Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία tablet στα Windows 10

Από προεπιλογή, τα Windows 10 αλλάζουν αυτόματα σε λειτουργία tablet όταν επαναδιαμορφώνετε τις παραμέτρους του μετατρέψιμου υπολογιστή σας σε μορφή tablet. Εάν προτιμάτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Tablet με μη αυτόματο τρόπο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε. Να πώς.

Πώς λειτουργεί η αυτόματη λειτουργία tablet στα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε μετατρέψιμο φορητό υπολογιστή 2 σε 1 που μπορεί να μετατραπεί από φορητό υπολογιστή με πληκτρολόγιο σε tablet—είτε αποσπώντας ένα πληκτρολόγιο, διπλώνοντας την οθόνη προς τα πίσω ή κάποια άλλη φυσική ενέργεια, τότε η λειτουργία tablet των Windows 10 θα πρέπει να ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν εκτελείτε αυτήν την ενέργεια.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να διαχειριστείτε το hotspot για φορητές συσκευές στα Windows 10

Εάν δεν σας αρέσει αυτή η συμπεριφορά και θέλετε να την απενεργοποιήσετε, είναι εύκολο να την αλλάξετε στις Ρυθμίσεις των Windows. Απλώς ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στο Σύστημα > Tablet και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Να μην μεταβείτε σε λειτουργία tablet” στο αναπτυσσόμενο μενού.

Μόλις απενεργοποιηθεί η αυτόματη λειτουργία tablet, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία tablet με μη αυτόματο τρόπο, χρησιμοποιώντας τις παρακάτω μεθόδους.

Εναλλαγή Λειτουργίας tablet με χρήση του Κέντρου ενεργειών

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία tablet με μη αυτόματο τρόπο, το Κέντρο δράσης των Windows 10 είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος. Αρχικά, ανοίξτε το “Κέντρο δράσης” πατώντας ή κάνοντας κλικ στο κουμπί ειδοποιήσεων στη γωνία της γραμμής εργασιών. Όταν εμφανιστεί το μενού Action Center, επιλέξτε το κουμπί “Tablet Mode”.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη ενός φορητού υπολογιστή

Αυτό το κουμπί λειτουργεί ως εναλλαγή: Εάν η λειτουργία tablet είναι απενεργοποιημένη όταν το χρησιμοποιείτε, το κουμπί θα το ενεργοποιήσει. Εάν η λειτουργία tablet είναι ενεργοποιημένη, το ίδιο κουμπί θα την απενεργοποιήσει.

Εναλλαγή λειτουργίας tablet με χρήση των ρυθμίσεων των Windows

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία tablet χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις των Windows. Αρχικά, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Σύστημα > Tablet.

Στις ρυθμίσεις συστήματος στα Windows 10, κάντε κλικ

Στις ρυθμίσεις “Tablet”, κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή πρόσθετων ρυθμίσεων tablet”.

Στις ρυθμίσεις Tablet των Windows 10, κάντε κλικ

Στην ενότητα “Αλλαγή πρόσθετων ρυθμίσεων tablet”, θα δείτε έναν διακόπτη με την ένδειξη “Λειτουργία tablet”. Ενεργοποιήστε το “On” για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία tablet και απενεργοποιήστε το “Off” για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία tablet.

  Πώς να δημιουργήσετε κείμενο κύλισης Star Wars στο PowerPoint

Σε

Μετά από αυτό, βγείτε από τις Ρυθμίσεις. Και να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να αλλάξετε τη λειτουργία tablet πολύ πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας τη συντόμευση του Κέντρου ενεργειών που εμφανίζεται στην προηγούμενη ενότητα. Καλα να περνας!