Πώς να προγραμματίσετε τις ιστορίες Instagram και να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια

Το Instagram είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε σε επαφή με φίλους, οικογένεια και επιχειρηματικούς συνεργάτες. Επιπλέον, υπάρχουν πάνω από 200 εκατομμύρια επιχειρήσεις στο Instagram.

Καθώς το Instagram συνεχίζει να εξελίσσεται, οι ιστορίες του Instagram είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει αυξηθεί σημαντικά σε δημοτικότητα. Μπορείτε να μοιραστείτε συγκεκριμένες στιγμές από τις μέρες σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία και οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αντιδράσουν και να σχολιάσουν τις ιστορίες σας.

Ενώ οι ιστορίες Instagram είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας, απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να τα δημιουργείτε και να τα ανεβάζετε συνεχώς, ειδικά εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης, επομένως, ο προγραμματισμός των ιστοριών σας στο Instagram είναι μια στρατηγική που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα χρόνο και προσπάθεια και να είστε συνεπείς.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα του προγραμματισμού ιστοριών Instagram και θα παρέχουμε λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να το κάνετε με επιτυχία. Εφαρμόζοντας αυτήν την τεχνική εξοικονόμησης χρόνου, μπορείτε να διατηρήσετε μια τακτική και συναρπαστική παρουσία στο Instagram ακόμα και όταν είστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα.

Τι είναι οι ιστορίες του Instagram;

Το Instagram σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε 24ωρες μόνιμες εικόνες, βίντεο και άλλες οπτικές πληροφορίες. Έτσι, οι ιστορίες στο Instagram παρέχουν μια στιγμιαία εμπειρία από την ημέρα σας σε σχέση με τις τυπικές αναρτήσεις στη ροή της πλατφόρμας.

Οι ιστορίες του Instagram αντιπροσωπεύονται από φωτογραφίες προφίλ και εμφανίζονται ως slideshow στο επάνω μέρος της ροής ενός χρήστη Instagram. Για να δείτε την ιστορία σε πλήρη οθόνη, πατήστε στη φωτογραφία προφίλ. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε καλλιτεχνικά στοιχεία ενώ δημοσιεύετε μια ιστορία, όπως κείμενο, αυτοκόλλητα, GIF, φίλτρα, μουσική, δημοσκοπήσεις, κουίζ και άλλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ιστορίες Instagram με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να υποβάλετε πολλές ιστορίες διαδοχικά για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη, συνεχή ιστορία, η καθεμία με μέγιστη διάρκεια 15 δευτερολέπτων.

Επιπλέον, το Instagram περιλαμβάνει διαδραστικά εργαλεία που βελτιώνουν την αφοσίωση και τη συνομιλία με το κοινό σας, όπως συνδέσμους ολίσθησης προς τα επάνω (για λογαριασμούς με περισσότερους από 10.000 ακόλουθους), αναφορές και απευθείας μηνύματα σε ιστορίες.

Οι ιστορίες του Instagram είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας, να αυξήσετε την έκθεσή σας και να προωθήσετε την αφοσίωση, είτε είστε άτομο που μοιράζεται προσωπικές στιγμές είτε είστε εταιρεία που προσφέρει αγαθά ή υπηρεσίες.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τις ιστορίες του Instagram;

Οι ιστορίες του Instagram είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για άτομα και οργανισμούς λόγω του ευρέος φάσματος των πλεονεκτημάτων τους.

Ακολουθούν ορισμένες πειστικές δικαιολογίες για τη χρήση των Ιστοριών Instagram:

Αυθεντικότητα και δέσμευση σε πραγματικό χρόνο

Το να μοιράζεστε στιγμές από την ημέρα σας στις ιστορίες του Instagram είναι πιο ανεπίσημο και πραγματικό για να αλληλεπιδράσετε με τους ακόλουθούς σας. Μπορείτε επίσης να δείτε αφοσίωση και προβολές σε πραγματικό χρόνο.

