Πώς να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Cinnamon

Η επιφάνεια εργασίας Cinnamon έχει τη φήμη ότι είναι εύκολη στη διαμόρφωση. Παρόλα αυτά, πολλοί χρήστες δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς να προσαρμόσουν τις συντομεύσεις πληκτρολογίου στην επιφάνεια εργασίας. Για αυτόν τον λόγο, φτιάχνουμε αυτόν τον οδηγό. Σε αυτό, θα συζητήσουμε πώς να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Cinnamon.

Πρόσβαση σε πληροφορίες συντόμευσης πληκτρολογίου

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου για την επιφάνεια εργασίας Cinnamon αποθηκεύονται στην εφαρμογή “Πληκτρολόγιο”. Στην περιοχή Πληκτρολόγιο, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αλλάζουν ρυθμίσεις που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας του Cinnamon με πληκτρολόγια συνδεδεμένα στον υπολογιστή, καθώς και να αλλάζουν διατάξεις πληκτρολογίου και φυσικά να επεξεργάζονται συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Για πρόσβαση στην περιοχή συντομεύσεων πληκτρολογίου μέσω του κέντρου ελέγχου Cinnamon, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του πίνακα και μετά στο εικονίδιο “Ρυθμίσεις” στον πίνακα Cinnamon για να φορτώσετε το κέντρο ελέγχου. Μόλις φτάσετε στο κέντρο ελέγχου, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο “Hardware” και κάντε κλικ στο εικονίδιο “πληκτρολόγιο”.

Αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο “Πληκτρολόγιο” στην εφαρμογή ρυθμίσεων Cinnamon, εντοπίστε την καρτέλα “συντομεύσεις” και κάντε κλικ σε αυτήν για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις συντόμευσης πληκτρολογίου της επιφάνειας εργασίας Cinnamon.

  6 λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν τηλεόραση

Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή ρυθμίσεων Cinnamon, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής εκκίνησης στον πίνακα και να αναζητήσετε “Πληκτρολόγιο” για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις δέσμευσης πλήκτρων με αυτόν τον τρόπο.

Εκχωρήστε συντομεύσεις σε υπάρχουσες ενέργειες

Το Cinnamon έχει πολλές υπάρχουσες ενέργειες που δεν τους έχει εκχωρηθεί συνδυασμός πληκτρολογίου (γνωστός και ως συντόμευση). Χωρίς συντόμευση, αυτές οι δυνατότητες είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή, καθιστώντας αδύνατη την απόλαυση ορισμένων χρήσιμων λειτουργιών. Σε αυτήν την ενότητα του οδηγού, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να αντιστοιχίσετε νέες συντομεύσεις σε αυτές τις απενεργοποιημένες ενέργειες.

Για να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση σε μια υπάρχουσα ενέργεια, θα πρέπει πρώτα να βρείτε μια. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ξεχωριστή περιοχή των ενεργειών επιφάνειας εργασίας συντόμευσης πληκτρολογίου Cinnamon για ενέργειες που δεν έχουν συντομεύσεις. Αντίθετα, πρέπει να κάνετε κλικ, να βρείτε μια συντόμευση που δεν έχει αντιστοιχισμένο συνδυασμό πλήκτρων και να εργαστείτε με αυτήν.

Όταν βρείτε μια υπάρχουσα ενέργεια επιφάνειας εργασίας στην οποία θέλετε να αντιστοιχίσετε έναν συνδυασμό πλήκτρων, βρείτε το “μη εκχωρημένο”, κάντε διπλό κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, πατήστε τον επιθυμητό συνδυασμό στο πληκτρολόγιό σας.

Προσαρμόστε τις υπάρχουσες συντομεύσεις

Για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να μην είστε ευχαριστημένοι με τις προεπιλεγμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου που έχει ρυθμίσει η Cinnamon από προεπιλογή. Ευτυχώς, το Cinnamon καθιστά πολύ εύκολη την εναλλαγή της προεπιλεγμένης συντόμευσης με μια προσαρμοσμένη. Για να το κάνετε, εντοπίστε μια ενέργεια που θέλετε να αλλάξετε στη λίστα συντομεύσεων στα αριστερά και κάντε κλικ σε αυτήν με το ποντίκι. Από εκεί, μετακινηθείτε προς τα κάτω στον κάτω πίνακα και εντοπίστε το πλαίσιο που εμφανίζει την προεπιλεγμένη συντόμευση πληκτρολογίου για την ενέργεια και κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να αλλάξετε τον συνδυασμό πλήκτρων.

