Πώς να συνδέσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου σε μια κίνηση ολίσθησης στα Windows 10

Οι χειρονομίες της επιφάνειας αφής και οι επιφάνειες αφής ακριβείας αποτελούν μέρος των Windows εδώ και πολύ καιρό. Μόνο στα Windows 10 η Microsoft έχει κάνει τόσο απλή την τροποποίηση μιας χειρονομίας και τον έλεγχο του τι κάνει. Ένας αρκετά πρόσφατος φορητός υπολογιστής είναι πιθανό να συνοδεύεται από επιφάνεια αφής ακριβείας, επομένως είναι πιθανό να έχετε ένα και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χειρονομίες στα Windows 10. Μεταξύ των πολλών επιλογών που έχετε για την προσαρμογή των χειρονομιών, μπορείτε επίσης να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο σε μια κίνηση ολίσθησης ή μια χειρονομία αγγίγματος στα Windows 10.

Συντόμευση πληκτρολογίου για χειρονομία

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Συσκευές. Επιλέξτε την καρτέλα Touchpad. Για να είστε σίγουροι, κοιτάξτε στην κορυφή αυτής της οθόνης. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λέει ότι έχετε μια επιφάνεια αφής ακριβείας. Εάν δεν έχετε ένα, αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει για εσάς.

  Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή Windows

Κάντε κύλιση προς τα κάτω ή κοιτάξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της οθόνης για μια επιλογή “Προηγμένη διαμόρφωση χειρονομιών”. Στην οθόνη ρύθμισης παραμέτρων χειρονομίας για προχωρημένους, θα δείτε επιλογές προσαρμογής για πατήματα και σάρωση με τρία και τέσσερα δάχτυλα. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από την κίνηση στην οποία θέλετε να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου και επιλέξτε “Προσαρμοσμένη συντόμευση” από τις επιλογές που αναφέρονται.

Ένα μικρό πλαίσιο θα εμφανιστεί κάτω από τη χειρονομία με ένα κουμπί «Έναρξη εγγραφής» στο επάνω μέρος. Κάντε κλικ σε αυτό και εισαγάγετε τη συντόμευση πληκτρολογίου που θέλετε να αντιστοιχίσετε στη χειρονομία. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο «Διακοπή εγγραφής». Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Κάθε φορά που εκτελείτε τη χειρονομία, αυτή με τη σειρά της θα εκτελέσει τη συντόμευση πληκτρολογίου που της έχετε ορίσει.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα com.apple.mobilephone 1035

Επιφυλάξεις

Μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια καθολική συντόμευση πληκτρολογίου ή μια συγκεκριμένη εφαρμογή σε μια κίνηση ολίσθησης ή μια κίνηση αγγίγματος. Ωστόσο, δεν υπάρχουν περιορισμοί εδώ, εάν αντιστοιχίσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για συγκεκριμένη εφαρμογή σε μια κίνηση ολίσθησης, μπορεί να επηρεάσει μια καθολική συντόμευση πληκτρολογίου ή με άλλες εφαρμογές.

Με την παρέμβαση, δεν εννοούμε ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν άλλες εφαρμογές ή λειτουργίες στα Windows 10. Εάν εκτελέσετε μια κίνηση ολίσθησης σε μια εφαρμογή και αυτή η εφαρμογή αναγνωρίσει τη συντόμευση πληκτρολογίου που σχετίζεται με αυτήν, θα εκτελεστεί.

Για παράδειγμα, εάν αντιστοιχίσετε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+N στο πάτημα με τρία δάχτυλα, θα λειτουργήσει στο Chrome και στο MS Word, αλλά και στο Photoshop και κυριολεκτικά σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που υποστηρίζει αυτήν τη συντόμευση. Εάν αντιστοιχίσετε μια καθολική συντόμευση σε μια κίνηση, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Απλώς να θυμάστε ότι η συντόμευση μπορεί και θα εκτελεστεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

  Χρησιμοποιήστε φωνητικές εντολές για εκκίνηση εφαρμογών και εκτέλεση σεναρίων [Windows]