Πώς να παρακολουθήσετε μια ταινία 3D με ένα ακουστικό VR

Οι τηλεοράσεις έχουν προχωρήσει πολύ από τις βαριές, τετράγωνες οθόνες CRT που ήταν πριν από χρόνια. Εκτός από το ότι είναι πιο αδύνατα, δεν χρειάζονται πλέον σύνδεση χάλκινου καλωδίου και έχουν εξαιρετικά καλύτερες αναλύσεις, έχουν επίσης γίνει έξυπνα. Οι οθόνες είναι τόσο εξελιγμένες τώρα που μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία 3D από την άνεση του σπιτιού σας. Το μόνο πράγμα που σας εμποδίζει είναι η τιμή σε αυτές τις φοβερές οθόνες, η οποία, δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι ακόμα νέα, είναι μεγάλη. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία 3D στο σπίτι. Εάν έχετε ακουστικά VR χαμηλού επιπέδου στο σπίτι, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να το κάνετε. Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία 3D με ακουστικά VR.

Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε.

Μια τρισδιάστατη ταινία. Δεν μπορείτε να μετατρέψετε μια ταινία 2D σε μια 3D, επομένως κανένας από τους υπάρχοντες τίτλους 2D δεν θα λειτουργήσει. Θα χρειαστεί να αγοράσετε μια ταινία 3D.
Ενα τηλέφωνο; iPhone ή Android, οποιοδήποτε από τα δύο θα λειτουργήσει. Θα υποθέσουμε ότι το τηλέφωνό σας ταιριάζει καλά στα ακουστικά VR που έχετε στη διάθεσή σας.
Ένα ακουστικό VR. Χρησιμοποιήσαμε τα ακουστικά VR Shinecon που διατίθενται για 35 $.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το ορθογραφικό και γραμματικό έλεγχο στο OneNote

Το ένα επιπλέον πράγμα που μπορεί να χρειαστείτε, ανάλογα με την ταινία 3D που έχετε, είναι μια εφαρμογή για την αναπαραγωγή της για τα ακουστικά VR. Ο λόγος που χρειάζεστε μια ειδική εφαρμογή για την αναπαραγωγή μιας ταινίας 3D, επειδή όταν αναπαράγετε οποιοδήποτε είδος βίντεο που προορίζεται για ακουστικά VR, χωρίζεται σε δύο παράθυρα όπως αυτό.

Λέμε ότι μπορεί να χρειαστείτε την εφαρμογή επειδή η ταινία μπορεί να μην χωριστεί σε δύο παράθυρα. Αυτό με το οποίο το δοκιμάσαμε ήταν ήδη χωρισμένο σε δύο παράθυρα. Σε περίπτωση που η ταινία σας δεν είναι, εδώ υπάρχουν δύο δωρεάν εφαρμογές, μία για iOS και Android η καθεμία, για να χωρίσετε την προβολή.

Για χρήστες iOS, το Homido Player είναι η εφαρμογή της επιλογής. Προορίζεται για χρήση με τα δικά τους ακουστικά VR, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή με οποιοδήποτε ακουστικό έχετε. Για να προσθέσετε το βίντεό σας στο πρόγραμμα αναπαραγωγής της εφαρμογής, κάντε λήψη του και, στη συνέχεια, συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας. Ανοίξτε το iTunes και επιλέξτε τη συσκευή σας. Κάτω από τις επιλογές περιεχομένου της συσκευής σας, κάντε κλικ στις Εφαρμογές και κάντε κύλιση προς τα κάτω στο παράθυρο στα δεξιά. Θα δείτε μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και μια ξεχωριστή λίστα εφαρμογών στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε αρχεία. Επιλέξτε το Homido Player εδώ και κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε το κουμπί «Προσθήκη αρχείου». Κάντε κλικ σε αυτό, μεταβείτε στο αρχείο σας και επιλέξτε το και μετά περιμένετε να προστεθεί στη συσκευή σας. Δεν χρειάζεται να συγχρονίσετε το τηλέφωνό σας με το iTunes.

  Πώς να αλλάξετε το προφίλ, τους υπότιτλους και τη γλώσσα ήχου στο Netflix

Αφού ρυθμίσετε την αναπαραγωγή της ταινίας, απλώς τοποθετήστε το τηλέφωνό σας στο ακουστικό και απολαύστε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει την επιλογή 360 μοιρών και μεταβείτε στην επιλογή «επίπεδη». Το SBS θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο εάν χρειάζεστε η εφαρμογή για να χωρίσει την ταινία σας σε δύο παράθυρα και “Ενεργό” εάν δεν χρειάζεται να χωρίσετε την ταινία. Δείτε πώς φαίνεται στον παίκτη Homido.

Για χρήστες Android, υπάρχει το AAA VR Cinema. Η εφαρμογή είναι εξαιρετική εάν το ακουστικό σας δεν έχει κανενός είδους κουμπιά ενεργειών. Μπορεί να χωρίσει ένα βίντεο σε δύο παράθυρα και μπορείτε να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή με κινήσεις κεφαλιού. Προσθέστε ένα αρχείο σε αυτό εύκολο? απλά αντιγράψτε το στη συσκευή σας.

  Πώς να προεγγραφείτε στο Tekken Mobile

Εάν έχετε μια ταινία που είναι ήδη χωρισμένη σε δύο παράθυρα, απλώς παίξτε τη χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC.

Το μόνο που απομένει, τώρα που έχετε την ταινία και την εφαρμογή για αναπαραγωγή, είναι να την τοποθετήσετε στο ακουστικό σας και να απολαύσετε. Ομολογουμένως, αυτή δεν είναι μια οικογενειακή εμπειρία. Απλώς κάθεστε μόνοι σας με το σετ μικροφώνου-ακουστικού δεμένο στο κεφάλι σας και παρακολουθείτε μια ταινία, αλλά κάνει το κόλπο για τις ατομικές ανάγκες αρκετά καλά. Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη μορφή βίντεο, επομένως βεβαιωθείτε ότι η μορφή στην οποία βρίσκεται η ταινία σας είναι συμβατή με το πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών, δηλαδή την εφαρμογή που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή της.

Εγκαταστήστε το Homido Player από το App Store

Εγκαταστήστε το AAA VR Cinema από το Google Play Store