  Οι καλύτερες στιγμές για ανάρτηση σε Tiktok, Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn [2022]

Αυξημένη ορατότητα

Η ιστορία σας στο Instagram είναι ορατή μόνο στους ακόλουθούς σας. Κάθε φορά που δημοσιεύετε μια ιστορία, η ιστορία εμφανίζεται στην κορυφή της ροής Instagram των ακολούθων σας. Επομένως, είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ και να αλληλεπιδράσουν με τον λογαριασμό σας.

Δημιουργική έκφραση

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά στοιχεία και εργαλεία στις ιστορίες του Instagram, όπως κείμενο, αυτοκόλλητα, GIF, φίλτρα, μουσική και άλλα στην ανάρτησή σας. Μπορείτε να βελτιώσετε την αισθητική ελκυστικότητα των ιστοριών σας και να παράγετε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας δημιουργούς ιστοριών Instagram που είναι ενδιαφέρον και ξεχωριστό από τον ανταγωνισμό.

Σύνδεσμοι Swipe-Up

Εάν ο επαγγελματικός σας λογαριασμός έχει περισσότερους από 10.000 ακόλουθους, έχετε τα προσόντα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ολίσθησης προς τα επάνω. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να ενσωματώσετε συνδέσμους στις ιστορίες σας που οδηγούν τους αναγνώστες σε άλλους ιστότοπους, ιστολόγια, σελίδες προϊόντων ή οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία θέλετε. Οι σύνδεσμοι ολίσθησης προς τα επάνω είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για την προώθηση συγκεκριμένων συμπεριφορών, τη δημιουργία δυνητικών πελατών και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Στιγμιότυπα ιστορίας

Το Instagram σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τις ιστορίες σας ως highlights που εμφανίζονται ευδιάκριτα στο προφίλ σας. Τα highlights σάς επιτρέπουν να συλλέγετε και να παρουσιάζετε τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές ιστορίες σας για περισσότερες από 24 ώρες, κάτι που με τη σειρά του κάνει το προφίλ σας πιο ενδιαφέρον.

Πιο πολύτιμη δέσμευση

Οι ιστορίες του Instagram περιλαμβάνουν διάφορα διαδραστικά στοιχεία, όπως δημοσκοπήσεις, κουίζ, αυτοκόλλητα ερωτήσεων, αντίστροφες μετρήσεις κ.λπ. Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να αλληλεπιδράτε ενεργά με το κοινό σας στα σχόλια, να διεξάγετε έρευνα αγοράς και να προωθείτε τη συμμετοχή. Δημιουργείτε κοινότητα μεταξύ των οπαδών σας και βελτιώνετε την αλληλεπίδρασή σας μαζί τους συμπεριλαμβάνοντάς τους στις Ιστορίες σας.

Σημασία του Προγραμματισμού Ιστοριών Instagram

● Εξοικονομεί χρόνο: Μπορείτε να προγραμματίσετε ιστορίες χρησιμοποιώντας προγραμματιστές Instagram πολύ νωρίτερα, ώστε να μην χρειάζεται να αφιερώνετε χρόνο για να τις δημοσιεύετε καθημερινά. Αφού έχετε όλο το περιεχόμενο, μπορείτε να το προγραμματίσετε σύμφωνα με το ημερολόγιο περιεχομένου και το σχέδιό σας.

● Συνέπεια: Το κοινό σας θα λαμβάνει πάντα συνεχείς ενημερώσεις μέσω ιστοριών. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλές σχέσεις μαζί τους. Με καλή συνέπεια, το κοινό σας θα έχει τη συνήθεια να σας βλέπει καθημερινά και θα θέλει περισσότερα από εσάς.

