Πώς να αλλάξετε τα σχέδια παροχής ενέργειας στο φορτίο της CPU στα Windows 10

Τα σχέδια παροχής ενέργειας σάς επιτρέπουν να διαχειρίζεστε την απόδοση του συστήματός σας και την μπαταρία σας. Καλύψαμε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας όταν το σύστημά σας είναι σε αδράνεια για σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε την μπαταρία σας. Το GiMeSpace Power Control είναι μια δωρεάν εφαρμογή των Windows που σας επιτρέπει να αλλάζετε σχέδια παροχής ενέργειας στο φορτίο της CPU. Εάν η CPU σας είναι υπό υψηλό φορτίο, μπορείτε να μεταβείτε στο σχέδιο υψηλής απόδοσης. Εάν είναι υπό κανονικό φορτίο, το σχέδιο παροχής ενέργειας θα αλλάξει στο ισορροπημένο σχέδιο.

Μπορείτε επίσης να το διαμορφώσετε ώστε να μεταβαίνει σε οποιοδήποτε προσαρμοσμένο σχέδιο που έχετε διαμορφώσει.

  Πώς να αναζητήσετε τους λογαριασμούς και τους κωδικούς πρόσβασης σε iPhone ή iPad

Σχέδια ισχύος σε φορτίο CPU

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το GiMeSpace Power Control. Πριν κάνετε κλικ στο Τέλος στην τελική οθόνη, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποεπιλέξει τις επιλογές για πρόσθετες προσφορές.

Εκτελέστε την εφαρμογή και επιλέξτε το φορτίο της CPU που θα πρέπει να ενεργοποιήσει τον συνδυασμό χαμηλής ισχύος για ενεργοποίηση. Στη συνέχεια, επιλέξτε το φορτίο της CPU που θα πρέπει να ενεργοποιήσει το σχέδιο υψηλής ισχύος για ενεργοποίηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε πόσο συχνά η εφαρμογή ελέγχει το φορτίο της CPU και τον ελάχιστο χρόνο που ένα σχέδιο παροχής ενέργειας παραμένει ενεργό πριν από τη μετάβαση στο άλλο.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους ένα σχέδιο παροχής ενέργειας περιορίζει τη χρήση ενέργειας στην οθόνη σας είναι ο περιορισμός της ενέργειας που μπορεί να καταναλώσει η CPU σας. Ένα σχέδιο τροφοδοσίας υψηλής απόδοσης παρέχει στην CPU απεριόριστη ισχύ, ενώ το ισορροπημένο σχέδιο ενέργειας την περιορίζει.

  Πώς να συνδέσετε γρήγορα συζευγμένες συσκευές Bluetooth στα Windows 10

Κάτω από ένα ισορροπημένο σχέδιο ισχύος, η CPU σας θα έχει περισσότερο φορτίο από το κανονικό. Όταν μεταβαίνετε σε ένα πρόγραμμα υψηλής απόδοσης και η CPU σας έχει περισσότερη ισχύ, η χρήση του μπορεί να μειωθεί. Θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας όταν ρυθμίζετε την εφαρμογή να αλλάζει σχέδια.

Για εφαρμογές που ασκούν σημαντικό φορτίο στη CPU ή εφαρμογές που κυμαίνονται μεταξύ υψηλής και χαμηλής χρήσης CPU, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ορίζετε να ενεργοποιείται το σχέδιο χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι εάν το σύστημά σας είναι αδρανές, τα Windows 10 ενδέχεται να ξεκινήσουν τη σάρωση για ιούς. Αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά ασκεί σημαντικό φορτίο στη CPU, επομένως, λάβετε υπόψη το όταν ρυθμίζετε την εφαρμογή. Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Windows Defender για σύντομο χρονικό διάστημα, εάν εκτελείτε μια εφαρμογή που θα φορολογήσει τη CPU. Βεβαιωθείτε ότι την έχετε ενεργοποιήσει ξανά μόλις τελειώσετε με την εφαρμογή.

  Πώς να αποκτήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για ιστότοπους στον Microsoft Edge στα Windows 10

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε πόση ενέργεια επιτρέπεται να χρησιμοποιεί η CPU σας σύμφωνα με τα σχέδια που χρησιμοποιείτε, εάν έχετε ρυθμίσει προσαρμοσμένα σχέδια παροχής ενέργειας.