Πώς να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά σας στο Instagram

Το Instagram ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι θα εισαγάγει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν πόσο χρόνο ξοδεύουν στην εφαρμογή. Αυτή η δυνατότητα, που ονομάζεται Δραστηριότητα, είναι πλέον ενεργή για χρήστες iOS και Android. Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής και θα μπορείτε να δείτε τη Δραστηριότητα στο Instagram και να περιορίσετε τον χρόνο που αφιερώνετε σε αυτήν. Να πώς.

Δραστηριότητα Instagram

Ανοίξτε το Instagram και μεταβείτε στην καρτέλα Προφίλ. Πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ/περισσότερες επιλογές επάνω δεξιά. Στο συρτάρι πλοήγησης που ανοίγει, θα δείτε την επιλογή «Η δραστηριότητά σας». Αν δεν το δείτε, δώστε του μια ή δύο μέρες.

  Πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση ιστορίας Instagram

Όταν πατήσετε τη δραστηριότητά σας, θα σας δείξει πόσο χρόνο, κατά μέσο όρο, ξοδεύετε στο Instagram. Κάθε μπάρα αντιστοιχεί στον χρόνο που αφιερώθηκε σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Εάν πατήσετε παρατεταμένα σε μια γραμμή, θα σας δείξει πόσο χρόνο περάσατε στο Instagram εκείνη την ημέρα.

Για να περιορίσετε τον χρόνο που ξοδεύετε στο Instagram, πατήστε την επιλογή «Ορισμός ημερήσιας υπενθύμισης» κάτω από το γράφημα δραστηριότητας. Επιλέξτε πόσο καιρό θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Instagram και πατήστε Ορισμός υπενθύμισης.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεών σας από την ίδια οθόνη, αν και δεν προσφέρει νέες ρυθμίσεις. Είναι τα ίδια που είχε η εφαρμογή πριν προστεθούν τα στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας.

  Πώς να αποκτήσετε έναν επαληθευμένο λογαριασμό Instagram

Όταν ο χρόνος δραστηριότητάς σας εξαντληθεί, δηλαδή, έχετε χρησιμοποιήσει το Instagram για περισσότερο χρόνο από ό,τι έχετε ορίσει στην Ημερήσια υπενθύμιση, θα δείτε μια ειδοποίηση στην οθόνη που θα σας λέει πόσο χρόνο αφιερώσατε. Μπορείτε να το απορρίψετε και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Instagram αν θέλετε. Δεν πρόκειται να σας αναγκάσει να βγείτε από την εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε την ώρα υπενθύμισης από την ειδοποίηση, εάν χρειάζεται.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να απορροφήσουν πολύ χρόνο και οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι το να ξοδεύετε πολύ χρόνο σε οποιοδήποτε είδος πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι κακό για εσάς. Δεν είναι μόνο επειδή κοιτάτε συνεχώς μια οθόνη, αλλά και επειδή μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ψυχική σας υγεία. Το iOS 12 έχει μια λειτουργία που ονομάζεται Screen Time που σας επιτρέπει να περιορίσετε τη διάρκεια χρήσης των εφαρμογών κοινωνικών μέσων στο τηλέφωνό σας. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελεί πρόβλημα συγκεκριμένης πλατφόρμας. Όλοι, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούν iPhone ή τηλέφωνο Android, πρέπει να παρακολουθούν την κατανάλωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γι’ αυτό είναι λογικό οι εφαρμογές να έχουν ενσωματωμένη τη δυνατότητα αντί να βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα για να την προσθέσουν.

  Μπορείτε να δείτε ποιος είδε τους τροχούς σας στο Instagram; Οχι!