αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων.
  • Μια ειδική ενότητα αναφοράς και ανάλυσης αντιπροσωπεύει οπτικά την πρόοδο και την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης αυτών των μαθημάτων για την επίτευξη των επιχειρηματικών σας στόχων.
  • Εξατομικευμένα προγράμματα κατάρτισης για υπαλλήλους που εστιάζουν στις δεξιότητες, τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες τους προσφέρουν καλύτερη εμπειρία μάθησης.
  • Ως εργαλείο εκπαίδευσης που βασίζεται σε σύννεφο, είναι δυνατή η τροποποίηση και η δημιουργία περισσότερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς μεγαλώνει η εταιρεία.

Το πρόγραμμα Premium κοστίζει περίπου 80 USD, προσφέρει πόρους εκπαίδευσης και ανάπτυξης για έως και 50 υπαλλήλους.

TalentLMS

Το TalentLMS είναι μια πλατφόρμα LMS που βασίζεται σε σύννεφο που βοηθά τις εταιρείες με εκπαίδευση εργαζομένων, εκπαίδευση συμμόρφωσης και ενσωμάτωση. Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα, οι οργανισμοί μπορούν να δημιουργήσουν διαδραστικά μαθήματα ηλεκτρονικής μάθησης χωρίς κωδικοποίηση και επιτρέπουν στους εργαζόμενους να μάθουν νέες πτυχές με τον δικό τους ρυθμό.

Περιλαμβάνει εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία απλών μαθημάτων που αντικατοπτρίζουν την αξία της επωνυμίας του οργανισμού. Το TalentLMS είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά, διαισθητικό και προσφέρει ευκολία στη χρήση.

Εκτός από τα πρότυπα SCORM που επιτρέπουν τη δημιουργία περιεχομένου eLearning, το TalentLMS υποστηρίζει επίσης το Tin Can API, εργαλεία παιχνιδιού, λογισμικό τηλεδιάσκεψης και υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου. Προσφέρει επίσης ισχυρές λειτουργίες αναφοράς και υποστηρίζει 13 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, κινέζικων, γερμανικών και γαλλικών.

  Πώς να διαγράψετε Broken Mods από τον φάκελο Sims 4 Mods

Ας ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στα χαρακτηριστικά του TalentLMS:

  • Content Builder για δημιουργία και επαναχρησιμοποίηση εκπαιδευτικού υλικού.
  • Μονοπάτια μάθησης για να σχεδιάσουν κανόνες ώστε οι μαθητές να ανακαλύψουν και να ολοκληρώσουν ένα μάθημα.
  • Assessment Engine για την αξιολόγηση των εργαζομένων μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την αυτόματη βαθμολόγησή τους με προκαθορισμένα κριτήρια.
  • Αξιόπιστος μηχανισμός αποθήκευσης δεδομένων και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο AWS.

Το δωρεάν πρόγραμμα υποστηρίζει μόνο πέντε χρήστες. Το αρχικό πρόγραμμα κοστίζει 69 USD ανά μήνα και υποστηρίζει έως και 40 χρήστες.

Mettl

Εξοπλισμένο με Καινοτόμα Εργαλεία Μάθησης & Ανάπτυξης, η Mettl μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προσαρμόσιμων εργαλείων και αξιολογήσεων για την εκπαίδευση του εργατικού σας δυναμικού ώστε να είναι έτοιμο για το μέλλον.

Αυτή η πλατφόρμα βοηθά τους οργανισμούς να αναβαθμίσουν το εργατικό δυναμικό που βασίζεται στην κωδικοποίηση και να εφεύρουν εκ νέου τη στρατηγική ανάπτυξης για την πρόσληψη ταλέντων κωδικοποίησης.

Η ενότητα ανάλυσης χάσματος δεξιοτήτων δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δεξιότητες κωδικοποίησης των εργαζομένων και να καθορίσουν ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτυχθούν.

Τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

  • Τα εξαιρετικά προηγμένα ψηφιακά εργαλεία βοηθούν στον εντοπισμό των πιο εξειδικευμένων και πολύτιμων υπαλλήλων του οργανισμού σας.
  • Χρησιμοποιήστε τα μικτά κέντρα αξιολόγησης για να εντοπίσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του εργατικού σας δυναμικού.
  • Δημιουργήστε στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης για τους υπαλλήλους σας αφού εντοπίσετε τα κενά δεξιοτήτων.
  • Μετρήστε την απόδοση επένδυσης και αξιολογήστε την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με ενσωματωμένα εργαλεία.
  • Ολιστικές αξιολογήσεις για την αξιολόγηση γνώσεων που σχετίζονται με γλώσσες προγραμματισμού, πλαίσια, λογική, αρχιτεκτονική και άλλα.

EdApp

Το EdApp είναι ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο ανάπτυξης εργαζομένων που επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργούν εκπαιδευτικό περιεχόμενο για εκπαίδευση εργατικού δυναμικού. Διαθέτει μια επεξεργάσιμη βιβλιοθήκη μαθημάτων με τόνους δωρεάν εκπαιδευτικού περιεχομένου που μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα του οργανισμού σας.

