Πώς να ορίσετε ένα όριο δεδομένων για μια σύνδεση WiFi στα Windows 10

Τα προγράμματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι ακριβά σε σύγκριση με αυτά που αγοράζετε από έναν ISP. Είναι λογικό να θέλετε να περιορίσετε τη χρήση ενός προγράμματος κινητής τηλεφωνίας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και οι ISP δεν σας προσφέρουν απεριόριστο εύρος ζώνης και εάν το πρόγραμμα που αγοράσατε είναι συντηρητικό, ίσως θέλετε να ορίσετε ένα όριο δεδομένων για Δίκτυο WiFi. Στα Windows 10, αυτό είναι πολύ εύκολο να το κάνετε χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων.

Όριο δεδομένων για WiFi

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Δίκτυο και Διαδίκτυο. Επιλέξτε την καρτέλα Χρήση δεδομένων. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το σωστό δίκτυο στην ενότητα “Εμφάνιση ρυθμίσεων για”. Εάν δεν είναι, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το δίκτυο WiFi για το οποίο θέλετε να ορίσετε ένα όριο δεδομένων. Εάν δεν εμφανίζεται, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε αυτό.

  Ανοίγει ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να σταματήσετε το Superhuman (και άλλες εφαρμογές) να παρακολουθούν το email σας

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να ορίσετε ένα συλλογικό όριο στα δεδομένα για όλα τα δίκτυα στα οποία συνδέεστε μέσω WiFi, μπορείτε απλώς να επιλέξετε την επιλογή «WiFi (όλα τα δίκτυα)» από αυτό το αναπτυσσόμενο μενού.

Αφού επιλέξετε το σωστό δίκτυο, κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός ορίου κάτω από το Όριο δεδομένων.

Στο παράθυρο που ανοίγει, επιλέξτε τη χρονική περίοδο στην οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα. Μπορείτε να τη ρυθμίσετε σε μηνιαίο, εάν βρίσκεστε σε μηνιαίο πρόγραμμα που είναι οι περισσότεροι. Εάν χρειάζεστε ένα όριο μίας χρήσης, π.χ., εάν χρησιμοποιείτε WiFi σε ξενοδοχείο, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Εφάπαξ. Εναλλακτικά, εάν έχετε απεριόριστο πρόγραμμα, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Απεριόριστο.

  Πώς να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή κατά τύπο αρχείου στα Windows 10 1803

Για τις επιλογές Μηνιαία και Εφάπαξ, πρέπει να καθορίσετε πότε ανανεώνεται το πρόγραμμα και πόσα δεδομένα επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε. Με την επιλογή Απεριόριστο, χρειάζεται μόνο να καθορίσετε πότε θα ανανεωθεί το πρόγραμμα. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα δεδομένα μπορούν να καθοριστούν σε MB και GB.

Αυτό θα ισχύει για όλες τις δραστηριότητες δικτύου. Εάν τα Windows 10 πραγματοποιούν λήψη ενημερώσεων, θα υπολογίζονται επίσης στη μέτρηση δεδομένων από την εφαρμογή. Ομοίως, θα μετρηθεί επίσης όλη η δραστηριότητα στο παρασκήνιο από εφαρμογές που απαιτούν λήψη πληροφοριών. Δεν μπορείτε να ορίσετε εξαιρέσεις εφαρμογών για το όριο δεδομένων.

  Πώς να βεβαιωθείτε ότι μια κάμερα ή ένας φακός λειτουργεί σωστά πριν αγοράσετε

Εάν έχετε ενεργοποιημένο το hotspot για κινητά και υπάρχουν συσκευές συνδεδεμένες σε αυτό, η κατανάλωσή τους θα ληφθεί επίσης υπόψη κατά τη μέτρηση της χρήσης δεδομένων σας.

Όταν υπερβείτε το όριο δεδομένων, τα Windows 10 θα σας προειδοποιήσουν σχετικά. Δεν θα απενεργοποιήσει το Διαδίκτυο, επομένως εάν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για τυχόν πρόσθετα δεδομένα που χρησιμοποιείτε. Οι κανόνες για αυτό υπαγορεύονται φυσικά από το πρόγραμμα δεδομένων που έχετε αγοράσει από τον ISP σας.