Πώς να ορίσετε το Mozilla Firefox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε Mac

Εάν αγοράσατε ένα νέο Mac ή εάν θέλετε να μεταβείτε στον Firefox από ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης όπως το Safari ή το Chrome, μπορείτε εύκολα να το ορίσετε ως προεπιλογή. Δείτε πώς μπορείτε να ορίσετε το Mozilla Firefox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Mac.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το έχετε κάνει κατέβασε και εγκατέστησε το Firefox για Mac. Εάν το πρόγραμμα περιήγησης δεν είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας, δεν θα μπορείτε να το ορίσετε ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Ορίστε τον Firefox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης από το Mac σας

Για να ορίσετε τον Firefox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης από το Mac σας, μεταβείτε στο μενού Προτιμήσεις συστήματος. Μπορείτε να ανοίξετε τις Προτιμήσεις συστήματος επιλέγοντας το εικονίδιο “Gear” στη γραμμή εργαλείων Mac.

  Πώς να προσθέσετε και να διαβάσετε ροές RSS στο νέο Firefox για Android

Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης του Mac σας και επιλέξτε την επιλογή «Προτιμήσεις συστήματος».

Θα εμφανιστεί το παράθυρο «Προτιμήσεις συστήματος». Εδώ, επιλέξτε “Γενικά”.

Θα εμφανιστεί τώρα το παράθυρο “Γενικά”. Αναζητήστε την ενότητα “Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού” στο κάτω μισό του παραθύρου. Εδώ, επιλέξτε το βέλος δίπλα στο όνομα του προγράμματος περιήγησης στο πλαίσιο.

Επιλέξτε “Firefox” από τη λίστα που εμφανίζεται.

Ο Firefox έχει πλέον οριστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Ορίστε τον Firefox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης από τον Firefox

Μπορείτε επίσης να ορίσετε τον Firefox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης από το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε τον Firefox και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Firefox” στο μενού κεφαλίδας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την πολλαπλή διαδικασία στον Firefox αυτήν τη στιγμή

Μόλις επιλεγεί, θα εμφανιστεί ένα μενού. Εδώ, επιλέξτε “Προτιμήσεις”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε about:preferences στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Τώρα θα βρίσκεστε στην καρτέλα “Γενικά” των προτιμήσεων συστήματος. Στην ενότητα “Εκκίνηση”, θα δείτε μια σημείωση που λέει “Το Firefox δεν είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας”. Επιλέξτε “Ορισμός προεπιλογής” δίπλα στη σημείωση.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ρωτάει εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να κάνετε την αλλαγή ή εάν προτιμάτε να διατηρήσετε το τρέχον πρόγραμμα περιήγησής σας ως προεπιλογή. Επιλέξτε «Χρήση Firefox».

Ο Firefox έχει πλέον οριστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

  Προσαρμόστε τη θέση της πλευρικής γραμμής Firefox, την προσβασιμότητα και άλλα