Πώς να προστατέψετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο;

Αυτή είναι η εποχή των hashtag, των tweets, των likes και των σχολίων όπου μοιραζόμαστε οικειοθελώς τη ζωή μας σε διάφορες πλατφόρμες. Λοιπόν, τι γίνεται με το απόρρητο στο διαδίκτυο;

Είναι μεγάλο πράγμα;

Βάζω στοίχημα ότι είναι!

Η ταυτότητά σας είναι υψίστης σημασίας. Σας βοηθά να αποδείξετε τον εαυτό σας σε πολλές πτυχές της ζωής σας, είτε πρόκειται για έκδοση διαβατηρίου, αίτηση για στεγαστικό δάνειο και ούτω καθεξής.

Σύμφωνα με στατιστικήπερισσότερα από 9,7 δισεκατομμύρια αρχεία έχουν κλαπεί ή χαθεί από το 2013 παγκοσμίως λόγω εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο και παραβιάσεων δεδομένων.

Λοιπόν, τι γίνεται αν κάποιος κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα;

Μπορεί όχι μόνο να θέσει σε κίνδυνο τις καθημερινές σας δραστηριότητες, αλλά μπορεί επίσης να αμφισβητήσει τη φήμη σας, τόσο επαγγελματικά όσο και ιδιωτικά. Να θυμάστε πάντα ότι τα οικονομικά και προσωπικά σας δεδομένα είναι πολύ επιθυμητά στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Εάν καταφέρουν να κλέψουν την ταυτότητά σας, ενδέχεται να χακάρουν τα τραπεζικά σας διαπιστευτήρια, να κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών της επιχείρησής σας και όλα όσα δεν θα θέλατε ποτέ να συμβούν στη ζωή σας!

Γι’ αυτό πρέπει να διαχειρίζεστε το διαδικτυακό σας απόρρητο με σύνεση και τα δεδομένα σας πιο σοφά!

Οι κίνδυνοι των απροστάτευτων διαδικτυακών δεδομένων

Αφήστε τα σημαντικά δεδομένα απροστάτευτα και το απόρρητό σας δεν είναι ποτέ ασφαλές!

Σωστά. Τα διαδικτυακά δεδομένα είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε έναν τεράστιο αριθμό απειλών για το απόρρητο και την ασφάλεια. Μερικά σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό είναι:

Κακός χειρισμός πληροφοριών

Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν cookies και αποθηκεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα για διάφορους σκοπούς. Πολλές φορές, δεν κρυπτογραφούν αυτά τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά αργότερα. Αυτός ο λάθος χειρισμός των προσωπικών ή επιχειρηματικών σας δεδομένων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Ακόμη και οι πύλες e-business και e-banking δεν είναι απολύτως ασφαλείς. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος οι κυβερνοαπατεώνες να εκμεταλλευτούν τις ευαίσθητες οικονομικές σας πληροφορίες.

Παρακολούθηση τοποθεσίας

Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες δεν διστάζουν ποτέ να δημοσιεύσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και την τρέχουσα τοποθεσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα δεδομένα παραμένουν για πάντα στον ιστότοπο και μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για εσάς.

Γνωρίζετε ότι ακόμη και το Facebook επηρεάζεται από παραβίαση δεδομένων το 2018, εκθέτοντας πάνω από 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών;

Λοιπόν, προσοχή!

Κατασκοπεία

Δεν έχετε ιδέα πόσοι ιχνηλάτες σας κατασκοπεύουν όταν είστε συνδεδεμένοι. Όποιος και αν είναι ο σκοπός τους, καταγράφουν το ιστορικό αναζήτησής σας και παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας με διάφορους τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο, εξάγουν μια σαφή εικόνα των διαδικτυακών σας ενδιαφερόντων.

Ενώ οι έμποροι παρακολουθούν τα δεδομένα σας για διαφημιστικούς σκοπούς προσαρμοσμένους στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας, εξακολουθεί να αποτελεί παραβίαση του απορρήτου. Η χειρότερη περίπτωση – όταν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας για να εκτελέσουν παράνομες και μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες για να δημιουργήσουν σοβαρές απειλές στο διαδίκτυο.

Τελικά, όλα συνοψίζονται σε ένα πράγμα – διατήρηση του απορρήτου των δεδομένων σας με τον πιο έξυπνο δυνατό τρόπο.

