Πώς να προσθέσετε ή να αλλάξετε τη μικρογραφία του TikTok

Ως δημιουργός βίντεο TikTok, δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπετε τη σημασία μιας αποτελεσματικής μικρογραφίας βίντεο. Λειτουργεί ως teaser και υπογραμμίζει μια συνολική εικόνα ενός βίντεο που δημιουργεί μια εντύπωση στους θεατές.

Αν και λέγεται ότι μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, στη σφαίρα του TikTok, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Εδώ, οι θεατές κάνουν γρήγορες κρίσεις με βάση την οπτική αναπαράσταση μιας μικρογραφίας βίντεο. Μια εντυπωσιακή μικρογραφία μπορεί σίγουρα να έχει αντίκτυπο και να κεντρίσει την περιέργεια του θεατή να κάνει κλικ πάνω της.

Μια ελκυστική μικρογραφία δεν είναι το μόνο στοιχείο επιτυχίας στο TikTok, σημασία έχει η ποιότητα, η δημιουργικότητα και η αυθεντικότητα.

Ωστόσο, μια ουσιαστική μικρογραφία λειτουργεί ως το πρώτο σημείο επαφής που δημιουργεί μια εντύπωση και αυξάνει την αφοσίωση. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε τα οφέλη των μικρογραφιών στο TikTok και θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία προσθήκης και αλλαγής μικρογραφιών.

Η σημασία των μικρογραφιών στο TikTok

Βεβαιωθείτε ότι το βίντεο εξυπηρετεί αυτό που υπόσχεται στους θεατές να διατηρήσει την αφοσίωση και την ικανοποίηση. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγο χρόνο και προσπαθήστε να επιλέξετε τη μικρογραφία του βίντεο TikTok.

Αυτές είναι οι αναγκαιότητες που φέρει μια μικρογραφία όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού βίντεο TikTok:

Οπτική Έλξη

Η μικρογραφία λειτουργεί ως βασικό βήμα οπτικής επαφής πριν κάνετε κλικ και κύλιση ενός βίντεο TikTok. Όταν η μικρογραφία σας υπερβαίνει τις προσδοκίες των θεατών, μόνο τότε θα κάνουν κλικ στο βίντεό σας. Με αυτόν τον τρόπο, το περιεχόμενο ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος και προσελκύει περισσότερους θεατές στο περιεχόμενό σας.

Ενθάρρυνση της Περιέργειας

Μια μαγευτική μικρογραφία δημιουργεί περιέργεια στο μυαλό των θεατών και τους παρακινεί να κάνουν κλικ και να παρακολουθήσουν τα βίντεό σας στο TikTok. Επομένως, πρέπει να δημιουργήσετε μια μικρογραφία που να είναι καλά σχεδιασμένη και να αντιπροσωπεύει με ακρίβεια αυτό που περιμένουν οι θεατές. Επειδή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αφοσίωση θεατών και τον αναμενόμενο αριθμό προβολών.

Γενική Διάκριση

Το TikTok είναι μια άκρως ανταγωνιστική πλατφόρμα που είναι γεμάτη από δημιουργούς περιεχομένου βίντεο που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν το κοινό. Έτσι, μια συναρπαστική μικρογραφία μπορεί να κάνει το βίντεό σας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Μπορείτε να κάνετε τη μικρογραφία σας πιο αποτελεσματική εφαρμόζοντας ζωντανά χρώματα, έντονη γραφή ή διακριτικά γραφικά. Ως αποτέλεσμα, θα αυξήσει την πιθανότητα των θεατών να παρατηρήσουν και να ασχοληθούν με το περιεχόμενό σας.

  Πώς να κάνετε μεγαλύτερα κλιπ στο TikTok

Virality μέσω κοινής χρήσης

Οι ενδιαφέρουσες μικρογραφίες θα κάνουν τα βίντεό σας στο TikTok viral, καθώς γίνεται πιο κοινόχρηστο. Οι χρήστες είναι πιο διατεθειμένοι να μοιράζονται μια συναρπαστική μικρογραφία με άλλους χρήστες του TikTok και σε διαφορετικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, η έκθεση και η απήχηση του βίντεό σας αυξάνονται μέσω αυτής της οργανικής κοινής χρήσης.