● Αυξήστε την αφοσίωση: Οι ιστορίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να δημιουργήσετε μια προσωπική σχέση μαζί του. Μόλις αποκτήσετε τη συνήθεια να προγραμματίζετε ιστορίες τακτικά. Το κοινό σας παρατηρεί ότι δημοσιεύετε συνεχώς περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό μπορεί να αλληλεπιδράσει και να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας πιο εύκολα.

● Βελτιώστε τη στρατηγική περιεχομένου: Προγραμματίζοντας ιστορίες, μπορείτε να εκκινήσετε το περιεχόμενό σας στρατηγικά. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας ευθυγραμμίζεται με τους γενικούς στόχους μάρκετινγκ και τα μηνύματα επωνυμίας σας.

● Παρακολουθήστε τα αποτελέσματά σας: Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία και τις μετρήσεις αφοσίωσης με τον προγραμματισμό. Λαμβάνετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας. Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τάσεις και να σας βοηθήσει να λάβετε αποφάσεις με βάση δεδομένα.

Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε να βασίζεστε στην τύχη και την αίσθηση του εντέρου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εκτιμήσετε ποια πράγματα λειτουργούν και τι χρειάζεται βελτιώσεις. Μπορείτε επίσης να διπλασιάσετε τα πράγματα που λειτουργούν.

  Πώς να δείτε όλα τα δεδομένα που έχει το Instagram για εσάς

Προγραμματισμός Ιστοριών Instagram

Από τώρα, δεν μπορείτε να προγραμματίσετε απευθείας ιστορίες από την ίδια την εφαρμογή Instagram. Πρέπει λοιπόν να εγκαταστήσετε το Meta Business Suite στο κινητό σας τηλέφωνο.

Βήμα 1: Μεταβείτε στο Play Store/App Store και κατεβάστε το Meta Business Suite.

Βήμα 2: Ανοίξτε το Meta Business Suite και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram.

Βήμα 3: Στο κάτω μέρος της εφαρμογής, θα δείτε ένα κουμπί με ένα εικονίδιο προσθήκης.

Βήμα 4: Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε την επιλογή ιστορίας.

Βήμα 5: Επιλέξτε μια εικόνα και δημιουργήστε την ιστορία που θέλετε. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης που υπάρχει κάτω δεξιά.

Βήμα 6: Στη συνέχεια, Προγραμματίστε για αργότερα επιλέγοντας την ημερομηνία και την ώρα.

Βήμα 7: Συγχαρητήρια η ιστορία σας έχει πλέον προγραμματιστεί για αργότερα.

Βήμα 8: Για να ελέγξετε το προγραμματισμένο περιεχόμενό σας, επιστρέψτε στην αρχική σελίδα. Πατήστε Περιεχόμενο από το κάτω μενού. Επιλέξτε την προγραμματισμένη επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού και θα δείτε όλο το προγραμματισμένο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των ιστοριών.

Εκτός από τη χρήση της σουίτας Meta Business για να προγραμματίσετε τις ιστορίες σας στο Instagram, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία προγραμματισμού ιστοριών Instagram τρίτων.

Εργαλεία προγραμματισμού ιστορίας Instagram

Ακολουθούν ορισμένα εργαλεία προγραμματισμού ιστοριών Instagram που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προγραμματίσετε εύκολα τις ιστορίες σας στο Instagram.

#1. Αργότερα

Το πρόγραμμα προγραμματισμού του Instagram για να προγραμματίσετε μαζικά τις ιστορίες Instagram. Το Later σας επιτρέπει να ιδεώνετε, να σχεδιάζετε και να προγραμματίζετε οπτικά το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά:

  • Ημερολόγιο οπτικού περιεχομένου που παρέχει μια σαφή επισκόπηση των προγραμματισμένων αναρτήσεών σας.
  • Προγραμματίστε πολλές αναρτήσεις ταυτόχρονα μαζικά.
  • Προετοιμάστε το περιεχόμενό σας εκ των προτέρων και προγραμματίστε το αυτόματα για αργότερα.
  • Σας δίνει προτάσεις για hashtags ειδικά για το περιεχόμενό σας.
  • Λειτουργία Linkin.bio που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού με δυνατότητα κλικ που συνδέει τις αναρτήσεις σας στο Instagram με εξωτερικούς ιστότοπους.
  • Παρακολουθήστε μετρήσεις όπως η αφοσίωση, η προσέγγιση χρηστών και η αύξηση των ακολούθων.

