Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή Windows


Οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών εξαντλούνται σε υπερωρίες απόδοσης. Μερικά διαρκούν περισσότερο από άλλα, αλλά κανένα δεν διαρκεί για πάντα. Αυτή η εξάντληση παρατηρείται συχνότερα όταν μια μπαταρία δεν διαρκεί τόσο πολύ όσο παλιά τον πρώτο χρόνο χρήσης της. Εάν η μπαταρία σας διαρκεί μόλις δέκα ή δεκαπέντε λεπτά, είναι προφανές ότι πρέπει να την αντικαταστήσετε, αλλά εάν η μπαταρία σας διαρκεί ακόμα λίγο και θέλετε να μάθετε πού βρίσκεται από άποψη υγείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο ελέγχου μπαταρίας των Windows για να το ελέγξετε. Να πώς.

  Δημιουργήστε ένα έγχρωμο θέμα για οποιοδήποτε φόντο στα Windows 10

Στα Windows 7

Ανοίξτε μια ανυψωμένη γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

powercfg/energy

Η εντολή θα πάρει λίγο χρόνο για να εκτελεστεί πλήρως και όταν γίνει, θα σας πει πού έχει αποθηκευτεί η αναφορά ενέργειας. Ανοίξτε την αναφορά στο πρόγραμμα περιήγησής σας και αναζητήστε την ενότητα Πληροφορίες μπαταρίας. Οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να σας πουν πόσο καλά λειτουργεί η μπαταρία σας είναι η τιμή της χωρητικότητας σχεδιασμού και η τιμή της πλήρους φόρτισης.

Μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω ότι η πλήρης φόρτιση είναι μεγαλύτερη από την χωρητικότητα σχεδιασμού στο σύστημα στο οποίο εκτελέσαμε αυτήν την εντολή. Η εν λόγω μπαταρία δεν είναι η αρχική που συνόδευε το φορητό υπολογιστή και είναι αντίθετα μια αντικατάσταση που φορτίζει περισσότερο από την προβλεπόμενη χωρητικότητα για μια μπαταρία που πρέπει να χρησιμοποιηθεί με το σύστημα.

  Πώς να εκκινήσετε πάντα τον Microsoft Edge σε λειτουργία περιήγησης InPrivate στα Windows 10

Εάν η τιμή πλήρους φόρτισής σας είναι σημαντικά χαμηλότερη από την χωρητικότητα σχεδιασμού, τότε η μπαταρία σας εξαντλείται. Εάν έχει πέσει πολύ χαμηλά, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε. Μια μπαταρία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μία ώρα και να σταματήσει ξαφνικά να φορτίζει.

Σε Windows 8 & 10

Στα Windows 8 και 10, ανοίξτε μια ανυψωμένη γραμμή εντολών και εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή.

powercfg/batteryreport

Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να δημιουργηθεί η αναφορά και, στη συνέχεια, ανοίξτε την στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Τα Windows 8 & 10 σάς προσφέρουν μια πολύ πιο ευανάγνωστη και καλύτερα μορφοποιημένη αναφορά. Αναζητήστε την ενότητα «Εκτιμήσεις διάρκειας ζωής μπαταρίας» και συγκρίνετε την πλήρη φόρτιση με την χωρητικότητα σχεδιασμού. Εάν η πλήρης φόρτιση έχει πέσει πολύ χαμηλά, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε μια νέα μπαταρία για το σύστημά σας. Η αναφορά που απεικονίζεται παρακάτω δείχνει τι βλέπετε όταν η μπαταρία είναι νεκρή και δεν φορτίζεται πλέον.

  Το Zoom επιτρέπει στους ιστότοπους να αρχίσουν να σας μαγνητοσκοπούν χωρίς τη συγκατάθεσή σας, ακόμη και σε Windows

Εάν σταματήσετε ποτέ να χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή και χρειαστεί να τον αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να βγάλετε την μπαταρία και πριν την βάλετε μακριά.