Αναγνώριση Μάρκας

Η συνεπής δημιουργία ελκυστικών μικρογραφιών μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αξία της επωνυμίας σας και να αποκτήσετε αξιοπιστία. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα οπτικό προφίλ στο οποίο οι χρήστες μπορούν να μοιάζουν και να συνδεθούν με το περιεχόμενό σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε οπτικά στοιχεία στις μικρογραφίες σας, όπως χρώματα, γραμματοσειρές, emoji και λογότυπα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αφοσίωσης και της αναγνώρισης του κοινού σας.

Ανακάλυψη περιεχομένου

Η μικρογραφία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στους αλγόριθμους αναζήτησης και ανακάλυψης που εφαρμόζει το TikTok. Οι ποιοτικές μικρογραφίες αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης των βίντεό σας στα αποτελέσματα αναζήτησης ή στις προτάσεις όταν οι επισκέπτες αναζητούν ένα συγκεκριμένο θέμα ή κάνουν κύλιση σε ένα συγκεκριμένο υλικό.

Επιπλέον, μπορείτε να αυξήσετε τη δυνατότητα εντοπισμού του βίντεό σας βελτιστοποιώντας τη μικρογραφία για στοχευμένες λέξεις-κλειδιά και σχέδια. Τώρα θα εξερευνήσουμε τη διαδικασία προσθήκης μικρογραφιών σε ένα βίντεο TikTok:

Προσθήκη μικρογραφίας TikTok

Η προσθήκη μιας μικρογραφίας στο TikTok δεν είναι υποχρεωτικό βήμα για τη δημιουργία και τη μεταφόρτωση βίντεο στο TikTok. Επομένως, οι δημιουργοί παραλείπουν αυτό το βήμα χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία της μικρογραφίας. Αλλά ως δημιουργός, θα πρέπει πάντα να προσθέτετε μια μικρογραφία και ακολουθεί η διαδικασία προσθήκης της στο βίντεο:

#1. Εκκινήστε την εφαρμογή TikTok στην κινητή συσκευή σας και συνδεθείτε όταν απαιτείται.

#2. Εντοπίστε το κουμπί + στο κάτω κέντρο της αρχικής οθόνης του TikTok και πατήστε το. Αυτό θα σας μεταφέρει στη διεπαφή δημιουργίας βίντεο.

#3. Ξεκινήστε την εγγραφή ενός νέου βίντεο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Κάντε κλικ στο κυκλωμένο κόκκινο κουμπί που βρίσκεται στο κέντρο κάτω μέρος της οθόνης σας.

#4. Το TikTok περιλαμβάνει διάφορα δημιουργικά εργαλεία και επιλογές για να βελτιώσετε το βίντεό σας. Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε φίλτρα, να προσθέσετε ειδικά εφέ, να προσαρμόσετε τις ταχύτητες βίντεο, να επισυνάψετε κείμενο επικάλυψης και, στη συνέχεια, να ξεκινήσετε την εγγραφή.

#5. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, πατήστε το κουμπί Σημειώθηκε, το οποίο θα σας μεταφέρει στην επόμενη οθόνη. Εδώ, θα έχετε επιλογές για να δημοσιεύσετε το βίντεο στην ιστορία σας ή πατήστε Επόμενο για να συνεχίσετε.

  Πώς να προσθέσετε εικόνες στο βίντεο TikTok χωρίς παρουσίαση

#6. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Επόμενο θα μεταφερθείτε στη σελίδα ανάρτησης όπου μπορείτε να εισάγετε λεζάντες, hashtags, να προσθέσετε ετικέτες σε άτομα, να προσθέσετε τοποθεσία και να αλλάξετε τη μικρογραφία.