  Τρόπος προβολής αποκλεισμών και κυκλοφοριακής συμφόρησης στους Χάρτες Google

Προσθήκη προσαρμοσμένων συντομεύσεων πληκτρολογίου

Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Cinnamon υποστηρίζει προσαρμοσμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου και μπορείτε να τις ορίσετε στην εφαρμογή “Πληκτρολόγιο”.

Για να προσθέσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση πληκτρολογίου, βρείτε τις “Προσαρμοσμένες συντομεύσεις” στην αριστερή πλευρά στη λίστα “Κατηγορίες”.

Μόλις βρεθείτε στην περιοχή “Προσαρμοσμένες συντομεύσεις” της εφαρμογής Πληκτρολόγιο, θα χρειαστεί να εντοπίσετε το κουμπί “Προσθήκη προσαρμοσμένης συντόμευσης” και να κάνετε κλικ σε αυτό με το ποντίκι.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Προσθήκη προσαρμοσμένης συντόμευσης” θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου. Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου, θα μπορείτε να εκχωρήσετε ένα όνομα για τη συντόμευση κάτω από το “Όνομα”. Στην ενότητα “Εντολή”, μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια συγκεκριμένη ενέργεια για τη συντόμευση.

Όταν έχετε ορίσει και τα δύο τμήματα ονόματος και εντολών στο πλαίσιο διαλόγου συντόμευσης, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη” για να το προσθέσετε στο σύστημα. Στη συνέχεια, βρείτε την ενότητα “Δεσμοί πληκτρολογίου”.

  Πώς να αναγκάσετε το Apple Watch σας να συγχρονίζεται με το iPhone σας

Στο “Δεσμοί πληκτρολογίου”, κάντε διπλό κλικ σε ένα από τα “μη εκχωρημένα” στοιχεία στη λίστα για να αντιστοιχίσετε έναν συνδυασμό πλήκτρων στη συντόμευση.

Για να αντιστοιχίσετε πολλούς συνδυασμούς πληκτρολογίου στην προσαρμοσμένη συντόμευση, κάντε κλικ σε καθένα από τα “μη εκχωρημένα” στοιχεία και ορίστε έναν διαφορετικό συνδυασμό για το καθένα.

Όταν τελειώσετε, ελαχιστοποιήστε την εφαρμογή Πληκτρολόγιο και δοκιμάστε τη συντόμευση για να επιβεβαιώσετε ότι λειτουργεί.

Αλλάξτε μια σύνδεση πληκτρολογίου για προσαρμοσμένη συντόμευση

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη δέσμευση πληκτρολογίου που είχε οριστεί αρχικά με την προσαρμοσμένη συντόμευση πληκτρολογίου σας, μπορείτε να την αλλάξετε επιλέγοντας τη συντόμευση στην ενότητα “Συντομεύσεις πληκτρολογίου” και, στη συνέχεια, επιλέγοντας τη δέσμευση στην ενότητα “Δεσμοί πληκτρολογίου και κάνοντας διπλό κλικ στον συνδυασμό για να την εκχωρήσετε ξανά.

Διαγραφή προσαρμοσμένων συντομεύσεων πληκτρολογίου

Θέλετε να διαγράψετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση πληκτρολογίου από το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Cinnamon; Συμβαίνει! Ευτυχώς, είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Να πώς.

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Πληκτρολόγιο στις ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, εντοπίστε τις “Προσαρμοσμένες συντομεύσεις” και επισημάνετε τη συντόμευση πληκτρολογίου που θέλετε να καταργήσετε στη λίστα στην ενότητα “Συντομεύσεις πληκτρολογίου”.

Αφού επιλέξετε τη συντόμευση, βρείτε το κουμπί “Κατάργηση προσαρμοσμένης συντόμευσης” και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι σας για να διαγράψετε αμέσως την προσαρμοσμένη συντόμευση πληκτρολογίου από το Cinnamon.

Φροντίστε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε συντόμευση πληκτρολογίου που θέλετε να αφαιρέσετε από τη ρύθμιση Cinnamon.