Πώς να συμπληρώσετε αυτόματα γράμματα από το AZ στο Excel

Το Microsoft Excel διαθέτει μια προσεγμένη δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης που μπορεί να ολοκληρώσει μια σειρά όπως ημέρες της εβδομάδας, μήνες του έτους ή αριθμούς σε μια σειρά, π.χ., μονούς ή ζυγούς αριθμούς κ.λπ. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν καλύπτει τα γράμματα του αλφάβητο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμπληρώσετε αυτόματα γράμματα από το AZ στο Exce χρησιμοποιώντας αυτήν την ίδια δυνατότητα. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε χρησιμοποιώντας έναν τύπο.

Αυτόματη συμπλήρωση στο Excel

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτήν τη λειτουργία, λειτουργεί ως εξής. Εάν προσπαθείτε να συμπληρώσετε αυτόματα τους μήνες σε ένα έτος, θα πληκτρολογήσετε τον πρώτο μήνα, π.χ., τον Ιανουάριο σε ένα κελί και, στη συνέχεια, θα πληκτρολογήσετε Φεβρουάριο στο επόμενο κελί. Επιλέξτε και τα δύο και μετακινήστε τον κέρσορα στην κάτω δεξιά γωνία του δεύτερου κελιού (αυτό με τον Φεβρουάριο μέσα). Θα πρέπει να αλλάξει σε σύμβολο συν. Κάντε κλικ και σύρετέ το μέχρι κάτω και θα συμπληρώσει τους υπόλοιπους μήνες για εσάς. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο για τη συμπλήρωση τύπων.

  Πώς να δημιουργήσετε φόρμες PDF με υπολογισμούς στο Adobe Acrobat

Ωστόσο, όταν το χρησιμοποιείτε με γράμματα του αλφαβήτου, δεν λειτουργεί. Για αυτόματη συμπλήρωση γραμμάτων από το AZ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν τύπο.

Αυτόματη συμπλήρωση επιστολών από το AZ

Στο Excel, πληκτρολογήστε το γράμμα A σε ένα κελί. Στο επόμενο κελί, εισαγάγετε τον ακόλουθο τύπο και αντικαταστήστε τη διεύθυνση κελιού με τη διεύθυνση κελιού για το κελί που έχετε πληκτρολογήσει A. Το κελί στο οποίο εισάγετε τον τύπο θα σας δείξει το γράμμα B.

=CHAR(CODE(A1) + 1)

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού στο οποίο έχετε επικολλήσει τον τύπο και ο δρομέας θα μετατραπεί σε σύμβολο συν. Σύρετε το προς τα κάτω και τα γράμματα θα συμπληρωθούν αυτόματα.

  Πώς να υπαγορεύσετε κείμενο στο MS Office με την υπαγόρευση από τη Microsoft

Μπορείτε να ξεκινήσετε με οποιοδήποτε γράμμα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξεκινάτε με το γράμμα Α. Ωστόσο, μόλις φτάσετε στο τέλος του αλφαβήτου, αυτός ο τύπος θα αρχίσει να το συμπληρώνει με άλλους χαρακτήρες όπως αγκύλες, υπογράμμιση, backtick και, στη συνέχεια, τα γράμματα θα αρχίσουν ξανά σε μικρά υπόθεση. Δεν θα αρχίσει να συμπληρώνει τα γράμματα όπως το Excel για τις στήλες όταν τελειώνουν τα γράμματα.

Ο τύπος χρησιμοποιεί τη συνάρτηση Char που μπορεί να συμπληρώσει τιμές ASCII. Αυτές οι τιμές υπάρχουν σε μια σειρά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας, αλλά έχει τους περιορισμούς της. Μπορείτε να επανεκκινήσετε τη σειρά πληκτρολογώντας A στο επόμενο κελί μόλις φτάσετε στο Z. Δυστυχώς, εάν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε AA, AB και AC και προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια σειρά από αυτήν όπως μπορείτε με μονούς ή ζυγούς αριθμούς, το Excel δεν θα το ακολουθήσει.

  Πώς να επαναφέρετε τα παλιά δωρεάν στοιχεία ελέγχου μετασχηματισμού του Photoshop