#7. Το TikTok δημιουργεί αυτόματα μια μικρογραφία για το βίντεό σας, αλλά μπορείτε να την αλλάξετε πατώντας την επιλογή Επιλογή εξωφύλλου. Η επιλογή επιλογής εξωφύλλου βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

#8. Αφού πατήσετε την επιλογή Επιλογή εξωφύλλου, θα μπορείτε να αλλάξετε τη μικρογραφία από την εγγραφή βίντεο. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικούς τύπους κειμένου με εφέ στη μικρογραφία σας.

#9. Αφού ολοκληρώσετε τη μικρογραφία, πατήστε την επιλογή Αποθήκευση στην επάνω δεξιά γωνία. Τώρα μπορείτε να ελέγξετε τις λεπτομέρειες του βίντεό σας.

#10. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε το κουμπί Δημοσίευση για να δημοσιεύσετε το βίντεό σας με τη μικρογραφία που έχετε επιλέξει.

Αλλαγή μικρογραφίας TikTok

Αφού ανεβάσετε το βίντεο στο TikTok, η πλατφόρμα δεν θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε τη μικρογραφία. Η μικρογραφία που δημιουργείται αυτόματα, ή αυτή που επιλέγετε σε όλη τη διαδικασία μεταφόρτωσης, διορθώνεται. Αυτό υποδηλώνει ότι η σωστή επιλογή της μικρογραφίας είναι απαραίτητη πριν ανεβάσετε το περιεχόμενό σας στο TikTok.

Αλλά αν εξακολουθείτε να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε τη μικρογραφία του TikTok του βίντεό σας, ακολουθεί μια εναλλακτική λύση:

#1. Για να αλλάξετε μια μικρογραφία, πρέπει να αποθηκεύσετε το βίντεο που δημοσιεύσατε νωρίτερα.

#2. Για να μπείτε στο προφίλ σας στο TikTok, πατήστε το εικονίδιο προφίλ που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία. Εδώ, μπορείτε να βρείτε το περιεχόμενο βίντεο σας.

#3. Επιλέξτε το βίντεο που θέλετε να αποθηκεύσετε και αλλάξτε τη μικρογραφία του.

#4. Τώρα, πατήστε τις τρεις τελείες που βρίσκονται στο μενού της δεξιάς πλευράς.

#5. Θα εμφανιστεί ένα μενού με διάφορες επιλογές όπου θα δείτε την επιλογή Αποθήκευση βίντεο που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία. Το βίντεό σας είναι πλέον αποθηκευμένο στην πλατφόρμα TikTok.

#6. Πατήστε το εικονίδιο + στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

#7. Πατήστε την επιλογή Μεταφόρτωση που βρίσκεται δίπλα στο κόκκινο κυκλικό κουμπί.

#8. Επιλέξτε το βίντεο που αποθηκεύσατε νωρίτερα.

#9. Τώρα θα λάβετε το κουμπί Ιστορία και Επόμενο.

#10. Πατήστε το κουμπί Επόμενο και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Επιλογή εξωφύλλου.

#11. Επιλέξτε τη μικρογραφία που θέλετε και κάντε αλλαγές σε αυτήν από την επιλογή Επιλογή εξωφύλλου.

#12. Αφού επιλέξετε και επανασχεδιάσετε τη μικρογραφία σας, μπορείτε απλά να τη δημοσιεύσετε ξανά.

Ιδανικές ιδέες μικρογραφιών ToikTok

Δεν υπάρχει καμία καθολική φόρμουλα για τη δημιουργία της τέλειας μικρογραφίας TikTok. Όποιο και αν είναι το στυλ που προτιμάτε, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη συνοχή για να δημιουργήσετε μια ομαλή οπτική ισορροπία στη ροή σας και να ενθαρρύνετε τους θεατές να εξερευνήσουν περαιτέρω το περιεχόμενό σας.