Παρέχει επίσης λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε την επιτυχία, να μάθετε την καλύτερη ώρα για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να λάβετε προτάσεις hashtag. Επιπλέον, η εφαρμογή του για κινητά σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε τις ιστορίες σας στο Instagram.

#2. Pallyy

Το Pallyy είναι ένας προγραμματιστής all-in-one Instagram που σας επιτρέπει να δημοσιεύετε αυτόματα το περιεχόμενό σας με λίγα μόνο κλικ. Είναι άκρως συνεργατικό, το οποίο σας επιτρέπει να σχεδιάζετε, να προγραμματίζετε και να αναλύετε αποτελεσματικά το περιεχόμενό σας.

Χαρακτηριστικά:

  • Απλή και καθαρή διεπαφή.
  • Συνεργασία που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα μέλη της ομάδας, να αναθέτετε ρόλους και να συνεργάζεστε ομαλά.
  • Αναλύει το περιεχόμενό σας και παρέχει συστάσεις hashtag.
  • Ρυθμίστε το προγραμματισμένο περιεχόμενό σας να δημοσιεύεται αυτόματα στις ώρες που έχετε επιλέξει.
  • Επιμεληθείτε και αναδημοσιεύστε εύκολα περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες.
  • Παρέχει λεπτομερείς αναλύσεις και πληροφορίες.
  • Σχεδιασμός φιλικός προς τα κινητά και απόκριση.

Η απλή και καθαρή διεπαφή του Pallyy εξασφαλίζει μια ομαλή εμπειρία, βοηθώντας σας να βελτιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επιτύχετε αποτελέσματα.

#3. Hootsuite

Το Hootsuite είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης 360 μοιρών. Ένα απλό, εύχρηστο και συνεργατικό εργαλείο προγραμματισμού.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα likes στο Instagram

Χαρακτηριστικά:

  • Περισσότεροι από 16 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.
  • Προγραμματισμός πολλαπλών πλατφορμών.
  • Εξαιρετικά συνεργατική ροή εργασίας
  • Παρέχει προτάσεις περιεχομένου και σας βοηθά να επιμεληθείτε σχετικό περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές.
  • Το Hootsuite διαθέτει εγγενείς εφαρμογές για κινητά τόσο για iOS όσο και για Android.
  • Συνοδεύεται από ένα ημερολόγιο περιεχομένου που σας δίνει μια οπτική επισκόπηση των προγραμματισμένων αναρτήσεών σας
  • Αυτόματος προγραμματισμός και μαζικός προγραμματισμός περιεχομένου.

Με το Hootsuite, μπορείτε απρόσκοπτα να προγραμματίζετε, να δημοσιεύετε, να συνεργάζεστε και να αναλύετε το περιεχόμενό σας στο Instagram.

#4. Ρυθμιστής

Το buffer είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα εργαλεία προγραμματισμού. Σχεδιάστε οπτικά και προγραμματίστε τις ιστορίες σας στο Instagram για να αναπτύξετε οργανικά την επωνυμία σας.

Χαρακτηριστικά:

  • Καθαρίστε τη διεπαφή χρήστη
  • Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα αναρτήσεων προσαρμοσμένο στα μοτίβα αφοσίωσης του κοινού σας.
  • Η λειτουργία προγραμματισμού ουράς προγραμματίζει αυτόματα τις αναρτήσεις σας σε προκαθορισμένους χρόνους με βάση το προτιμώμενο πρόγραμμα αναρτήσεων.
  • Προσφέρει εις βάθος αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για την παρακολούθηση της απόδοσης του περιεχομένου.
  • Παρέχει προτάσεις περιεχομένου για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και να επιμεληθείτε σχετικό και ελκυστικό περιεχόμενο

Το Buffer σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να προγραμματίζετε περιεχόμενο για διάφορους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης ταυτόχρονα.

