Πώς να προσθέσετε έναν ισοσταθμιστή σε όλο το σύστημα στα Windows 10

Ο ισοσταθμιστής είναι ένα αρκετά τυπικό χαρακτηριστικό σε μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής. Το iTunes έχει ένα, όπως και το Groove. Οι συσκευές αναπαραγωγής μουσικής χρειάζονται ισοσταθμιστές επειδή παίζουν όλα τα είδη μουσικής και οι ηχοφίλοι θέλουν η μουσική τους να ακούγεται όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θα βρείτε ισοσταθμιστή στα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο, εκτός εάν διπλασιαστούν ως προγράμματα αναπαραγωγής ήχου, π.χ. συσκευή αναπαραγωγής VLC. Εάν χρειάζεστε έναν ισοσταθμιστή για τα βίντεό σας, μπορείτε να προσθέσετε έναν ισοσταθμιστή σε όλο το σύστημα στα Windows 10 με μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Equalizer APO.

Το Equalizer APO μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα εξόδου ήχου για διάφορες συσκευές ήχου που έχουν συζευχθεί/συνδεθεί στο σύστημά σας. Αυτό περιλαμβάνει συσκευές ήχου Bluetooth καθώς και τα ενσωματωμένα ηχεία σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Anaconda στο Ubuntu

Ισοσταθμιστής σε όλο το σύστημα

Λήψη και εγκατάσταση Equalizer APO. Δώστε μεγάλη προσοχή κατά την εγκατάσταση καθώς η εφαρμογή σας ζητά να επιλέξετε με ποιες συσκευές θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ισοσταθμιστή. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχετε όλες τις συσκευές συνδεδεμένες, πρέπει τουλάχιστον να είναι αντιστοιχισμένες. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Equalizer APO με ένα ζευγάρι ενσύρματα ακουστικά, θα πρέπει να τα έχετε συνδέσει στο σύστημά σας τουλάχιστον μία φορά.

Τα ενσύρματα ακουστικά είτε θα εμφανίζονται ως ξεχωριστή συσκευή είτε θα αντιμετωπίζονται ως εσωτερικές συσκευές ήχου. Αυτό εξαρτάται πραγματικά από το σύστημά σας και την κάρτα ήχου. Για να ελέγξετε πώς αναγνωρίζονται τα ενσύρματα ακουστικά σας, συνδέστε τα και ελέγξτε ποιο όνομα συσκευής εμφανίζεται στο αναπτυσσόμενο μενού ήχου από το δίσκο συστήματος.

  Πώς να ξεκλειδώσετε λεπτομερή στατιστικά ροής στο Apple TV

Θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το σύστημά σας για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Μετά την επανεκκίνηση, ανοίξτε την εφαρμογή. Εμφανίζεται ως Επεξεργαστής Διαμόρφωσης στη λίστα εφαρμογών του μενού Έναρξη.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή με τα επίπεδα συχνότητας και η αλλαγή θα αντικατοπτρίζεται σε οποιοδήποτε ήχο που παίζετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά προφίλ ήχου για διαφορετικές συσκευές ήχου. Μπορείτε να διαγράψετε τις προεπιλογές και να δημιουργήσετε νέα προφίλ.

Εάν η έξοδος ήχου από ένα ζευγάρι ηχεία ή ακουστικά είναι περίεργη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να το διορθώσετε. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να δημιουργήσετε ένα νέο, προσαρμοσμένο προφίλ, επειδή αυτό είναι ελαφρώς περίπλοκο και η εφαρμογή δεν είναι η πιο διαισθητική στη χρήση, εάν δεν έχετε ήδη ταλέντο για να ανακαλύψετε τέτοιου είδους πράγματα.

  Πώς να αποτρέψετε τους χρήστες από την απενεργοποίηση των εφαρμογών εκκίνησης στα Windows 10

Θα πρέπει απλώς να αλλάξετε τις τρέχουσες προεπιλογές και να τις εφαρμόσετε σε μια συσκευή και να αποθηκεύσετε την αλλαγή.

Το Equalizer APO δεν λειτουργεί μόνο με συσκευές εξόδου ήχου αλλά και με συσκευές εισόδου, π.χ. μικρόφωνα. Και πάλι, η διαμόρφωσή του είναι λίγο περίπλοκη, επομένως μείνετε σε προεπιλογές εάν οι ανάγκες σας είναι βασικές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να αυξήσετε τη βασική ένταση των συσκευών ήχου σας, αλλά προσέξτε να μην τις καταστρέψετε ρυθμίζοντας την ένταση πολύ δυνατά.