Η ευθύνη της προστασίας των διαδικτυακών σας δεδομένων είναι πράγματι αμφίδρομη. Αν και δεν υπάρχει σχεδόν τρόπος να μετριαστούν πλήρως οι διαδικτυακές απειλές, μπορείτε να περιορίσετε το να είστε θύμα. Ως εκ τούτου, αποφασίστε πόσα προσωπικά δεδομένα θέλετε να αποκαλύψετε και μην πιστεύετε τυφλά σε ιστότοπους και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Το απόρρητο στο Διαδίκτυο είναι μια συνδυασμένη ευθύνη και όλοι πρέπει να έχουν την κυριότητα της ασφάλειας των δεδομένων τους. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους πιθανούς κινδύνους, τα δικαιώματά σας στο Διαδίκτυο, μαζί με πρακτικές μεθόδους και τεχνολογίες.

Λοιπόν, ας δούμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας:

Χρησιμοποιήστε λογισμικό Privacy Shield. 🛡️

Το λογισμικό ασπίδας απορρήτου είναι απαραίτητο για όλες τις συσκευές σας όπου χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, προκειμένου να αποτρέπονται διαδικτυακές απειλές και απάτες. Περιορίζει ή ελέγχει τον όγκο των δεδομένων που εκτίθενται σε διαδικτυακά τρίτα μέρη χρησιμοποιώντας διάφορα φίλτρα, κρυπτογράφηση και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες.

Το λογισμικό μπορεί να προσφέρει δύο τύπους προστασίας δεδομένων – προστασία από κλοπή ταυτότητας με απόκρυψη της διεύθυνσης IP των χρηστών και δεύτερον, διαγράφοντας ή απόκρυψη ιχνών στο Διαδίκτυο μετά την πλοήγηση. Προστατεύει το απόρρητό σας εντοπίζοντας τα αδύναμα σημεία της συσκευής σας και δουλεύοντας σε αυτά. Προσφέρει:

  • Blacklisting και whitelisting
  • Ανίχνευση εισβολής
  • Κρυπτογράφηση
  • Στενογραφία (απόκρυψη δεδομένων και ηλεκτρονική επιτήρηση)

Μερικό προτεινόμενο λογισμικό ασπίδας απορρήτου για εσάς:

Avast One

Το Avast One φροντίζει για το ψηφιακό σας απόρρητο με τη σουίτα εφαρμογών του, όπως antivirus, VPN, παρακολούθηση παραβίασης δεδομένων και εργαλείο αφαίρεσης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Πρώτον, η πολύ σεβαστή προστασία της συσκευής του εξασφαλίζει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, ενώ σας προστατεύει από επιθέσεις ransomware, κακόβουλους ιστότοπους και διατηρεί ιδιωτική την κάμερα web.

Επιπλέον, έχετε συσκευές που λειτουργούν βέλτιστα χωρίς περιττά πράγματα. Και το VPN του σημαίνει ότι τα δεδομένα σας παραμένουν κρυπτογραφημένα και παραμένετε ασφαλείς ακόμα και σε δημόσιο WiFi.

Το Avast One αναζητά συνεχώς δεδομένα παραβίασης και σας ενημερώνει έγκαιρα για να προβείτε σε ενέργειες. Επιπλέον, τα τείχη προστασίας διασφαλίζουν ότι οι εισβολείς παραμένουν έξω και οι ευαίσθητες πληροφορίες παραμένουν ιδιωτικές.

Και το καλύτερο πράγμα είναι η παρουσία ενός επιπέδου δωρεάν για πάντα και εγγύησης επιστροφής χρημάτων 30 ημερών σε πληρωμένα επίπεδα.

  9 Καλύτερα Εργαλεία Αυτοματισμού AP (πληρωτέοι λογαριασμοί) το 2022

VIPRE Privacy Shield

Λοιπόν, ανησυχείτε για το απόρρητο των δεδομένων σας, έτσι δεν είναι;

Και θα έπρεπε, αλλά όχι αν έχετε VIPRE Privacy Shield εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας!

Αυτό το εξαιρετικά αποτελεσματικό λογισμικό μπορεί να προστατεύσει από κλοπή ταυτότητας, προσδιορίζοντας πού αποθηκεύονται τα ευαίσθητα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένων αριθμού τηλεφώνου, διεύθυνσης, email, διαπιστευτηρίων πιστωτικών καρτών κ.λπ. Μπορεί να αποκλείσει έξυπνα κάμερες web, κατασκοπεία μικροφώνου και άλλες παραβιάσεις δεδομένων για να διασφαλίσει το απόρρητο.