Θυμηθείτε, τα εργαλεία τρίτων είναι εξαιρετικά ισχυρά και χρήσιμα για τον προγραμματισμό και την αυτόματη ανάρτηση περιεχομένου. Ωστόσο, έρχονται με τους περιορισμούς τους. Δοκιμάστε λοιπόν όλα τα διαφορετικά εργαλεία προγραμματισμού ιστοριών του Instagram και επιλέξτε το εργαλείο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις επιχειρηματικές σας απαιτήσεις.

Βέλτιστες πρακτικές για τον προγραμματισμό ιστοριών Instagram

  • Χρησιμοποιήστε κατάλληλα hashtags και αναφορές: Χρησιμοποιήστε σχετικά hashtag για να αυξήσετε την απήχηση της ιστορίας σας. Αναφέρετε άτομα ή επωνυμίες εάν είναι κατάλληλο για το περιεχόμενο. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσετε οπαδούς και αφοσίωση.
  • Προγραμματίστε την ιστορία για τον καλύτερο χρόνο: Αν δημοσιεύσετε τυχαία οποιαδήποτε στιγμή, τότε ακόμη και το εξαιρετικό περιεχόμενο δεν θα έχει απόδοση. Αναλύστε λοιπόν πότε το κοινό-στόχο σας είναι το πιο ενεργό και προγραμματίστε ανάλογα. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιστορίες είναι πιο πιθανό να είναι ορατές στη ροή τους και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τις δουν.
  • Διατηρήστε τις ιστορίες ελκυστικές και διαδραστικές: Οι ιστορίες δεν χρειάζεται να είναι απλές, στατικές και βαρετές. Αξιοποιήστε πλήρως τις καινοτόμες λειτουργίες που έχουν οι ιστορίες του Instagram. Προσπαθήστε να τα κάνετε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά, διασκεδαστικά, ελκυστικά και διαδραστικά. Ενσωματώστε GIF, βίντεο, αυτοκόλλητα και διάφορες άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες που συνοδεύουν τις ιστορίες. Κάτι τέτοιο κάνει το κοινό σας πιο πιθανό να αλληλεπιδράσει και να ασχοληθεί μαζί του.
  • Να είστε συνεπείς με την επωνυμία: Ό,τι κι αν γίνει, πρέπει πάντα να παραμένετε πιστοί στην επωνυμία. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις οδηγίες της επωνυμίας, τα χρώματα, την τυπογραφία κ.λπ. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα συνεπές θέμα που να ευθυγραμμίζεται με την επωνυμία σας.

συμπέρασμα

Προγραμματίζοντας ιστορίες Instagram, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να κάνετε περισσότερα πράγματα αποτελεσματικά. Σας βοηθά να παραμείνετε συνεπείς και να συνδεθείτε καλύτερα με το κοινό σας.

Δοκιμάστε τα προαναφερθέντα εργαλεία και τις βέλτιστες πρακτικές προγραμματισμού ιστοριών Instagram για να αρχίσετε να αξιοποιείτε τη δύναμη του προγραμματισμού ιστοριών Instagram. Και ξεκλειδώστε τις μέγιστες δυνατότητες για να επιτύχετε μεγαλύτερη επιτυχία στο διαδίκτυο.

Θυμηθείτε, η επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί χρόνο, γι’ αυτό μείνετε παρακινημένοι και επίμονοι. Αγκαλιάστε το ταξίδι, γνωρίζοντας ότι κάθε βήμα προς τα εμπρός σας φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας. Το έχεις αυτό!

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά κορυφαία εργαλεία ανάλυσης Instagram για επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.