Τρόπος γρήγορης αναζήτησης κειμένου στην τρέχουσα ιστοσελίδα

Το να βρείτε κάτι συγκεκριμένο μέσα σε μια μεγάλη ή πολύπλοκη ιστοσελίδα μπορεί να είναι απογοητευτικό, όπως το να βρείτε μια βελόνα σε μια θημωνιά. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στη σελίδα χρησιμοποιώντας μια σχεδόν καθολική συντόμευση πληκτρολογίου. Να πώς.

Για γρήγορη αναζήτηση σε μια ιστοσελίδα (“Εύρεση στη σελίδα”), ανοίξτε πρώτα τη σελίδα που θέλετε να αναζητήσετε στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Πατήστε Ctrl+F (σε υπολογιστή Windows, Chromebook ή σύστημα Linux) ή Command+F (σε Mac) στο πληκτρολόγιο. Το “F” σημαίνει “Εύρεση” και λειτουργεί σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης.

  Δείτε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε σε έναν προϋπολογισμό χρησιμοποιώντας διαφορετικές υπηρεσίες ταξί

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome, θα εμφανιστεί ένα συννεφάκι αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Εάν χρησιμοποιείτε Microsoft Edge, θα εμφανιστεί μια γραμμή αναζήτησης στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου.

Εάν χρησιμοποιείτε Mozilla Firefox, θα εμφανιστεί μια γραμμή αναζήτησης στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου.

Εάν χρησιμοποιείτε το Apple Safari σε Mac, θα εμφανιστεί μια γραμμή αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Και ναι, ακόμη και στο Apple Safari στο iPad, μια γραμμή αναζήτησης θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης εάν πατήσετε Command+F σε ένα συνδεδεμένο πληκτρολόγιο.

Μόλις δείτε τη γραμμή αναζήτησης, κάντε κλικ στο πεδίο εισαγωγής κειμένου και πληκτρολογήστε μια λέξη ή φράση. Το πρόγραμμα περιήγησης θα επισημάνει όλες τις εμφανίσεις του ερωτήματος αναζήτησής σας στη σελίδα και μπορείτε να τις περιηγηθείτε, πάνω και κάτω στη σελίδα, με τα βέλη δίπλα στη γραμμή αναζήτησης. Πολύ βολικό!

  Επισημάνετε συγκεκριμένα χρώματα σε μια φωτογραφία με νέα λειτουργία Fade & Color στο Instagram

Αυτή η συντόμευση πληκτρολογίου λειτουργεί και σε άλλες εφαρμογές

Αφού μάθετε τη συντόμευση Εύρεση, μπορείτε να την εφαρμόσετε σε πολλά άλλα προγράμματα και λειτουργικά συστήματα, όχι μόνο σε προγράμματα περιήγησης ιστού.

Για παράδειγμα, στα Windows, το Ctrl+F ανοίγει ένα παράθυρο Εύρεση στο Σημειωματάριο και φέρνει την εστίαση στη γραμμή αναζήτησης στην Εξερεύνηση αρχείων. Λειτουργεί και στο Office. Σε Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Command+F για αναζήτηση στο Finder ή σε εφαρμογές όπως το Apple Music ή το Photos.

Δοκιμάστε το σχεδόν σε οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιείτε και το πιθανότερο είναι ότι θα το υποστηρίξει. Είναι μια ακόμη εύχρηστη συμβουλή για να κρατάτε στην τσάντα σας με υπολογιστικά εργαλεία γενικής χρήσης.

  Χρησιμοποιήστε το Smart Lock ανίχνευσης στο σώμα για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στην τσέπη σας