Λειτουργεί σχολαστικά με τους Mac και τους υπολογιστές σας και προσφέρει επίσης υποστήριξη για φορητές συσκευές. Η μαχητική του ισχύς είναι υψηλή έναντι κακόβουλου λογισμικού για να σας παρέχει υψηλού επιπέδου ιδιωτικότητα. Για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται να περιμένετε πολλές ώρες. Το VPN του υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα συσκευών από iOS και Windows, έως macOS και Android και είναι εύκολο να ρυθμιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Διαθέτει ενσωματωμένη προστασία ransomware για να διασφαλίσει ότι δεν είστε το επόμενο θύμα. Χρησιμοποιεί μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων για τον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων απορρήτου στον υπολογιστή σας. Το VIPRE Privacy Shield είναι προσιτό ακόμα και για οικιακούς χρήστες με αρχική τιμή 34,99 $/έτος για 1 υπολογιστή, ενώ το προηγμένο πακέτο του κοστίζει 59,99 $/έτος για 1 υπολογιστή.

Avira Prime

Ασφαλίστε όλες τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και δεδομένα με Avira Prime, που προστατεύει τη συσκευή σας, τις προσωπικές αναζητήσεις, τις αγορές, το οικιακό δίκτυο και πολλά άλλα. Η ισχυρή προστασία προστασίας από ιούς σας εξοικονομεί από κακόβουλο λογισμικό και άλλες διαδικτυακές απειλές, ενώ ενημερώνει αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης και το ίδιο το λογισμικό.

Αποκλείστε προγράμματα παρακολούθησης προγράμματος περιήγησης, παρεμβατικές διαφημίσεις και μολυσμένους ιστότοπους μέσω ασφαλούς περιήγησης. Το λογισμικό βρίσκει ασφαλή κουπόνια και προσφορές κατά τις ηλεκτρονικές αγορές και αποκλείει καταζητούμενους καλούντες και ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη.

Απολαύστε ένα αυξημένο επίπεδο απορρήτου παραμένοντας ανώνυμα, ώστε τα στοιχεία αναζήτησης, τα προϊόντα που αγοράζετε και οι κωδικοί πρόσβασης που εισάγετε να παραμένουν ιδιωτικά. Βελτιστοποιεί 200+ ρυθμίσεις απορρήτου για εσάς και υποστηρίζει ισχυρότερη διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Ενισχύει επίσης την απόδοση και την ταχύτητα του υπολογιστή σας καθαρίζοντας ανεπιθύμητα αρχεία, μειώνοντας τις καθυστερήσεις, επιταχύνοντας τον χρόνο εκκίνησης και μεγιστοποιώντας τη μνήμη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογισμικό πολλαπλών πλατφορμών σε πολλές συσκευές ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα και να επωφεληθείτε από τη συνδρομή για μέγιστο αριθμό 25 συσκευών και έως 3 χρόνια. Σε περίπτωση που έχετε κολλήσει, χρησιμοποιήστε την υποστήριξη πελατών VIP για να κάνετε τις ερωτήσεις σας.

Δοκιμάστε προγράμματα περιήγησης που εστιάζουν στο απόρρητο 🔐

Πιστεύετε ότι ο καθαρισμός του ιστορικού του προγράμματος περιήγησης αφαιρεί όλους τους λεκέδες;

Ξανασκέψου το.

Τα ίχνη της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εξακολουθούν να υπάρχουν. Ακόμη και ιστότοποι αποθηκεύουν cookies και μπορείτε να διαβάσετε τους Όρους χρήσης ή την πολιτική απορρήτου ενός ιστότοπου για να επιβεβαιώσετε το ίδιο. Λοιπόν, σκεφτείτε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν κάποιος παραβιάσει τον ιστότοπο όπου αποθηκεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα;

Η απάντηση είναι μη εγκεφαλική!

Ως εκ τούτου, η χρήση προγραμμάτων περιήγησης που εστιάζουν στο απόρρητο είναι λογική. Αυτά τα προγράμματα περιήγησης περιλαμβάνουν λειτουργίες ιδιωτικής περιήγησης για να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα δεδομένα σας ενώ χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο. Ας δούμε μερικά από αυτά!

