Πώς να εκτελέσετε μια μη αναγνωρισμένη εφαρμογή χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Gatekeeper


Το Gatekeeper είναι μια λειτουργία ασφαλείας που εισήχθη στο macOS στο Mountain Lion και επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ποιες εφαρμογές μπορούν και ποιες όχι να εκτελούνται στους Mac τους. Η δυνατότητα έχει τρεις επιλογές για να επιτρέπονται/απαγορεύονται οι εφαρμογές. εκτέλεση εφαρμογών μόνο από το Mac App Store, εκτέλεση εφαρμογών από το Mac App Store και από αναγνωρισμένους προγραμματιστές και εκτέλεση εφαρμογών από οπουδήποτε, π.χ. από οποιαδήποτε προέλευση και έχουν αναπτυχθεί από οποιονδήποτε. Για να εκτελέσετε εφαρμογές από μη επαληθευμένους προγραμματιστές, πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Gatekeeper και να επιτρέψετε στις εφαρμογές να εκτελούνται από οπουδήποτε και, στη συνέχεια, πρέπει να θυμάστε να αλλάξετε τη ρύθμιση ξανά, εάν θέλετε να διατηρήσετε το σύστημά σας ασφαλές. Εναλλακτικά, το macOS σάς επιτρέπει να εκτελείτε μόνο μία εφαρμογή ως εξαίρεση και να διατηρείτε τις ρυθμίσεις Gatekeeper αναλλοίωτες. Να πώς.

  Πώς να εμφανίσετε ένα Ημερολόγιο του Outlook στο Ημερολόγιο Google

Ας υποθέσουμε ότι κατεβάσατε μια εφαρμογή εκτός του Mac App Store και προέρχεται από έναν μη αναγνωρισμένο προγραμματιστή ή ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν έχει υπογραφεί. Το El Capitan δεν θα το αφήσει να τρέξει, αλλά γνωρίζετε ότι η εφαρμογή είναι ασφαλής και θα ήθελε να την εκτελέσει ούτως ή άλλως. Επιφανειακά, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να το κάνετε αυτό από την προτροπή που λαμβάνετε όταν προσπαθείτε να εκτελέσετε την εφαρμογή. Πρέπει να ψάξεις αλλού.

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια και απόρρητο. Κάντε κλικ στο κουμπί του λουκέτου στο κάτω μέρος για να ξεκλειδώσετε τις ρυθμίσεις για το Gatekeeper. Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Θα δείτε τις συνήθεις τρεις επιλογές για την αποδοχή/απαγόρευση εφαρμογών, αλλά θα δείτε επίσης μια νέα προσθήκη. η εφαρμογή που μόλις αποτράπηκε από την εκτέλεση θα εμφανίζεται εδώ με ένα κουμπί “Άνοιγμα ούτως ή άλλως”. Κάντε κλικ σε αυτό, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν/αν σας ζητηθεί και θα επιτραπεί η εκτέλεση της εφαρμογής.

  Πώς να εμφανίσετε πατήματα πλήκτρων στην οθόνη σας στο macOS

Οι ρυθμίσεις του Gatekeeper παραμένουν αμετάβλητες και όποτε χρειαστεί να εκτελέσετε την ίδια εφαρμογή, θα μπορείτε να το κάνετε χωρίς ποτέ να σας σταματήσει ο Gatekeeper.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Windows 10 έχουν ενεργοποιημένη παρόμοια προστασία που εμποδίζει την εκτέλεση μη επαληθευμένων εφαρμογών, αλλά η δυνατότητα εκτέλεσης τους ως εξαίρεση είναι πολύ πιο απλή με την επιλογή που υπάρχει στην ίδια την ειδοποίηση Smartscreen.