Περιλαμβάνει επίσης ένα εργαλείο συγγραφής συμβατό με το SCORM που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε από την αρχή το εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τον οργανισμό σας. Το EdApp σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε το gamification και τα προσαρμοσμένα πρότυπα για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εκμάθησης για τους υπαλλήλους σας.

Το εργαλείο διαθέτει επίσης μια λειτουργία Εικονικής Τάξης που μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά την κοινωνική δέσμευση, διασφαλίζοντας την επιτυχία στο παράδειγμα διαδικτυακής μάθησης. Οι εφαρμογές κάνουν την πλατφόρμα εύκολα προσβάσιμη εν κινήσει, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να ολοκληρώσουν τα μαθήματα και να κάνουν τα κουίζ.

Η πλατφόρμα διαθέτει μια δωρεάν έκδοση που προσφέρει 800+ μαθήματα. Τα σχέδια τιμολόγησης για την έκδοση pro ξεκινούν από 1,95 USD ανά χρήστη ανά μήνα.

  Οι 10 καλύτερες δυνατότητες του Microsoft Teams

Whatfix

Το Whatfix είναι μια πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης που επιτρέπει στους οργανισμούς να δημιουργούν προγράμματα εκμάθησης για την επιτυχή εκπαίδευση των εργαζομένων τους. Βοηθά επίσης την ομαλή ενσωμάτωση σε πλατφόρμες όπως το Salesforce, το Microsoft Dynamics, το NetSuite και άλλες.

Το Whatfix παρέχει καθοδήγηση εντός εφαρμογής και διαδραστικές οδηγίες στους υπαλλήλους, λειτουργώντας ως κέντρο γνώσης αυτοεξυπηρέτησης όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν το μαθησιακό τους ταξίδι χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Αυτή η πλατφόρμα ενισχύει την απόδοση επένδυσης (ROI) του οργανισμού επιδεικνύοντας τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του προϊόντος στους υπαλλήλους που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν σωστά το προϊόν.

Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

  • Περιεχόμενο εντός εφαρμογής και δημιουργία μαθημάτων
  • Προσαρμοσμένες ροές μάθησης για διαφορετικούς ρόλους εργασίας
  • Δημιουργία μαθημάτων χωρίς κώδικα
  • Κέντρα γνώσης αυτοεξυπηρέτησης για συμβουλές και σεμινάρια
  • Αναφορές και Analytics για την παρακολούθηση των μετρήσεων προόδου της εκπαίδευσης

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Whatfix για να επωφεληθείτε από προσαρμοσμένα σχέδια τιμολόγησης για τον οργανισμό σας.

Ακρωγωνιαίος λίθος

Το τελευταίο στη λίστα είναι το Cornerstone που παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης στους εργαζόμενους προσφέροντας μάθηση, ανάπτυξη, δεξιότητες και δυνατότητες σε ένα μέρος. Αξιοποιεί τεχνικές βαθιάς μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για να κατανοήσει τις απαιτήσεις του χρήστη και προτείνει εξατομικευμένες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανάπτυξης μάθησης.

Το λογισμικό είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο, βοηθά τους οργανισμούς να παρέχουν, να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν την εκπαίδευση των εργαζομένων και προτείνει το σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης στους μαθητές.

Αυτή η ολιστική πλατφόρμα διαχείρισης μάθησης διαθέτει μια ολοκληρωμένη ενότητα αναφοράς και ανάλυσης για την αξιολόγηση της απόδοσης του εργαζομένου στις αξιολογήσεις εκπαίδευσης.

Το Cornerstone σάς δίνει τη δυνατότητα:

  • Προσφέρετε μια εξατομικευμένη πλατφόρμα στους υπαλλήλους σας όπου βιώνουν ανάπτυξη με γνώμονα το σκοπό.
  • Παρέχετε ευκαιρίες μάθησης σε άτομα που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό σας.
  • Λάβετε λεπτομερή δεδομένα σχετικά με τις δεξιότητες των υπαλλήλων σας και βρείτε το κατάλληλο για τη δουλειά.
  • Αξιολογήστε τον αντίκτυπο των προγραμμάτων κατάρτισης στην ανάπτυξη ενός οργανισμού και αποκτήστε μια σαφή εικόνα των λεπτομερειών της ικανοποίησης των εργαζομένων.

Τυλίγοντας

Λόγω του έντονου ανταγωνισμού στον κόσμο των επιχειρήσεων, οι οργανισμοί πρέπει να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για την αναβάθμιση του εργατικού τους δυναμικού. Οι καλύτερες πλατφόρμες εκπαίδευσης εργαζομένων ωφελούν αμοιβαία το εργατικό δυναμικό και τον οργανισμό.

Βοηθούν τους υπαλλήλους να κατανοήσουν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να κάνουν μια δουλειά, κάτι που με τη σειρά του βοηθά τους οργανισμούς να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Κάθε ένα από τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω είναι εξοπλισμένο με ένα σύνολο χαρακτηριστικών και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει την απαιτούμενη εκπαίδευση στους υπαλλήλους σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε το λογισμικό αναγνώρισης εργαζομένων για να ανταμείψετε τους καλύτερους εργαζόμενους.