Πώς να προσθέσετε μια εικόνα φόντου στη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Μπορείτε να ορίσετε ένα φόντο επιφάνειας εργασίας και φόντο οθόνης κλειδώματος της επιλογής σας στα Windows 10. Τα Windows 10 προσφέρουν εικόνες μέσω του Windows Spotlight για χρήση ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα από τη δική σας συλλογή ταπετσαριών. Τα Windows είναι πολύ λιγότερο ευέλικτα με τη γραμμή εργασιών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε μόνο τα χρώματα έμφασης για αυτό, τίποτα άλλο. Τούτου λεχθέντος, εκτός των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων των Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων για να προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών. Το Classic Shell είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε μια εικόνα φόντου στη γραμμή εργασιών στα Windows 10.

Το Classic Shell είναι ένα εργαλείο γνωστό για την επαναφορά του μενού “Έναρξη” στα Windows 8/8.1 και των Windows 10 στην κλασική έκδοση των Windows 7. Αν σας αρέσει το προεπιλεγμένο μενού Έναρξης των Windows 10, δεν χρειάζεται να το αλλάξετε. Μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε και να προσθέτετε μια εικόνα φόντου στη γραμμή εργασιών με το Classic Shell.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία tablet στα Windows 10

Εικόνα φόντου γραμμής εργασιών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν εικόνα για το φόντο της γραμμής εργασιών, ωστόσο, εάν βρείτε μια που έχει το ακριβές μέγεθος της γραμμής εργασιών, θα έχετε κάτι που είναι αισθητικά όμορφο. Για να βρείτε το μέγεθος της γραμμής εργασιών σας, τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης και χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το IrfanView για να το επιλέξετε και να βρείτε τις διαστάσεις του.

Στη συνέχεια, βρείτε μια εικόνα και περικόψτε και αλλάξτε το μέγεθός της ώστε να ταιριάζει σε αυτές τις διαστάσεις.

Εικόνα φόντου στη γραμμή εργασιών

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Classic Shell. Την πρώτη φορά που το εκτελείτε, σας δείχνει διάφορες ρυθμίσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε. Επιλέξτε την επιλογή “Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων” στο επάνω μέρος.

  Πώς να διορθώσετε το βρόχο ανανέωσης του Microsoft Store στα Windows 10

Εάν θέλετε να παραμείνετε στο προεπιλεγμένο μενού Έναρξης των Windows 10, μεταβείτε στην καρτέλα Στοιχεία ελέγχου. Στην ενότητα «Ανοίγεται το αριστερό κλικ», επιλέξτε «Μενού έναρξης των Windows». Στη συνέχεια, μεταβείτε στο «Άνοιγμα του κλειδιού των Windows» και επιλέξτε ξανά «Μενού έναρξης των Windows».

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Γραμμή εργασιών. Επιλέξτε την επιλογή «Υφή γραμμής εργασιών» και χρησιμοποιήστε το κουμπί περιήγησης για να επιλέξετε την εικόνα που σκοπεύατε να χρησιμοποιήσετε για το φόντο της γραμμής εργασιών. Κάντε κλικ στο ΟΚ και είστε έτοιμοι.

Αυτή είναι η εμφάνιση της γραμμής εργασιών με μια εικόνα κατάλληλου μεγέθους ως φόντο.

  Θέλετε καλύτερο φωνητικό έλεγχο Smarthome; Χρήση Ομάδων

Εάν χρησιμοποιείτε μια ελάχιστη ταπετσαρία ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας, μια διασκεδαστική εικόνα φόντου για τη γραμμή εργασιών μπορεί να κάνει την επιφάνεια εργασίας σας να φαίνεται καλύτερη. Όλα αυτά είναι φυσικά αισθητική. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα να λειτουργήσει καλύτερα. Στην πραγματικότητα, εάν έχετε ένα ιδιαίτερα παλιό σύστημα, το Classic Shell μπορεί να το επιβραδύνει λίγο. Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την εφαρμογή να ξεκινά όταν εκκινείτε το σύστημά σας, εάν δεν θέλετε να την εκκινήσετε χειροκίνητα και ξανά, αυτό θα καθυστερήσει την εκκίνηση του συστήματος.