Πώς να ορίσετε υπενθυμίσεις στο Facebook Messenger

Στις αρχές του περασμένου έτους εξετάσαμε ένα προσεγμένο bot του Facebook Messenger που ονομάζεται Jarvis. Ο Jarvis σάς επιτρέπει να ορίζετε υπενθυμίσεις στο Facebook Messenger. Το bot σας υπενθυμίζει να κάνετε κάτι μέσω ενός μηνύματος στο Facebook Messenger. Το Jarivs είναι εξαιρετικό για ιδιωτικές υπενθυμίσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας να αγοράσει γάλα ή να τηλεφωνήσει στη μαμά σας. Το Facebook Messenger διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα υπενθύμισης. Αυτή η δυνατότητα είναι προσανατολισμένη σε ομαδικές υπενθυμίσεις. Εάν σχεδιάζετε μια μέρα έξω με έναν φίλο ή μια ομάδα φίλων μέσω messenger, μπορείτε να προσθέσετε μια υπενθύμιση στο νήμα συνομιλίας. Δείτε πώς μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις στο Facebook Messenger.

  Πώς να κρύψετε ή να διαγράψετε μια σελίδα στο Facebook

Ανοίξτε το Facebook Messenger και πατήστε το κουμπί συν δίπλα στο πεδίο εισαγωγής κειμένου. Θα εμφανιστεί ένα μενού με πολλές ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε. Πατήστε το κουμπί «Υπενθύμιση». μοιάζει με ένα μικρό κουδούνι. Επιλέξτε ώρα και ημερομηνία για την υπενθύμιση και πατήστε «Αποθήκευση».

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ορίσετε μια υπενθύμιση. Θα εμφανιστεί στο νήμα συνομιλίας ως συμβάν χωρίς όνομα. Μπορείτε να πατήσετε την υπενθύμιση στη συνομιλία για να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα. Μπορείτε επίσης να του δώσετε ένα σωστό όνομα, ώστε να είναι πιο εύκολο να θυμάστε σε τι χρησιμεύει η υπενθύμιση.

Για να δώσετε ένα όνομα στην υπενθύμιση, πατήστε «Σχέδιο ονόματος» κάτω από αυτό. Εισαγάγετε ένα όνομα και πατήστε “Αποθήκευση”. Το όνομα της υπενθύμισης θα ενημερωθεί για όλους στο νήμα. Για να αλλάξετε ξανά το όνομα, πατήστε «Αλλαγή ονόματος» κάτω από την υπενθύμιση.

  Πώς να αναφέρετε ένα άρθρο στο Facebook για το περιεχόμενό του

Όταν ολοκληρωθεί η υπενθύμιση, θα λάβετε μια ειδοποίηση από το Facebook Messenger. Η ειδοποίηση θα περιλαμβάνει το όνομα, την ώρα και την ημερομηνία της υπενθύμισης. Η ειδοποίηση υπενθύμισης θα περιλαμβάνει όλες αυτές τις λεπτομέρειες ακόμα κι αν έχετε κρυφές προεπισκοπήσεις μηνυμάτων για ειδοποιήσεις στο Facebook Messenger.

Εάν έχετε απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις για το Facebook Messenger, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπενθυμίσεις. Μια υπενθύμιση μπορεί να περιλαμβάνει μια τοποθεσία εάν έχετε ενεργοποιήσει την πρόσβαση τοποθεσίας για την εφαρμογή.

Οι υπενθυμίσεις στο Facebook Messenger δεν είναι το συνηθισμένο είδος. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν χρειάζεστε μια υπενθύμιση για κάτι προσωπικό, χρησιμοποιήστε το Jarvis ή μια από τις πολλές άλλες διαθέσιμες εφαρμογές υπενθύμισης. Εάν πρέπει να στείλετε μια υπενθύμιση σε πολλά άτομα ταυτόχρονα, αυτό είναι το εργαλείο για τη δουλειά. Λειτουργεί επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στο Facebook και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή Facebook Messenger.

  Πώς να μεταβείτε ζωντανά στο Facebook

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μια υπενθύμιση Facebook Messenger δεν συγχρονίζεται με το Facebook. Δεν θα λάβετε ειδοποίηση για το πότε πρέπει να γίνει η υπενθύμιση στην εφαρμογή Facebook. Ομοίως, εάν κάποιος έχει εγκαταστήσει μόνο την εφαρμογή Facebook και όχι την εφαρμογή Facebook Messenger, ούτε θα ειδοποιηθεί.