Πώς να ορίσετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά μεταφοράς και απόθεσης αρχείων στα Windows 10

Τα Windows έχουν δύο προεπιλεγμένες ενέργειες όταν σύρετε και αποθέτετε ένα αρχείο ή φάκελο σε έναν νέο προορισμό στην Εξερεύνηση αρχείων: αντιγραφή ή μετακίνηση, ανάλογα με τον στόχο. Ωστόσο, υπάρχει μια κρυφή εισβολή μητρώου που σας επιτρέπει να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά στα Windows 10.

Προεπιλεγμένη συμπεριφορά των Windows 10

Από προεπιλογή, τα Windows αντιγράφουν οτιδήποτε μεταφέρετε και αποθέτετε σε έναν κατάλογο σε διαφορετική μονάδα δίσκου και το μετακινεί εάν το σύρετε και αποθέσετε σε άλλο φάκελο στην τρέχουσα μονάδα δίσκου.

Αν και μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά μεταφοράς και απόθεσης με μια συντόμευση πληκτρολογίου, είναι μια προσωρινή λύση και απαιτεί από εσάς να την πατάτε κάθε φορά που θέλετε να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε τα στοιχεία. Δείτε πώς μπορείτε να αναγκάσετε τα Windows να αλλάξουν τη συμπεριφορά είτε για αντιγραφή είτε για μετακίνηση, ανεξάρτητα από το αν σύρετε στοιχεία στην ίδια ή σε διαφορετικές μονάδες δίσκου.

Αλλαγή της συμπεριφοράς μεταφοράς και απόθεσης αρχείου ή φακέλου μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου

Ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Εάν γίνει κακή χρήση, μπορεί να καταστήσει το σύστημά σας ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Ωστόσο, αυτό είναι ένα πολύ απλό hack. Εφόσον ακολουθείτε τις οδηγίες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

  Πώς να διορθώσετε την έλλειψη ήχου στην ενημερωμένη έκδοση Απριλίου 10 των Windows

Εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ ξανά με τον Επεξεργαστή Μητρώου, ίσως θελήσετε να τον διαβάσετε λίγο πριν ξεκινήσετε. Δημιουργήστε οπωσδήποτε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου και του υπολογιστή σας πριν κάνετε τις ακόλουθες αλλαγές.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος προτού συνεχίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε απλώς να επιστρέψετε σε ένα χρόνο πριν τα πράγματα πήγαν στο χαμό.

Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά, θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε δύο καταχωρήσεις μητρώου. Όταν είστε έτοιμοι, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου και μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί στην αριστερή πλαϊνή γραμμή:

HKEY_CLASSES_ROOT*

Μόλις βρεθείτε εδώ, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο “*” και επιλέξτε Νέο > Τιμή DWORD (32-bit). Ονομάστε την τιμή DefaultDropEffect .

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί και επιλέξτε Νέο > Τιμή DWORD (32-bit).  Ονομάστε το DWORD DefaultDropBehavior.”  width=”650″ ύψος=”278″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Τώρα, θα τροποποιήσετε αυτήν την τιμή ώστε είτε να αντιγράφετε πάντα είτε να μετακινείτε πάντα αρχεία και φακέλους ως προεπιλογή συμπεριφορά πτώσης.  Υπάρχουν τέσσερις τιμές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε που έχουν διαφορετικά εφέ.  Ενώ μας ενδιαφέρουν μόνο δύο από τις ενέργειες, είναι οι εξής:</p>
<p>Προεπιλεγμένη ενέργεια (0): Αφήστε τα Windows να αποφασίσουν εάν θα αντιγράψουν ή θα μετακινήσουν αρχεία και φακέλους όταν τα σύρετε και αποθέσετε στη θέση του. <br /> Πάντα αντιγραφή (1): Ένα αντίγραφο του αρχείου ή του φακέλου θα τοποθετείται πάντα στον προορισμό.<br /> Πάντα μετακίνηση (2): Το αρχείο ή ο φάκελος θα μετακινηθεί στον προορισμό.<br /> Πάντα δημιουργήστε μια συντόμευση (4): Ένας σύνδεσμος προς το αρχικό αρχείο ή φάκελο θα τοποθετείται πάντα στον προορισμό.</p>
<div style=

Κάντε διπλό κλικ στη νέα τιμή DefaultDropEffect για να ανοίξετε το παράθυρο επεξεργασίας και εισαγάγετε είτε “1” ή “2”, ανάλογα με το αν θέλετε πάντα να αντιγράφετε ή να μετακινείτε αρχεία ή φακέλους. Για αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το “1” για να αντιγράψουμε πάντα αρχεία ή φακέλους. Όταν τελειώσετε, πατήστε “OK”.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο δεύτερο πλήκτρο και επαναλάβετε τα βήματα από πάνω. δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD (32-bit), ονομάστε την DefaultDropEffect και ορίστε την τιμή σε “1”.

Χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή γραμμή για να πλοηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί (ή αντιγράψτε και επικολλήστε το στη γραμμή διευθύνσεων του Επεξεργαστή Μητρώου):

HKEY_CLASSES_ROOTAllFilesystemObjects

Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο “AllFilesystemObjects” και επιλέξτε Νέο > Τιμή DWORD (32 bit). Ονομάστε το νέο DWORD DefaultDropEffect.

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί και επιλέξτε Νέο > Τιμή DWORD (32-bit).  Ονομάστε το DWORD DefaultDropBehavior.”  width=”650″ ύψος=”278″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Τώρα, κάντε διπλό κλικ στη νέα τιμή DefaultDropEffect, ορίστε το πλαίσιο “Value data” σε “1” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “OK” για να κλείσετε το παράθυρο.</p>
<div style=

Τώρα μπορείτε να κλείσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου και οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Κατεβάστε το Hack μητρώου μας με ένα κλικ

Εάν δεν θέλετε να βουτήξετε μόνοι σας στο Μητρώο, έχουμε δημιουργήσει ένα hack μητρώου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Απλώς κατεβάστε και εξαγάγετε το ακόλουθο αρχείο ZIP:

Κατεβάστε το Change Default Drag and Drop Behavior Hacks

Μέσα θα βρείτε ένα αρχείο REG για την αλλαγή της προεπιλεγμένης συμπεριφοράς μεταφοράς και απόθεσης είτε για πάντα αντιγραφή είτε για μετακίνηση ορίζοντας την τιμή του DefaultDropEffect και στα δύο πλήκτρα είτε σε “1” ή “2”. Αφού εξαχθεί, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που ταιριάζει με τη συμπεριφορά που επιθυμείτε και αποδεχτείτε τις προτροπές που σας ρωτούν εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να κάνετε αλλαγές στο Μητρώο σας.

Θα βρείτε επίσης ένα αρχείο REG για την αλλαγή της συμπεριφοράς μεταφοράς και απόθεσης στην προεπιλογή.

Αυτό το hack απλώς προσθέτει τις τιμές DefaultDropEffect στα κλειδιά * και AllFilesystemObjects για τα οποία μιλήσαμε στην προηγούμενη ενότητα και στη συνέχεια εξήχθησαν σε ένα αρχείο .REG. Η εκτέλεση του hack τροποποιεί τις τιμές στο μητρώο σας για εσάς. Και αν σας αρέσει να ασχολείστε με το Μητρώο, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να δημιουργείτε τις δικές σας εισβολές στο Μητρώο.