Γενναίος

Απολαύστε απαράμιλλη ασφάλεια και απόρρητο επιτρέποντας Γενναίος για να πολεμήσει «γενναία» με ιχνηλάτες και κακόβουλο λογισμικό για εσάς. Η διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων σας είναι η κορυφαία προτεραιότητά του και οι διακομιστές του δεν αποθηκεύουν ούτε βλέπουν ποτέ τις πληροφορίες περιήγησής σας. Ακόμη και μετά τη διαγραφή τους, δεν μένουν λεκέδες.

Επιδεικνύοντας ανώτερη απόδοση, το Brave μπορεί να φορτώνει ιστοσελίδες 3 έως 6 φορές πιο γρήγορα. Προσφέρει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή για την εισαγωγή ρυθμίσεων από άλλα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της περιήγησης καλωσορίσματος ή στη συνέχεια μέσω των μενού. Δημιουργεί μια λίστα όπου εμφανίζονται όλα τα προηγούμενα προφίλ του προγράμματος περιήγησής σας και μπορείτε να εισάγετε δεδομένα και από άλλα προγράμματα περιήγησης.

Το Brave Rewards υποστηρίζει τους ιστότοπους που αγαπάτε, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να κερδίζετε διακριτικά που μοιάζουν με φυλλάδια για να παρακολουθείτε τις διαφημίσεις του που σχετίζονται με το απόρρητο. Μπορείτε ακόμη και να συμβουλεύσετε τις αγαπημένες σας τοποθεσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα. μπορείτε να εκτελέσετε όλες αυτές τις δραστηριότητες χωρίς να διακινδυνεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς τα χρήματά σας μεταφέρονται χρησιμοποιώντας ένα ανώνυμο καθολικό.

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης σάς δίνει την ευελιξία να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας και να αναλύσετε τον αριθμό των αποκλεισμένων ανιχνευτών, σεναρίων κ.λπ. Χρησιμοποιώντας το HTTPS Everywhere, το Brave αναβαθμίζεται σε HTTPS, ώστε να απολαμβάνετε ασφαλέστερη, κρυπτογραφημένη επικοινωνία.

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του είναι ήδη βελτιστοποιημένες για να αποκλείουν κακόβουλο λογισμικό, ηλεκτρονικό ψάρεμα και άλλες κακόβουλες διαφημίσεις. Επίσης, απενεργοποιεί τα πρόσθετα από προεπιλογή για την ασφάλειά σας. Προσφέρει τη δυνατότητα Brave Sync για συγχρονισμό και κρυπτογράφηση των σελιδοδεικτών και των ρυθμίσεων που προτιμάτε.

Αλλα χαρακτηριστικά:

  • Πρόληψη δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • Θωράκιση ανά τοποθεσία
  • Προεπιλεγμένη καθολική διαμόρφωση ασπίδας
  • Σύρετε και αποθέστε
  • Καρφιτσωμένες καρτέλες και αυτόματη εκφόρτωση
  • Εύρεση στη σελίδα και εκτύπωση σελίδας.
  • Αυτόματη συμπλήρωση φόρμας
  • DuckDuckGo για αναζήτηση ιδιωτικού παραθύρου
  • Επεκτάσεις Chrome

Βραχώδης κορυφή

Περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο με σιγουριά Βραχώδης κορυφή και μείνετε προστατευμένοι από την παρακολούθηση, την παρακολούθηση και τη λογοκρισία. Είτε χρησιμοποιείτε Windows, Android, iOS και Linux, μπορείτε να κάνετε λήψη του Tor στη συσκευή σας.

Το λογισμικό που διανέμεται ελεύθερα ακολουθεί μια αξιόπιστη και ασφαλή δομή που μοιάζει με κρεμμύδι. Για να προστατεύσει το απόρρητό σας, τυλίγει τα δεδομένα σας σε πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης και στη συνέχεια τα στέλνει με ασφάλεια μέχρι να φτάσει στον σωστό διακομιστή DNS.

