Πώς να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις Flash στο τηλέφωνό σας Android

Βασικά Takeaways

  • Οι ειδοποιήσεις flash παρέχουν μια οπτική ένδειξη για τις ειδοποιήσεις, καθιστώντας τις ιδανικές για όσους έχουν προβλήματα ακοής ή αντιπαθούν τους δυνατούς ήχους ειδοποίησης.
  • Σε ένα τηλέφωνο Samsung, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις flash μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Ρυθμίσεις για προχωρημένους > Ειδοποίηση Flash. Επιλέξτε μεταξύ φλας κάμερας ή φλας οθόνης και επιλέξτε ποιες εφαρμογές θέλετε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις.
  • Σε τηλέφωνο Pixel με Android 14 ή νεότερη έκδοση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Ειδοποιήσεις Flash. Επιλέξτε μεταξύ φλας κάμερας ή φλας οθόνης και προσαρμόστε το χρώμα του φλας.

Θέλετε μια οπτική ένδειξη και όχι μια ηχητική ένδειξη για κάθε ειδοποίηση που λαμβάνετε; Οι ειδοποιήσεις Flash μπορεί να είναι αυτό που αναζητάτε. Ανάλογα με την προτίμησή σας, μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας Android να αναβοσβήνει την οθόνη του ή το φως της κάμερας.

  Πώς να διαχειριστείτε την αυτόματη συμπλήρωση Google για εφαρμογές στο Android

Αν και αυτό είναι βολικό για κάποιον με δυσκολία ακοής, είναι εξίσου ωφέλιμο αν δεν είστε λάτρης των δυνατών, αποσπώντας την προσοχή και σε εγρήγορση. Εδώ, θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίζετε ειδοποιήσεις flash σε τηλέφωνο Samsung ή Pixel με Android 14 ή νεότερη έκδοση.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις Flash σε ένα τηλέφωνο Samsung

Για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις flash στο τηλέφωνό σας Samsung, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Σύνθετες ρυθμίσεις > Ειδοποίηση Flash.

Θα δείτε δύο επιλογές εδώ: Ειδοποίηση φλας κάμερας και ειδοποίηση φλας οθόνης. Το πρώτο αναβοσβήνει την κάμερα του τηλεφώνου σας Samsung, ενώ το δεύτερο αναβοσβήνει την οθόνη. Ενεργοποιήστε την επιλογή που θέλετε για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ειδοποιήσεις flash.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Color Pop στο Google Photos στο Android

Από προεπιλογή, οι ειδοποιήσεις flash θα είναι ενεργοποιημένες για όλες τις εφαρμογές, αλλά μπορείτε να πατήσετε τη ρύθμιση ειδοποιήσεων flash και να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θέλετε να ενεργοποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε το χρώμα για την ειδοποίηση φλας της οθόνης από το ίδιο μενού.

Στο εξής, εκτός από τους ήχους ειδοποιήσεων, το τηλέφωνό σας θα σας ειδοποιεί με μια οπτική ένδειξη. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να κάνετε το τηλέφωνό σας Samsung πιο φιλικό προς το χρήστη.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις Flash σε ένα τηλέφωνο Pixel

Τα τηλέφωνα Pixel διαθέτουν εύχρηστες λειτουργίες προσβασιμότητας, όπως κλήσεις RTT, TalkBack και, όπως ίσως έχετε μαντέψει, ειδοποιήσεις flash. Η ρύθμιση ειδοποιήσεων flash σε ένα τηλέφωνο Pixel είναι αρκετά παρόμοια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Ειδοποιήσεις Flash.

  Πώς να αναφέρετε ύποπτες εφαρμογές Android

Όπως σε ένα τηλέφωνο Samsung, θα δείτε δύο επιλογές: Φλας κάμερας και φλας οθόνης. Επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή. Από προεπιλογή, η οθόνη σας θα αναβοσβήνει με κίτρινο χρώμα όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση, αλλά μπορείτε να επιλέξετε μία από τις δώδεκα διαθέσιμες επιλογές χρώματος.

Για να δείτε ένα παράδειγμα της εμφάνισης ενός χρώματος, πατήστε Προεπισκόπηση για να δείτε την οθόνη να αναβοσβήνει διακριτικά σε ένα επιλεγμένο χρώμα.

Λάβετε οπτικές ενδείξεις ειδοποιήσεων στο τηλέφωνό σας

Οι ειδοποιήσεις flash παρέχουν μια οπτική ένδειξη σε άτομα με προβλήματα ακοής, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν τις ειδοποιήσεις τους με τον κατάλληλο τρόπο. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μια βολική, αθόρυβη εναλλακτική λύση στους ήχους ειδοποιήσεων. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ειδοποιήσεις flash για τις αγαπημένες σας εφαρμογές και δείτε πώς λειτουργούν για εσάς.