Πώς να υπολογίσετε τα διεθνή μεγέθη σελίδων για εκτύπωση

Οι σελίδες εκτύπωσης έχουν τυπικά μεγέθη. Στη δουλειά, τα περισσότερα που θα δείτε είναι η τυπική σελίδα μεγέθους Α4. Για το MS Word το προεπιλεγμένο μέγεθος χαρτιού έχει οριστεί σε κάτι που ονομάζεται “νόμιμο”. Εκτός εργασίας, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκτύπωσης και μεγεθών σελίδων που δεν είστε εξοικειωμένοι. Το PaperSizes είναι μια μικρή εφαρμογή Ιστού που αναλύει το μέγεθος των σελίδων εκτύπωσης. Δεν απλοποιεί απλώς τα μεγέθη σελίδων. Σας ενημερώνει για τα διάφορα μεγέθη στα οποία διατίθενται φάκελοι, φωτογραφικό φύλλο και επαγγελματικές κάρτες. Μπορείτε να εξερευνήσετε διεθνή μεγέθη σελίδων για εκτύπωση ανά χώρα ή λειτουργία.

Επισκεφτείτε το PaperSizes. Οι κατηγορίες μεγέθους χαρτιού αναφέρονται όλες στην κορυφή. Εάν γνωρίζετε το μέγεθος του χαρτιού σας με ένα όνομα όπως A4 ή B9, κάντε κλικ σε αυτό. Εάν το γνωρίζετε με όνομα που χρησιμοποιείται ειδικά στη χώρα σας, επιλέξτε τη χώρα από την κορυφή. Για παράδειγμα, το MS Word χρησιμοποιεί όρους όπως Legal, και και Letter. Αυτά τα ονόματα είναι ειδικά για τις ΗΠΑ. Για να βρείτε το μέγεθός τους, κάντε κλικ στο ‘ΗΠΑ’ στο επάνω μέρος.

  Χρησιμοποιήστε προσαρμοσμένα πρότυπα για οποιαδήποτε εφαρμογή παραγωγικότητας iWork στο iCloud

Αν αναζητάτε μεγέθη επαγγελματικών καρτών, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού “Περισσότερα”.

Από προεπιλογή, το PaperSizes σάς δίνει τις διαστάσεις ενός χαρτιού σε χιλιοστά. Μπορείτε να αλλάξετε τη μονάδα μέτρησης από το αναπτυσσόμενο μενού «mm» επάνω δεξιά. Ανοίξτε το και μπορείτε να μεταβείτε σε εκατοστά, μέτρα ή ίντσες.

Το PaperSizes θα σας δώσει τις διαστάσεις όλων των χαρτιών που αναγνωρίζονται σε μια σειρά ονομασιών. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που κάνει, αλλά οι διαστάσεις είναι πραγματικά οι μόνες πληροφορίες που χρειάζεστε όταν ασχολείστε με μεγέθη χαρτιού και εκτύπωση.

Οι ενότητες Φωτογραφία και Επαγγελματική κάρτα είναι πιο χρήσιμες για τους σχεδιαστές. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τις κατηγορίες Εφημερίδα και Πίνακας διαφημίσεων.

  Πώς να εκτελέσετε μια μη αναγνωρισμένη εφαρμογή χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Gatekeeper

Το PaperSizes δεν σας λέει για ποιο σκοπό χρησιμοποιείται ένα συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού. Για παράδειγμα, αν αναρωτιέστε αν θα εκτυπώσετε το βιογραφικό σας σε μια σελίδα μεγέθους Legal ή Letter, αυτή η εφαρμογή Ιστού δεν θα σας βοηθήσει. Για ορισμένες κατηγορίες, όπως η κατηγορία Παραδοσιακά Βρετανικά, σας λέει αν ένα συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού είναι ξεπερασμένο ή δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Αυτό που σας δίνει είναι λίγες πληροφορίες για την προέλευση ενός μεγέθους χαρτιού. Απλώς μετακινηθείτε προς τα κάτω πέρα ​​από τα αναφερόμενα μεγέθη και θα δείτε μια σύντομη επισκόπηση του προτύπου μεγέθους. Οι πληροφορίες προέρχονται από τη Wikipedia. Σας λέει ποια μεγέθη αναγνωρίζονται σύμφωνα με τα πρότυπα ISO μεταξύ άλλων.

  Sanity Returns: Πώς τα νέα λογότυπα του USB4 θα απλοποιήσουν τις αγορές

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το PaperSizes έχει τέσσερα διαφορετικά θέματα στα οποία μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Κάντε κλικ στον μικρό κύκλο χρώματος επάνω δεξιά και επιλέξτε ένα από τα τέσσερα θέματα. Τα υποστηριζόμενα χρώματα θέματος είναι μαύρο, λευκό, κίτρινο και μπλε.

Επισκεφτείτε το PaperSizes