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor έρχεται με ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των NoScript, HTTPS Everywhere και άλλων για να παρέχει ανώτερη προστασία δεδομένων και ασφάλεια. Είναι ικανό να αποκλείει προσθήκες προγράμματος περιήγησης όπως Flash, Quicktime, RealPlayer κ.λπ., τις οποίες οι χρήστες μπορούν να χειριστούν για να αποκαλύψουν τη διεύθυνση IP ενός χρήστη. Ως εκ τούτου, δεν σας συνιστά να εγκαταστήσετε επιπλέον πρόσθετα ή πρόσθετα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Pick Up όπου μείνατε στο MS Word

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι αποτέλεσμα του Tor project + του προγράμματος περιήγησης Firefox και μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε ακόμη και κλειδωμένους ιστότοπους. Έχει τη δυνατότητα δρομολόγησης δεδομένων προς ή από κρυφές υπηρεσίες πίσω από τείχη προστασίας. Η ρύθμιση του FTP και η διαμόρφωσή του είναι επίσης εύκολη. Το Tor είναι φορητό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το εκτελέσετε από μια συσκευή USB εάν είναι προρυθμισμένη σε αυτήν. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεστε τοπική εγκατάσταση.

Επος

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο για να έχετε μια «επική» εμπειρία σερφ;

Εγκαταστήστε το Epic Privacy Browser!

Το Epic είναι ένα ασφαλές και ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού που μπορεί να αποκλείει ιχνηλάτες, διαφημίσεις, εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, σηματοδότηση υπερήχων, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και πολλά άλλα. Μπορεί να σταματήσει περισσότερες από 600 δραστηριότητες παρακολούθησης σε μια περίοδο περιήγησης κατά μέσο όρο.

Το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να αποκλείσει τις διαρροές απορρήτου που σχετίζονται με 11 βασικά προγράμματα περιήγησης. Για αυτό, μπορεί να αφαιρέσει την παρακολούθηση URL και τη γραμμή διευθύνσεων, την παρακολούθηση εγκατάστασης και την παρακολούθηση σφαλμάτων. Το πρόγραμμα περιήγησης αποκλείει ορισμένες κλήσεις WebRTC που μπορούν να αποκαλύψουν τα δεδομένα σας, όπως διευθύνσεις IP, ακόμη και μετά τη χρήση ενός VPN ή ενός κρυπτογραφημένου διακομιστή μεσολάβησης.

Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που προσφέρει η Epic είναι η προστασία δακτυλικών αποτυπωμάτων για τον αποκλεισμό μεθόδων δακτυλικών αποτυπωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος καμβά εικόνας, καμβά γραμματοσειράς, δεδομένων περιβάλλοντος ήχου κ.λπ. Επιπλέον, περιορίζει τα σήματα υπερήχων στο τηλέφωνό σας που αποστέλλονται από διαφορετικούς ιστότοπους για τη διαχείριση της παρακολούθησης.

Αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης, διαγράφει βάσεις δεδομένων, ιστορικό, προτιμήσεις, προσωρινή μνήμη DNS και εφαρμογές, συντομεύσεις, συνδέσμους επίσκεψης, προσωρινή μνήμη πολυμέσων, Flash και Cookies, δεδομένα σύνδεσης, τοπικό χώρο αποθήκευσης και πολλά άλλα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον κρυπτογραφημένο διακομιστή μεσολάβησης για να κρυπτογραφήσετε την περιήγηση και να αποκρύψετε τις διευθύνσεις IP σας. Με αυτόν τον τρόπο, είστε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi.

Για φορητές συσκευές, ανατρέξτε σε αυτήν την ανάρτηση.

Χρησιμοποιήστε VPN 🌐

Το Virtual Private Network (VPN) είναι ένα είδος λογισμικού για την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο. Δημιουργεί ένα ιδιωτικό δίκτυο χρησιμοποιώντας δημόσια σύνδεση στο Διαδίκτυο για να κρύψει τη διεύθυνση IP σας. Συνδέει τους χρήστες στο διαδίκτυο μέσω άλλου διακομιστή. Στη συνέχεια, ο πάροχος υπηρεσιών VPN κρυπτογραφεί αυτήν τη σύνδεση. Ως εκ τούτου, γίνεστε ανώνυμοι και η δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο δεν μπορεί να εντοπιστεί.

Χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ένα VPN ουσιαστικά όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi σε καφετέρια, βιβλιοθήκη ή άλλους δημόσιους χώρους. Έτσι, χρησιμοποιώντας ένα VPN, μπορείτε να κρατήσετε μακριά τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου και να ασφαλίσετε τα διαδικτυακά σας δεδομένα.

Λοιπόν, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN.

