Πώς να ορίσετε το προεπιλεγμένο μέγεθος παραθύρου για τη γραμμή εντολών στα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε τη γραμμή εντολών, γνωρίζετε ότι ανοίγει πάντα στο ίδιο μέγεθος στην ίδια θέση στην οθόνη σας όταν την ανοίγετε. Αυτό είναι υπέροχο εάν το παράθυρο έχει καλό μέγεθος και βρίσκεται στο κέντρο ή ίσως προς τα αριστερά. Εάν το προεπιλεγμένο μέγεθος παραθύρου για τη γραμμή εντολών δεν σας ταιριάζει, μπορείτε να το αλλάξετε. Υπάρχει μια ενσωματωμένη ρύθμιση για να γίνει ακριβώς αυτό.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Προεπιλεγμένο μέγεθος παραθύρου για τη γραμμή εντολών

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών και αλλάξτε το μέγεθος του παραθύρου σε ό,τι σας ταιριάζει. Θα πρέπει επίσης να το τοποθετήσετε στην οθόνη σας στο σημείο που θέλετε να ανοίγει από προεπιλογή.

  Πόσο κοστίζει το Netflix στην Ιαπωνία;

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου της γραμμής εντολών και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες στην καρτέλα Διάταξη. Πρέπει να σημειώσετε τις τιμές σε τρία πεδία. Ύψος κάτω από Μέγεθος προσωρινής μνήμης οθόνης και πλάτος και ύψος κάτω από Μέγεθος παραθύρου.

Κλείστε το παράθυρο Ιδιότητες. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου του παραθύρου της γραμμής εντολών και επιλέξτε Προεπιλογές από το μενού περιβάλλοντος. Θα ανοίξει ξανά το παράθυρο Ιδιότητες, με προεπιλεγμένη την καρτέλα Διάταξη. Εδώ, πρέπει να επεξεργαστείτε τα ίδια τρία πεδία για τα οποία σημειώσατε τις τιμές για πριν. Κλείστε το παράθυρο Ιδιότητες και κλείστε τη Γραμμή εντολών. Όταν ανοίξετε ξανά τη γραμμή εντολών, θα πρέπει να ανοίξει στη σωστή θέση.

  Αυτοματοποιήστε τη ζωντανή ταπετσαρία Muzei με το Tasker

Εάν δεν το κάνει, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία και αφαιρέστε τις τιμές για Θέση παραθύρου και εφαρμόστε τις στο παράθυρο Προεπιλογές. Αυτό θα έπρεπε να κάνει το κόλπο.

Αυτό λειτουργεί εάν χρησιμοποιείτε μόνο σταθερό αριθμό οθονών. Εάν χρησιμοποιείτε πολλές οθόνες που συνδέετε και αποσυνδέετε συχνά, ενδέχεται να έχετε ανάμεικτα αποτελέσματα με αυτό, επειδή όταν αφαιρείτε μια οθόνη, η κύρια οθόνη σας επαναφέρει. Εάν οι οθόνες σας έχουν διαφορετικά μεγέθη, το παράθυρο της γραμμής εντολών ενδέχεται να ανοίξει από την οθόνη. Δεν υποτίθεται ότι θα πρέπει να μπορεί να ρυθμίσει το μέγεθος και τη θέση σε σχέση με το μέγεθος της οθόνης της κύριας οθόνης, αλλά αυτό είναι τα Windows 10, επομένως δεν θα λειτουργεί πάντα σωστά.

  Πώς να απεγκαταστήσετε τις επεκτάσεις εφαρμογών Ταινίες & TV στα Windows 10

Η γραμμή εντολών είναι η μόνη εφαρμογή που σας επιτρέπει να ορίσετε το μέγεθος και τη θέση του παραθύρου για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με άλλες εφαρμογές. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε το μέγεθος του παραθύρου και τη σχετική θέση ενός παραθύρου εφαρμογής είναι να αλλάξετε το μέγεθος και να το τοποθετήσετε πριν κλείσετε την εφαρμογή. Όταν το ανοίξετε την επόμενη φορά, υπάρχει μια λογική (50/50) πιθανότητα να θυμηθεί το προηγούμενο μέγεθος και θέση του.