  Γιατί το TikTok με κάνει να εγγραφώ;

Ας πάρουμε έμπνευση από μερικά επιτυχημένα κανάλια και δημιουργούς TikTok που κατέκτησαν τη μοναδικότητα και κέρδισαν επιτυχία με τα δελεαστικά εξώφυλλά τους στο TikTok.

Action Shot: Επιλέξτε μια μικρογραφία από το βίντεό σας που εκφράζει τέλεια μια συναρπαστική στιγμή. Αυτό μπορεί να είναι μια χορευτική κίνηση, ένα άλμα στον αέρα ή οποιαδήποτε άλλη δυναμική θέση που αποτυπώνει την κίνηση και την ένταση του περιεχομένου σας.

Close-up Shot: Επιλέξτε ένα κοντινό πλάνο που μεταφέρει συναισθήματα χρησιμοποιώντας ένα συγκινητικό κοντινό πλάνο. Αυτό μπορεί να είναι ένα αστραφτερό χαμόγελο, μια έντονη στάση ή μια εκφραστική απάντηση που προσελκύει αμέσως το ενδιαφέρον και κεντρίζει την περιέργεια.

Φωτεινό και εντυπωσιακό φόντο: Επιλέξτε μια εικόνα εξωφύλλου με πολύχρωμο φόντο. Οι έντονοι τόνοι ή τα μοτίβα μπορεί να κάνουν τη μικρογραφία σας να εμφανίζεται όταν οι χρήστες περιηγούνται στη σελίδα τους και να τραβούν την προσοχή τους.

Επικάλυψη κειμένου: Προσθέστε μια ουσιαστική και ελκυστική επικάλυψη κειμένου στη μικρογραφία σας. Αυτός μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός τίτλος, μια προκλητική ερώτηση ή ένας ισχυρός ισχυρισμός που αναγκάζει τους ανθρώπους να κάνουν κλικ και να παρακολουθήσουν το βίντεό σας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το κείμενο είναι ευανάγνωστο και ότι μπορεί να διακριθεί από το φόντο.

Διαφοροποίηση πριν και μετά: Χρησιμοποιήστε μια εικόνα μικρογραφίας χωρισμένης οθόνης δίπλα-δίπλα εάν η ταινία σας έχει μετασχηματισμό ή σύγκριση. Αυτή η τακτική μπορεί να προκαλέσει ενδιαφέρον για τη μετάβαση στο βίντεο και να κεντρίσει την περιέργεια των θεατών.

Σύντομο αλλά με νόημα: Δημιουργήστε σύντομο κείμενο επικεφαλίδας για τη μικρογραφία, το οποίο περιέχει αποτελεσματικό κείμενο και περιγράφει το βίντεο με νόημα. Η σύντομη επικεφαλίδα επιτρέπει στο κοινό σας να δει τα κείμενά σας εύκολα και πρόθυμα το περιεχόμενό σας.

Κλείσιμο Σκέψεις

Είτε επιλέγετε τη μικρογραφία βίντεο που δημιουργείται αυτόματα είτε που έχετε επιλέξει, πρέπει να είναι μοναδική. Επιπλέον, θα πρέπει να συνδέεται σωστά με το κοινό σας και να το πείσει να δει το περιεχόμενό σας. Ακολουθούν οι συμβουλές για την επιλογή μιας μικρογραφίας για το βίντεο TikTok:

  • Βεβαιωθείτε ότι η μικρογραφία είναι καθαρή και ευδιάκριτη.
  • Χρησιμοποιήστε μια εικόνα υψηλής ποιότητας.
  • Η μικρογραφία πρέπει να είναι σχετική με το περιεχόμενο του βίντεό σας.
  • Η μικρογραφία πρέπει να είναι εντυπωσιακή και να τραβάει την προσοχή.

Τώρα είναι η σειρά σας να δημιουργήσετε μια μικρογραφία TikTok που ωθεί το περιεχόμενό σας σε νέα ύψη, ακριβώς εκεί που φαντάζεστε να είναι.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε εργαλεία αναζήτησης TikTok Influencer για να ενισχύσετε την απήχηση της επωνυμίας σας.