ProtonVPN

Το ProtonVPN είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα VPN με ένα για πάντα δωρεάν επίπεδο και ένα εξαιρετικό δίκτυο παγκόσμιων διακομιστών.

Ιδρύθηκε από μια ομάδα επιστημόνων, το ProtonVPN μπορεί να είναι το πρώτο δομικό στοιχείο του διαδικτυακού σας απορρήτου.

Έρχεται εξοπλισμένο με έξυπνα χαρακτηριστικά όπως split tunneling, ενσωματωμένο adblocker, kill switch, Tor-over-VPN κ.λπ., καθιστώντας το πρωτοπόρο στη βιομηχανία VPN.

Το ProtonVPN διασφαλίζει επίσης ότι τα δεδομένα σας απολαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας με την κρυπτογράφηση AES-256 bit στρατιωτικού επιπέδου. Επιπλέον, οι βελτιστοποιημένοι διακομιστές P2P και ροής δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να σας διασκεδάσουν.

Τέλος, η προστασία διαρροής DNS και IP επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή προστασία της ιδιωτικής ζωής από τον ISP και τις κυβερνήσεις σας.

Διαβάστε την πλήρη ανάλυση σε αυτήν την κριτική ProtonVPN.

Surfshark

Απομυθοποιήστε τη δύναμη του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας Surfshark χωρίς να ανησυχείτε για το απόρρητο και την ασφάλειά σας. Χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για να σας προστατεύσει από απόπειρες phishing, κακόβουλο λογισμικό και ανιχνευτές, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η τοποθεσία σας παραμένει ιδιωτική και τα δεδομένα σας ασφαλή κάθε φορά που σερφάρετε στο Διαδίκτυο.

Προστατέψτε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, ανεξάρτητα από τον τύπο του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείται, καθώς το Surfshark είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες. Επιτρέψτε σε συγκεκριμένους ιστότοπους και εφαρμογές να παρακάμψουν το VPN σας μέσω της λίστας επιτρεπόμενων και το λογισμικό λειτουργεί επίσης απίστευτα καλά με τις τραπεζικές εφαρμογές στο κινητό σας τηλέφωνο.

Το Surfshark ακολουθεί αυστηρή τήρηση της πολιτικής μη καταγραφής σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί, αποθηκεύει ή παρακολουθεί τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Παρέχει ένα Kill Switch που λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας εάν η σύνδεση VPN απορριφθεί. Φροντίζει για την ασφάλειά σας παρέχοντας ιδιωτικό DNS σε ξεχωριστό διακομιστή μαζί με προστασία από διαρροές.

Απολαύστε την ανωνυμία κατά την πρόσβαση σε περιεχόμενο στον Ιστό μέσω της Λειτουργίας Καμουφλάζ. Η λειτουργία Multihop σάς επιτρέπει να συνδέεστε σε πολλές χώρες ταυτόχρονα, ενώ συγκαλύπτετε την ταυτότητά σας. Επίσης, η λειτουργία NoBorders σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το λογισμικό σε ορισμένες περιορισμένες περιοχές.

Το Surfshark χρησιμοποιεί κορυφαία στον κλάδο κρυπτογράφηση AES-256-GCM για την καλύτερη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Προσφέρει επίσης προεπιλεγμένο πρωτόκολλο ασφαλείας IKEv2/IPsec σε όλες τις εφαρμογές του, μαζί με υποστήριξη πελατών 24/7 για να σας βοηθήσει.

Hotspot Shield

Κολυμπήστε ξένοιαστα στον Κυβερνοωκεανό για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε Hotspot Shield. Το Ookla’s Speedtest το έχει επιβεβαιώσει ως το ταχύτερο VPN στον κόσμο. Απολαύστε κρυπτογραφημένη περιήγηση για να προστατεύσετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας συνδέοντας ένα από τα 3200+ VPN που διανέμονται σε 80+ χώρες.

Ξεκινήστε κάνοντας λήψη, σύνδεση και επιλέγοντας την τοποθεσία σας για να περιηγηθείτε στο περιεχόμενο που θέλετε με εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα και ευκολία στη χρήση. Το Hotspot Shield χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου ικανή να μπλοκάρει 57 εκατομμύρια ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος και κακόβουλο λογισμικό σε μια μέρα. Οι ειδικοί του κλάδου έχουν επαληθεύσει το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πρωτόκολλο Hydra ως το πιο γρήγορο και ασφαλές στην τρέχουσα αγορά.

