Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο YouTube VR ή 360 μοιρών στο τηλέφωνό σας


Τα βίντεο 360 μοιρών ήταν αρκετά δημοφιλή τόσο στο YouTube όσο και στο Facebook. Το πρώτο βίντεο 360 που βρήκα στο YouTube ήταν στο κανάλι Team Coco με το καστ του X-Men Apocalypse. Δυστυχώς το βρήκα στην επιφάνεια εργασίας μου και δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό να το βλέπω. Αυτό ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν το Google Cardboard είχε ήδη κάνει το ντεμπούτο του. Έκτοτε, βίντεο 360 μοιρών και περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας προστέθηκαν στο YouTube, αλλά είναι μόνο μια πρόσφατη ενημέρωση που επιτρέπει στους χρήστες iOS και Android να παρακολουθούν ένα στο τηλέφωνό τους. Το Android είχε φυσικά τη δυνατότητα να παρακολουθεί αυτά τα βίντεο πολύ πριν από το iOS, αλλά μια πρόσφατη ενημέρωση στην εφαρμογή YouTube για iOS έκανε τη λειτουργία διαθέσιμη και για τις δύο μεγάλες συσκευές smartphone. Θα χρειαστείτε το Google Cardboard ή οποιοδήποτε άλλο ακουστικό VR για να παρακολουθήσετε τα βίντεο.

  Αποκλεισμός προτάσεων YouTube κατά την περιήγηση χωρίς σύνδεση

Ένα βίντεο πρέπει να έχει τραβηχτεί σε VR ή σε 360 μοίρες για να μπορείτε να το προβάλετε σε αυτήν τη λειτουργία. Ένα συνηθισμένο βίντεο δεν μπορεί απλώς να μετατραπεί σε βίντεο VR ή 360 μοιρών. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο YouTube για βίντεο VR ή 360 μοιρών, αλλά θα σας γλιτώσουμε από τον κόπο και θα σας προτείνουμε δύο. Γη Συναντήσεις και CONAN360: Οι ηθοποιοί του “X-Men: Apocalypse” στη μεταλλαγμένη γκαρνταρόμπα τους.

Ανοίξτε το βίντεο και περιμένετε να φορτώσει αρκετά ώστε να εμφανιστεί το κουμπί αναπαραγωγής. Δίπλα στη γραμμή αναζήτησης υπάρχει ένα εικονίδιο Google Cardboard που υποδεικνύει ότι το βίντεο μπορεί να προβληθεί στο Google Cardboard. Πατήστε το για να μπείτε στη λειτουργία προβολής. Εναλλακτικά, πατήστε το κουμπί περισσότερα στην επάνω δεξιά γωνία του βίντεο και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Cardboard που εμφανίζεται στην επικάλυψη.

  Πώς να ελέγξετε την αναπαραγωγή Chromecast YouTube από το Κέντρο Ελέγχου στο iOS

Όταν μεταβείτε στη λειτουργία Cardboard, η οθόνη θα περιστραφεί σε οριζόντια λειτουργία και θα χωριστεί στη μέση. Τώρα μπορείτε να εισάγετε το τηλέφωνό σας στο Cardboard ή σε οποιοδήποτε άλλο ακουστικό VR μπορεί να έχετε. Το βίντεο χρειάζεται ένα πάτημα από ένα κουμπί δράσης για αναπαραγωγή και δεν έχουν όλα τα ακουστικά VR ένα. Εάν τα ακουστικά VR σας δεν διαθέτουν αυτό το κουμπί, πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής με το δάχτυλό σας πριν τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας στο ακουστικό.

Απολαμβάνω! Το περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας και 360 μοιρών εξακολουθεί να είναι σπάνιο στο YouTube, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν σιγά-σιγά περισσότερα από αυτά τα βίντεο, επομένως σε μερικά χρόνια, πιθανότατα θα έχουμε καλύτερη επιλογή βίντεο για παρακολούθηση.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube σε συσκευή iPhone, iPad ή Android

Οι χρήστες iOS και Android θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι εκτελούν την έκδοση 11.18 (ή νεότερη) της εφαρμογής YouTube.