Πώς να ξεμπλοκάρετε το TikTok στον υπολογιστή του σχολείου μου

Το σχολικό Chromebook προορίζεται για τη μελέτη και την εκτέλεση εργασιών και έρευνας που σχετίζονται με το σχολείο. Αν και αυτή είναι η κύρια εστίαση, σε ορισμένους μαθητές αρέσει να εξερευνούν τη συσκευή για άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες περιλαμβάνουν την περιήγηση, το σερφάρισμα στο YouTube ή την προσπάθεια χρήσης εφαρμογών όπως το TikTok. Ως σχολικός υπολογιστής, υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι και εφαρμογές που είναι προ-μπλοκαρισμένες στο Chromebook. Το TikTok είναι ένας τέτοιος ιστότοπος στον οποίο δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτό το gadget. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα κάποιοι τρόποι για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο. Είμαστε εδώ σήμερα με έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε πώς να ξεμπλοκάρετε το TikTok στον υπολογιστή του σχολείου μου. Επιπλέον, θα μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το TikTok στο σχολικό Chromebook και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς προβλήματα. Εάν αντιμετωπίζετε παρόμοια κατάσταση, τότε ας μην σας αφήσουμε να περιμένετε και ας ξεκινήσετε αμέσως με τη λήψη του εγγράφου Chromebook του TikTok και θα σας εξοικειώσουμε με διάφορες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε το TikTok στο σχολικό Chromebook.

Πώς να ξεμπλοκάρετε το TikTok στον υπολογιστή του σχολείου μου

Το σχολικό Chromebook χρησιμοποιεί το Google Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής του. Κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης, μπορεί να συναντήσετε ορισμένους ιστότοπους, σε αυτήν την περίπτωση, είναι το TikTok για το οποίο απαγορεύεται η πρόσβαση. Το σχολείο σας μπορεί να έχει αποκλείσει αυτόν τον ιστότοπο για διάφορους λόγους. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να είστε ανένδοτοι στο ξεκλείδωμα του ιστότοπου, αφήστε μας να εξερευνήσουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε.

Μέθοδος 1: Ξεκλειδώστε τον ιστότοπο στο Chromebook

Είναι προφανές ότι ο ιστότοπος (TikTok) στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση έχει αποκλειστεί στο Chromebook του σχολείου σας. Αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να έχει προστεθεί στη λίστα περιορισμένων τοποθεσιών. Εάν ναι, μπορείτε απλώς να επιλύσετε το πρόβλημα μεταβαίνοντας στη λίστα περιορισμένων τοποθεσιών και αφαιρώντας το TikTok από αυτήν.

  Πώς να εντοπίσετε το TikTok View Bot

1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο Γρήγορες ρυθμίσεις που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του Chromebook σας.

2. Τώρα, επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στο επάνω μέρος.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Security and Privacy από το αριστερό πλαίσιο της οθόνης.

4. Σε αυτό, επιλέξτε Περιορισμοί περιεχομένου.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο Αποκλεισμός τοποθεσιών.

6. Στο πλαίσιο URL, εισαγάγετε τη διεύθυνση ιστότοπου του TikTok και κάντε κλικ στην Προσθήκη ιστότοπου.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τον διακομιστή VPN

Η επόμενη λύση για να παρακολουθήσετε το TikTok στο σχολικό Chromebook είναι η χρήση VPN. Το VPN χρησιμοποιείται ευρέως για την κατάργηση αποκλεισμού περιεχομένου με γεωγραφικούς περιορισμούς στο σχολικό Chromebook σας. Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) βοηθά στη δρομολόγηση της επισκεψιμότητάς σας σε διακομιστή τρίτου μέρους που εμποδίζει τον διαχειριστή του δικτύου σας να το αποκωδικοποιήσει και τελικά σας βοηθά να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο όπως το TikTok. Μπορείτε να μάθετε πολλά για διάφορα εργαλεία VPN που είναι διαθέσιμα για το πρόγραμμα περιήγησής σας με τη βοήθεια του οδηγού μας για τα 15 καλύτερα VPN για το Google Chrome για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους και λήψη του TikTok στο Chromebook.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε τον διακομιστή DNS