  Πώς συγκρίνεται το iPad Pro 2020 της Apple με το Trackpad Mac του 1994

Σε περίπτωση που εμφανιστούν προβλήματα, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη 24/7 ζωντανά. Μπορείτε να συνδέσετε έως και 5 συσκευές με αυτό το λογισμικό VPN, συμπεριλαμβανομένου του φορητού υπολογιστή, του tablet, του smartphone και της τηλεόρασής σας. Δεν καταγράφει ποτέ τη δραστηριότητα περιήγησής σας, επομένως, αποδεικνύει την αξιοπιστία τους μια ίντσα παραπάνω.

Μηχανές αναζήτησης με επίκεντρο το απόρρητο 🔍

Πολλές μηχανές αναζήτησης μπορούν να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν για πολλές ημέρες και να χρησιμοποιηθούν για διαφήμιση.

Για να γλιτώσετε από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μηχανές αναζήτησης που εστιάζουν στο απόρρητο. Δεν συλλέγουν ούτε διανέμουν τα αποτελέσματα αναζήτησής σας με κανέναν. Ως εκ τούτου, μπορείτε να παραμείνετε ανώνυμοι και να αποκλείσετε τους ιχνηλάτες όταν επισκέπτεστε οποιονδήποτε ιστότοπο.

Ακολουθούν ορισμένες ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης για εσάς:

DuckDuckGo

Μην διακυβεύετε ποτέ το απόρρητό σας.

Εμπιστοσύνη DuckDuckGo για να αναζητήσετε πράγματα που κεντρίζουν το μυαλό σας και να έχετε αποτελέσματα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Η αναζήτηση, η απόλαυση ασφαλούς σύνδεσης και ο αποκλεισμός των ιχνηλατών είναι δυνατοί χωρίς κόπο με αυτήν τη μηχανή αναζήτησης δωρεάν.

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε την επέκτασή του στο Chrome και να σερφάρετε χωρίς καμία ανησυχία. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη εμπιστευτεί το DuckDuckGo ως τον ασφαλή συνεργάτη αναζήτησης και τώρα έρχεται η σειρά σας, καθώς τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αυξάνονται καθημερινά.

Για να ξεκινήσετε, το χρειάζεστε για να το εγκαταστήσετε με μερικά κλικ και μετά να περιηγηθείτε όποτε θέλετε. Κρυπτογραφεί συνδέσεις και μπλοκ, εισβολείς, για να προσφέρει μια ιδιωτική εμπειρία περιήγησης.

Οποιοσδήποτε ιστότοπος επισκέπτεστε, το DuckDuckGo Privacy Essentials, είναι εκεί για να προστατεύει το απόρρητό σας και ποτέ δεν αποθηκεύει ή συλλέγει τα δεδομένα σας.

Οικοσία

Φτιαγμένο με καινοτομία, Οικοσία ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα με το μοναδικό του όραμα – να φυτεύει δέντρα όπου χρειάζεται. Ενώ σας προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία περιήγησης, αξιοποιεί το κέρδος από τη φύτευση δέντρων σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τον πλανήτη γη.

Δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις;

Η Ecosia δημοσιεύει τις οικονομικές της αναφορές κάθε μήνα για να δείξει πού έχουν επενδύσει τα κέρδη τους από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Με το Ecosia, το απόρρητό σας είναι απολύτως ασφαλές, καθώς ποτέ δεν πουλά τα προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν. Ανωνυμοποιεί όλες τις αναζητήσεις σας στον Ιστό μέσα σε μια εβδομάδα. Για να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά στην προστασία του περιβάλλοντος, χρησιμοποιεί τους διακομιστές της για να λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Απλώς προσθέστε το Ecosia στο Chrome και απολαύστε την εξερεύνηση του ιστού.

Χρησιμοποιήστε διακομιστή μεσολάβησης με επίκεντρο το απόρρητο 👨‍💻

Μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους διακομιστών μεσολάβησης στον ιστό για να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

Αλλά πως?

Ένας διακομιστής μεσολάβησης αναφέρεται σε έναν διακομιστή που λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ μιας συσκευής και του Διαδικτύου. Μπορεί να δεχτεί αιτήματα σύνδεσης, να τα προωθήσει και να επιστρέψει πληροφορίες για εσάς.

