Πώς να ξεριζώσετε το Nokia X, να εγκαταστήσετε το Play Store και το Google Now Launcher

Η ανακοίνωση της Nokia στο MWC σχετικά με τις νέες συσκευές Android δεν ήταν τόσο έκπληξη όσο αυτό που έκανε η εταιρεία με το Android που εκτελείται στις συσκευές της. Είναι σαν η φινλανδική εταιρεία –που ανήκει πλέον στη Microsoft– να προσπαθεί να δημιουργήσει Android χωρίς Google, αντικαθιστώντας τις προσφορές της εταιρείας Mountain View με αυτές της Microsoft. Στην πραγματικότητα, το Nokia X smartphone, αν και βασίζεται στο AOSP, στερείται εντελώς Εφαρμογών Google, από το να κοιτάξετε τη συσκευή, θα δυσκολευτείτε ακόμη και να πείτε ότι είναι Android. Ωστόσο, δεν χάνεται κάθε ελπίδα, καθώς χάρη στην ενεργή κοινότητα προγραμματιστών Android, υπάρχει ένας τρόπος όχι μόνο να κάνετε root το Nokia X, αλλά και να εγκαταστήσετε το Google Play Store και το Google Now Launcher στη συσκευή. Λεπτομέρειες πέρα ​​από το άλμα.

  Πώς να μορφοποιήσετε έναν USB ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ώστε να λειτουργεί και στα Windows και στο OS X

Πριν φτάσουμε στις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορείτε να τροποποιήσετε το Nokia X για να κάνει όλα αυτά τα πράγματα, καταλάβετε ότι η συσκευή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στις αγορές παραγωγής. Το hack είναι ευγενική προσφορά του ανώτερου μέλους του XDA Developers Kashamalaga, ο οποίος πήρε ένα Nokia X στο MWC και το χρησιμοποίησε σωστά. Ως εκ τούτου, τον ευχαριστούμε που έφερε αυτή την υπέροχη λύση για τους πρώτους χρήστες.

Κατανοήστε ότι αυτή η μέθοδος διαφέρει από το συμβατικό rooting, καθώς ο bootloader του Nokia X φαίνεται να είναι μερικώς κλειδωμένος και δεν υπάρχει προσαρμοσμένη ανάκτηση που λειτουργεί ούτε για τη συσκευή.

Αποποίηση ευθύνης: Οι οδηγίες του παρόντος πρέπει να ακολουθούνται με δική σας ευθύνη, καθώς το wdzwdz δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη στη συσκευή σας.

  Μετακινήστε το τρέχον παράθυρο σε μια εικονική επιφάνεια εργασίας με ένα πλήκτρο πρόσβασης [Windows 10]

Απαιτήσεις

Πριν ξεκινήσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που θα χρειαστείτε

Εφαρμογή Framaroot
Ένας εξερευνητής αρχείων σε επίπεδο ρίζας (για παράδειγμα, Root Explorer ή ES File Explorer)
Πακέτο Nokia GApps (διαθέσιμο στον σύνδεσμο πηγής στο τέλος)
NokiaX_SomeGoogleApps.zip (διατίθεται στον σύνδεσμο πηγής στο τέλος)

Οδηγίες

1. Πρέπει να ξεκινήσετε πρώτα κάνοντας root το Nokia X. Εφόσον δεν υπάρχει λειτουργική ανάκτηση, το root μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εφαρμογής Framaroot. Φορτώστε το Framaroot APK και αποκτήστε πρόσβαση σε επίπεδο root μέσω αυτών των απλών βημάτων.

2. Στη συνέχεια, φορτώστε την εξερεύνηση αρχείων ρίζας της επιλογής σας για να ενεργοποιήσετε την αλλαγή των δικαιωμάτων για τα αρχεία συστήματος.

3. Πραγματοποιήστε λήψη και εξαγωγή των περιεχομένων του αρχείου ZIP NokiaX GApps και αντιγράψτε όλα τα APK εντός του πακέτου στον κατάλογο /system/app του Nokia X χρησιμοποιώντας τον εξερευνητή αρχείων που μόλις εγκαταστήσατε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adobe Flash στο iPhone ή το iPad σας

4. Ορίστε τις άδειες για τα APK για «ανάγνωση» για όλους και «εγγραφή» μόνο για το πρώτο από πάνω, σύμφωνα με το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

5. Επανεκκινήστε τη συσκευή και εγκαταστήστε τώρα όλα τα APK από το δεύτερο αρχείο ZIP (NokiaX_SomeGoogleApps) κανονικά, όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε εφαρμογή.

Αυτό είναι σχεδόν το μόνο που υπάρχει – το Nokia X smartphone σας δεν είναι πλέον μόνο root, αλλά μπορεί επίσης να εκτελεί το Google Now Launcher και το Play Store. Εκκινήστε το τελευταίο για να εισαγάγετε τα στοιχεία του Λογαριασμού σας Google και να κατεβάσετε όλες τις εφαρμογές που σας έλειπαν!

Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη, επισκεφθείτε το νήμα του φόρουμ προγραμματιστών XDA παρακάτω.

[via XDA-Developers]