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη λήψη του Chromebook από το TikTok με τη βοήθεια διακομιστή DNS. Το σύστημα ονομάτων τομέα (DNS) βοηθά στην αντιστοίχιση ονομάτων κεντρικού υπολογιστή ιστότοπου. Τα εργαλεία DNS αντικαθιστούν το εκχωρημένο DNS από τον ISP με ένα ιδιωτικό από την επιλεγμένη τοποθεσία. Το DNS παρέχει επίσης καλή ταχύτητα σύνδεσης χωρίς κρυπτογράφηση. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε έναν καλό διακομιστή DNS για το Chromebook σας ώστε να χρησιμοποιεί το TikTok. Ο οδηγός μας για τους 10 καλύτερους δημόσιους διακομιστές DNS το 2022: Σύγκριση και αναθεώρηση θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα τέλειο εργαλείο DNS.

Μέθοδος 4: Χρήση διακομιστή μεσολάβησης

Ένας διακομιστής μεσολάβησης χρησιμοποιείται για την απόκρυψη της ταυτότητάς σας και για τη δημιουργία μιας ισχυρής και ιδιωτικής σύνδεσης με τον αποκλεισμένο ιστότοπο. Βοηθά στο να διατηρείται το δίκτυο ασφαλές και ανώνυμο. Λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ της συσκευής σας και του διαδικτύου που σας βοηθά να παρακολουθείτε το TikTok στο σχολικό Chromebook. Μπορείτε να κάνετε λήψη του TikTok στο Chromebook με τη βοήθεια ενός διακομιστή μεσολάβησης. Υπάρχει ένας αριθμός διακομιστών μεσολάβησης διαθέσιμοι στο Διαδίκτυο και αν δεν μπορείτε να βρείτε έναν, ο οδηγός μας για το Top 9 Δωρεάν Λογισμικό Proxy για Windows 10 θα σας βοηθήσει.

  Πώς να εγγραφείτε στο Someone's Live στο TikTok

Μέθοδος 5: Λήψη TikTok από διαφορετική πηγή

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε λήψη του TikTok από την αρχική του πηγή και θέλετε να ξεμπλοκάρετε το TikTok στον υπολογιστή του σχολείου μου, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή από διαφορετική πηγή. Στο Chromebook σας, ο επίσημος ιστότοπος του TikTok ενδέχεται να αποκλειστεί για διάφορους λόγους. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αρχείο APK της εφαρμογής στη συσκευή σας επίσης.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή ξεκλειδώματος τρίτου μέρους

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ξεκλειδώματος τρίτου μέρους που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο της επιλογής σας, εάν η χρήση VPN και διακομιστή μεσολάβησης δεν λειτουργεί για εσάς. Οι εφαρμογές ξεκλειδώματος λειτουργούν παρόμοια με το VPN. Αλλάζουν τη διεύθυνση IP σας και σας επιτρέπουν εύκολα να έχετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους όπως το TikTok. Μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε λήψη αυτών των εφαρμογών τρίτων στο Chromebook σας, αλλά το μόνο που πιάνουν αυτά τα εργαλεία είναι ότι είναι εξαιρετικά καθυστερημένα και αργά.

Μέθοδος 7: Χρήση δεδομένων τηλεφώνου

Μια άλλη μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει στην απεμπλοκή του TikTok στον υπολογιστή του σχολείου μου είναι η χρήση δεδομένων τηλεφώνου. Αυτή είναι μια κοινή λύση για να ξεπεράσετε το Τείχος προστασίας του Chromebook σας. Εφόσον είστε σε ένα πρόγραμμα απεριόριστων δεδομένων, μπορείτε να μεταβείτε στα δεδομένα του τηλεφώνου σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στον προηγουμένως αποκλεισμένο ιστότοπο.

