Τρόπος προβολής αποκλεισμών και κυκλοφοριακής συμφόρησης στους Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google είναι η εφαρμογή για λήψη οδηγιών. Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εφαρμογή πλοήγησης. Η εφαρμογή μπορεί να σας πει εάν ένα συγκεκριμένο μέρος είναι ανοιχτό ή όχι, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία και εάν ένα μέρος έχει χώρο στάθμευσης ή όχι. Μπορεί επίσης να σας πει εάν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση ή αν έχει μπλοκαριστεί ένας δρόμος και να σας δώσει μια εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει. Δείτε πώς μπορείτε να προβάλετε αποκλεισμούς και μποτιλιαρίσματα στους Χάρτες Google.

Οι Χάρτες Google εμφανίζουν πολλούς διαφορετικούς τύπους πληροφοριών. Κάθε τύπος έχει το δικό του επίπεδο που πρέπει να ενεργοποιηθεί εάν θέλετε να δείτε πληροφορίες από αυτό. Οι πληροφορίες κυκλοφορίας στους Χάρτες Google δεν διαφέρουν. Είναι ένα άλλο είδος επιπέδου πληροφοριών που πρέπει να ενεργοποιήσετε για να δείτε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους Χάρτες Google.

  Τι σημαίνει «IMY» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Κυκλοφοριακή συμφόρηση και αποκλεισμοί

Ανοίξτε τους Χάρτες Google και πατήστε το κουμπί στρώσεων επάνω δεξιά, κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Θα ανοίξει ένα μενού με μια επιλογή τύπων χάρτη και λεπτομέρειες χάρτη. Πατήστε Κυκλοφορία.

Επιστρέψτε στον χάρτη και θα δείτε πορτοκαλί γραμμές όπου η κίνηση είναι μεγάλη. Για ιδιαίτερα άσχημες καταστάσεις κυκλοφορίας όπου υπάρχει μποτιλιάρισμα ή όπου οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί εντελώς, θα δείτε κόκκινες γραμμές και πινακίδες στάσης. Εάν πατήσετε ένα από αυτά τα σημάδια, μπορείτε να δείτε πότε θα ανοίξει ένας συγκεκριμένος δρόμος.

Αναφορά κλειστού δρόμου

Αυτά είναι δεδομένα που προέρχονται από το πλήθος, επομένως αν συναντήσετε έναν δρόμο που οι Χάρτες Google λένε ότι είναι κλειστός, αλλά είναι ανοιχτός στην κυκλοφορία, μπορείτε να τον αναφέρετε ανοιχτό.

  Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο βίντεο ή ήχου χρησιμοποιώντας VLC

Ομοίως, εάν βρίσκεστε σε έναν δρόμο που είναι κλειστός αλλά οι Χάρτες Google δεν τον έχουν αναγνωρίσει ως τέτοιο, μπορείτε να τον αναφέρετε κλειστό. Για να αναφέρετε έναν κλειστό δρόμο, πατήστε παρατεταμένα σε αυτόν έως ότου οι Χάρτες Google αφήσουν μια καρφίτσα και αναγνωρίσουν τη διεύθυνση. Μόλις εντοπιστεί η διεύθυνση, σύρετε προς τα πάνω στην κάρτα διεύθυνσης και πατήστε την επιλογή «Αναφορά προβλήματος».

Κάτω από αυτήν την επιλογή, επιλέξτε «Ο δρόμος κλειστός».

Δεν χρειάζεται μόνο ένα άτομο για να σημαδέψει έναν δρόμο αποκλεισμένο ή ανοιχτό. Θα χρειαστούν τουλάχιστον μερικές αναφορές από διαφορετικά άτομα προτού οι Χάρτες Google επισημάνουν έναν δρόμο ανοιχτό ή κλειστό. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει τη γρήγορη δημοσίευση πληροφοριών, αλλά είναι επίσης αποτρεπτικό για φάρσες. Εάν οι Χάρτες Google ανέφεραν ότι ένας δρόμος έκλεισε μόνο σε μία ή δύο αναφορές, είναι πιθανό ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα πήγαιναν στο σχολείο ή στη δουλειά.

  Τι είναι το εικονίδιο της Σελήνης στην εφαρμογή Snapchat

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα και να δείτε πόσο αποτελεσματική είναι, αναζητήστε τη διαδρομή προς το σπίτι στους Χάρτες Google κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής.