Πώς να προβάλετε το ιστορικό του Προχείρου στα Windows 11

Τα Windows 11 συνοδεύονται από έναν διαχειριστή προχείρου. Μπορεί να κρατήσει ένα μακρύ ιστορικό των στοιχείων που έχετε αντιγράψει στο πρόχειρό σας (κείμενο, εικόνα, αρχεία). Το ιστορικό μπορεί να συγχρονιστεί μεταξύ όλων των συσκευών σας Windows (Windows 10 και Windows 11).

Ιστορικό πρόχειρου στα Windows 11

Από προεπιλογή, μπορείτε να αντιγράψετε ένα στοιχείο στο πρόχειρο. Αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές που διαθέτουν λειτουργία αντιγραφής/επικόλλησης. Η διαχείριση προχείρου στα Windows 11 είναι μια διαφορετική δυνατότητα που πρέπει να ενεργοποιηθεί. Θα λειτουργήσει με το προεπιλεγμένο πρόχειρο. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα μπορείτε να δείτε ένα ιστορικό των στοιχείων που έχετε αντιγράψει, να τα αντιγράψετε ξανά με ένα μόνο κλικ και να τα επικολλήσετε.

  Πώς να συνδέσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου σε μια κίνηση ολίσθησης στα Windows 10

Ενεργοποίηση ιστορικού προχείρου στα Windows 11

Για να ενεργοποιήσετε το ιστορικό προχείρου στα Windows 11, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I.
Μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα από τη στήλη στα αριστερά.
Επιλέξτε Πρόχειρο στο παράθυρο στα δεξιά.
Ενεργοποιήστε τον διακόπτη Ιστορικό Πρόχειρου.
Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την αντιγραφή στοιχείων και θα αποθηκευτούν.

Ιστορικό πρόχειρου στα Windows 11

Προβολή ιστορικού προχείρου στα Windows 11

Μπορείτε να ανακαλέσετε πολλά στοιχεία από το ιστορικό του προχείρου μόλις το ενεργοποιήσετε. Για να ανακαλέσετε τη λίστα με τα στοιχεία που έχετε αντιγράψει, πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+V. Το ιστορικό του προχείρου θα ανοίξει.

  Δείτε τη χρήση της CPU, της μνήμης, του δίσκου και του δικτύου στο δίσκο συστήματος στα Windows 10

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο καρφίτσας σε ένα στοιχείο και θα καρφιτσωθεί στην κορυφή. Κάντε αυτό για οτιδήποτε χρειάζεται να επικολλάτε συχνά. Μπορείτε να επικολλήσετε στοιχεία με τη συνήθη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+V.

Ιστορικό πρόχειρου στα Windows 11

Μπορείτε να αφαιρέσετε/διαγράψετε ένα στοιχείο από το ιστορικό κάνοντας κλικ στο κουμπί περισσότερες επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία ενός στοιχείου και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο διαγραφής.

Μια λέξη προσοχής

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε για τα πράγματα που αντιγράφετε στο πρόχειρό σας αφού ενεργοποιήσετε το ιστορικό προχείρου. Κανονικά, εάν επρόκειτο να αντιγράψετε ευαίσθητες πληροφορίες, π.χ. έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας, στο πρόχειρο, θα μπορούσατε να τις αφαιρέσετε αντιγράφοντας κάτι άλλο ή καθαρίζοντας το πρόχειρο. Με το ιστορικό του προχείρου, αυτό δεν θα είναι αρκετό. Θα πρέπει να μεταβείτε χειροκίνητα στο παράθυρο του ιστορικού του Πρόχειρου και να αφαιρέσετε το στοιχείο και θα πρέπει να είστε επιμελείς σχετικά με αυτό.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους για κλήσεις Skype στα Windows 10

συμπέρασμα

Εάν επιλέξετε να συγχρονίσετε το ιστορικό του προχείρου σας σε όλες τις συσκευές, θα χρειαστεί να συνδέσετε έναν λογαριασμό Microsoft στο σύστημά σας και στο σύστημα με το οποίο θέλετε να συγχρονίσετε το ιστορικό. Αυτή η δυνατότητα είναι προαιρετική, επομένως, εάν χρησιμοποιείτε έναν τοπικό λογαριασμό και δεν θέλετε να συγχρονίσετε το ιστορικό του προχείρου, μπορείτε να παραλείψετε την προσθήκη του λογαριασμού Microsoft.