Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία στα Windows 10

Εάν θέλετε να αναζητήσετε ένα αρχείο στα Windows 10, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να θυμάστε το όνομα του αρχείου. Εάν πρόκειται για αρχείο κειμένου, ενδέχεται να μπορείτε να το αναζητήσετε μέσω των περιεχομένων του, αλλά αυτή δεν είναι μια δυνατότητα αναζήτησης που λειτουργεί για όλους τους τύπους αρχείων. Ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε αρχεία είναι να χρησιμοποιήσετε ετικέτες. Οι ετικέτες, εάν εφαρμοστούν σωστά σε ένα αρχείο, μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να το βρείτε αργότερα, όταν ξεχάσετε το όνομα του αρχείου. Για τα Windows 10 όπου πολλοί χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια σπασμένη δυνατότητα αναζήτησης, οι ετικέτες είναι εκθετικά πιο χρήσιμες. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία στα Windows 10.

Προσθήκη ετικετών σε αρχεία

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να προσθέσετε ετικέτες στα αρχεία στα Windows 10. μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες μέσω του παραθύρου ιδιοτήτων ενός αρχείου, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες μέσω της εφαρμογής που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αρχείου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να προσθέσετε ετικέτες.

  Πώς να δημιουργήσετε GIF με το FFMpeg στα Windows 10

Βεβαιωθείτε ότι οι ετικέτες είναι ενεργοποιημένες για τον τύπο αρχείου.

Ιδιότητες αρχείου

Για να προσθέσετε ετικέτες σε ένα αρχείο από το παράθυρο ιδιοτήτων του, μεταβείτε στο αρχείο στην Εξερεύνηση αρχείων και κάντε δεξί κλικ σε αυτό. Επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες. Κάντε κύλιση στα χαρακτηριστικά μέχρι να βρείτε Ετικέτες. Κάντε κλικ στο κενό πεδίο δίπλα στις ετικέτες και εισαγάγετε τις ετικέτες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Εφαρμογές

Αυτή η μέθοδος είναι περιορισμένη επειδή δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να προσθέτετε ετικέτες στα αρχεία που δημιουργείτε με αυτές. Μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να προσθέτετε ετικέτες είναι το Microsoft Word. Όταν αποθηκεύετε το αρχείο, έχετε την επιλογή να προσθέσετε επίσης ετικέτες σε αυτό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για άλλες εφαρμογές. Αυτή είναι μια μέθοδος δοκιμής και λάθους.

  Πώς να εντοπίσετε ένα χαμένο iPhone, iPad ή Apple Watch με το Siri

Εργαλεία προσθήκης ετικετών

Τα Windows ήταν πάντα περιορισμένα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις ετικέτες, γι’ αυτό υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες εφαρμογές για την προσθήκη ετικετών σε αρχεία. Αυτές οι εφαρμογές όχι μόνο μπορούν να προσθέσουν ετικέτες σε αρχεία, αλλά μπορούν να το κάνουν μαζικά, κάτι που τα Windows 10 δεν σας επιτρέπουν να κάνετε.

Συνιστούμε να δοκιμάσετε TagSpaces. Είναι μια δημοφιλής εφαρμογή για την προσθήκη όλων των ειδών ετικετών σε αρχεία. Έχει και δωρεάν έκδοση και έκδοση premium, αλλά αν σας ενδιαφέρει μόνο να προσθέσετε ετικέτες σε τοπικά αρχεία, η δωρεάν έκδοση θα είναι υπεραρκετή.

  Πώς να διορθώσετε το Microsoft Teams που έχει κολλήσει κατά τη φόρτωση

Υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές εκεί έξω από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε και εάν αποφασίσετε να ξοδέψετε χρήματα σε μια εφαρμογή, φροντίστε να δείτε τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σε εσάς.