Αποτελεί διαδικτυακές υπηρεσίες, ιστότοπους και δίκτυα και οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για πολλούς διαδικτυακούς σκοπούς απορρήτου και ασφάλειας, όπως:

  • Αλλαγή διεύθυνσης IP
  • Προστασία ιστοσελίδων
  • Έλεγχος ταυτότητας δημόσιου Wi-Fi
  • Αποφύγετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Αποφύγετε τις απαγορεύσεις και τα τείχη προστασίας.
  • Αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες στο διαδίκτυο και πολλά άλλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης σε πολλά προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Chrome, Firefox, Internet Explorer κ.λπ. και είναι συμβατός με ένα ευρύ φάσμα συσκευών.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους proxies:

Smartproxy

Ποτέ μην αφήνετε κανέναν να εισχωρήσει κρυφά στο ιστορικό αναζήτησής σας χρησιμοποιώντας οικιακούς πληρεξούσιους Smartproxy προσφορές. Καθώς είναι οικιστικοί, αυτοί οι διακομιστής μεσολάβησης είναι δύσκολο να εντοπιστούν επειδή οι διευθύνσεις IP τους ανήκουν σε πραγματικές και φυσικές συσκευές. Ο διακομιστής μεσολάβησης σάς επιτρέπει να αποτρέψετε γεωγραφικούς περιορισμούς. Δεν απαιτεί εγκατάσταση ή υποδίκτυα και παρέχει μόνο ασφαλείς οικιακές διευθύνσεις IP.

Με το Smartproxy, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές συνδέσεις ταυτόχρονα για να ξύσετε διαφορετικές πηγές και να βελτιστοποιήσετε την πρόσβαση στα δεδομένα. Προσφέρει απεριόριστες συνδέσεις, διακομιστές μεσολάβησης HTTP, πάνω από 10 εκατομμύρια IP από περισσότερες από 195 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει σημασία από πού στο τέλος χρησιμοποιείτε το διακομιστή μεσολάβησης, η ρύθμιση τελικών σημείων για πρόσβαση σε διευθύνσεις IP είναι εύκολη.

MyIPHide

Απολαύστε γρήγορη περιήγηση, αποκρύψτε την IP σας και ξεμπλοκάρετε ιστότοπους χρησιμοποιώντας MyIPHide που προσφέρει σταθερή και 13 φορές ταχύτερη απόδοση από τη χρήση VPN. Κρυπτογραφεί έξυπνα όλους τους πληρεξούσιους του για να μην αφήσει ποτέ κανέναν να αποκαλύψει την πραγματική σας ταυτότητα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε ιστότοπο θέλετε να τροφοδοτήσετε τις συνεχείς επιθυμίες σας για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλέξτε τη διεύθυνση IP σας από τις 77 premium προσφορές από 27 χώρες. Με τη βοήθεια του MyIPHide, μπορείτε να σπάσετε τους περιορισμούς ιστοτόπων με βάση την τοποθεσία, όπως το YouTube. Και το μόνο που χρειάζεται είναι μόλις 0,1 δευτερόλεπτο για να μεταβείτε σε διαφορετική IP. Αποκτήστε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή με την ίδια άδεια χρήσης και δεν περιορίζει επίσης τη μεταφορά δεδομένων.

Συμβουλές μπόνους 🎁

  • Περιορίστε τις προσωπικές σας πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Προσέξτε να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο
  • Ασφαλίστε τα smartphone σας χρησιμοποιώντας ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης
  • Ενισχύστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης
  • Ελέγξτε ξανά το Wi-Fi σας
  • Προσοχή στις καμπάνιες phishing
  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία κρυπτογράφησης σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας σας
  • Ενημερώστε το σύστημα και τις εφαρμογές σας
  • Χρησιμοποιήστε συνδέσμους HTTPS
  • Να θυμάστε πάντα να αποσυνδέεστε
  • Μην απαντάτε σε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

συμπέρασμα

Να λαμβάνετε πάντα στα σοβαρά το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, επειδή η παραμονή ασφαλής στον Ιστό έχει γίνει εξίσου σημαντική με το κλείσιμο της εξώπορτας του σπιτιού σας. Σώστε τον εαυτό σας από τη ληστεία στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τις προαναφερθείσες μεθόδους και εργαλεία για να απολαύσετε την περιήγηση στον απέραντο ωκεανό του Διαδικτύου για να αναζητήσετε συνεχή ροή πληροφοριών.