Πώς να προσαρμόσετε το υπόμνημα του γραφήματος στο MS Office

Τα MS Word, PowerPoint και Excel συνοδεύονται από μια βιβλιοθήκη γραφημάτων και γραφημάτων. Με το Excel, είναι πολύ πιο εύκολο να εισαχθούν. Μπορείτε να επιλέξετε τα δεδομένα που θέλετε να σχεδιάσετε στον άξονα ενός γραφήματος και το Excel θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Αυτά τα γραφήματα μπορούν να αντιγραφούν και να επικολληθούν σε άλλα αρχεία του MS Office. Στο Excel, είναι αρκετά έξυπνα. εάν, για παράδειγμα, ενημερώσετε την τιμή ενός από τα σημεία που σχεδιάζονται, το γράφημα θα ενημερώνεται αυτόματα. Τα προκαθορισμένα γραφήματα περιλαμβάνουν ορισμένα στοιχεία, π.χ. πώς θα φαίνεται ο τίτλος και πού θα τοποθετηθεί, πού θα εμφανίζονται οι ετικέτες δεδομένων, πού θα πηγαίνουν οι τίτλοι των αξόνων, πώς θα μοιάζει το υπόμνημα, μεταξύ άλλων. Για κάθε γράφημα, υπάρχει ένα προαποφασισμένο υπόμνημα, ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε το υπόμνημα του γραφήματος στο MS Office σε οποιοδήποτε άλλο προτιμάτε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Revive And Potion στο Pokèmon Go

Προσαρμόστε το Chart Legend

Αυτό λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές του MS Office στις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε γράφημα/γράφημα. Για εφαρμογές στις οποίες δεν μπορείτε να δημιουργήσετε γραφήματα αλλά μπορείτε να τα επικολλήσετε στο Outlook, αυτή η επιλογή δεν θα είναι διαθέσιμη.

Ανοίξτε το αρχείο με το γράφημα για το οποίο θέλετε να αλλάξετε το υπόμνημα ή εισαγάγετε ένα γράφημα σε ένα έγγραφο. Βεβαιωθείτε ότι είναι επεξεργάσιμο. Τα γραφήματα που αντιγράφετε και επικολλάτε μεταξύ των εφαρμογών του MS Office είναι γενικά επεξεργάσιμα, επομένως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Επιλέξτε το γράφημα για το οποίο θέλετε να αλλάξετε το υπόμνημα. Όταν επιλέγεται ένα γράφημα, η καρτέλα Εργαλεία γραφήματος γίνεται ενεργή. Μεταβείτε στην καρτέλα Σχεδίαση στην καρτέλα Εργαλεία γραφήματος.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Open Snitch στο Ubuntu

Στα αριστερά, θα δείτε ένα κουμπί «Προσθήκη στοιχείου γραφήματος». Κάντε κλικ σε αυτό και από το μενού, επιλέξτε Legends. Θα σας δείξει τις διαφορετικές διατάξεις μύθων που υποστηρίζονται από γραφήματα στο MS Office. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά για να αντικαταστήσετε το τρέχον. Με βάση τον χώρο που διαθέτετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το προεπιλεγμένο υπόμνημα με όποιο είναι πιο ευανάγνωστο και χωράει στο έγγραφό σας.

Μπορείτε να σύρετε το υπόμνημα για να το τοποθετήσετε οπουδήποτε μέσα στο γράφημα, ωστόσο, εάν θέλετε να το τοποθετήσετε αυτόματα, επιλέξτε την επιλογή «Περισσότερες επιλογές υπομνήματος» από το ίδιο μενού. Θα ανοίξει μια πλαϊνή γραμμή όπου μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα και τη διάταξη του μύθου.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις συλλογές στον Microsoft Edge

Άλλα στοιχεία γραφήματος

Αυτό λειτουργεί και για άλλα στοιχεία γραφήματος. Όλα αναφέρονται στις επιλογές του κουμπιού “Προσθήκη στοιχείου γραφήματος” και έχουν δικές τους υποεπιλογές. Το MS Word προτείνει τα στοιχεία γραφήματος που είναι καλύτερα για έναν συγκεκριμένο τύπο γραφήματος, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη τη διάταξη του εγγράφου σας ή εάν τα στοιχεία είναι ευανάγνωστα ή όχι.