Πώς αποκλείεται το TikTok στο σχολικό Chromebook

Το TikTok χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται από δημιουργούς περιεχομένου και καλλιτέχνες για να επιδείξουν το ταλέντο τους μέσω βίντεο στην πλατφόρμα. Ωστόσο, το TikTok έχει αποκλειστεί στο σχολικό Chromebook για να αποτρέψει την έκθεση των μαθητών σε περιεχόμενο για ενήλικες ή χωρίς επίβλεψη. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους αποκλείεται η πλατφόρμα σε σχολικό Chromebook:

  • Τείχος προστασίας: Συνήθως, διαμορφώνεται η πολιτική τείχους προστασίας για δίκτυα και συστήματα Wi-Fi στο σχολείο. Ένα τείχος προστασίας τείνει να αποκλείει την κυκλοφορία σε διευθύνσεις IP και ονόματα τομέα που σχετίζονται με το TikTok. Προσδιορίζει επίσης τη χρήση του TikTok σαρώνοντας κεφαλίδες σε πακέτα δεδομένων.

  • Πολιτική: Ορισμένα σχολεία ακολουθούν τις πολιτικές τους σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η χρήση του TikTok σε σχολική ιδιοκτησία ή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Η διοίκηση του σχολείου ακολουθεί αυτόν τον κανόνα αρκετά αυστηρά ώστε να εμποδίζει τους μαθητές να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Πώς να εγκαταστήσετε το TikTok στο σχολικό Chromebook

Τα Chromebook είναι μια τέλεια συσκευή για χρήση, καθώς παρέχουν τα πλεονεκτήματα και των δύο, ενός κινητού τηλεφώνου και ενός υπολογιστή. Υπάρχει ένας αριθμός χρηστών TikTok που χρησιμοποιούν ένα Chromebook για να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να μοιραστούν τα βίντεό τους. Ως εκ τούτου, η λήψη και η εγκατάσταση της εφαρμογής TikTok στο Chromebook μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για εσάς. Έτσι, εάν καταφέρατε να ξεμπλοκάρετε το TikTok, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω για να εγκαταστήσετε το TikTok στο σχολικό Chromebook:

Σημείωση: Το Chromebook δεν επιτρέπει την εγγραφή βίντεο στο TikTok. Θα μπορείτε να παρακολουθείτε περιεχόμενο στο TikTok μόνο χρησιμοποιώντας το Chromebook.

1. Ανοίξτε το Chromebook σας και εκκινήστε το Chrome Web Store σε αυτό.

2. Αναζητήστε το TikTok στο Ηλεκτρονικό κατάστημα.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Προσθήκη στο Chrome για να κάνετε λήψη της εφαρμογής στο Chromebook σας.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να καταργήσω τους περιορισμούς από τον υπολογιστή του σχολείου μου;

Απ. Οι περιορισμοί από τον υπολογιστή του σχολείου σας μπορούν να αφαιρεθούν με επαναδιαμόρφωση του σκληρού δίσκου ή με επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος ή των εφαρμογών στο σύστημα.

Ε2. Πώς μπορώ να καταργήσω τον αποκλεισμό ιστοτόπων στο σχολικό Chromebook μου;

Απ. Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο στο σχολικό Chromebook είναι χρησιμοποιώντας εφαρμογές ξεκλειδώματος τρίτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε εύκολα τον ιστότοπο της επιλογής σας.

Ε3. Μπορώ να αφαιρέσω τον διαχειριστή από το Chromebook του σχολείου μου;

Απ. Για να αφαιρέσετε τον διαχειριστή από το σχολικό Chromebook, μπορείτε απλώς να επιλέξετε ένα power wash. Σε περίπτωση που η συσκευή ελέγχεται από διαχειριστή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που ελέγχει τη συσκευή και να της ζητήσετε να την αποδεσμεύσει.

Ε4. Τι σημαίνει αποκλεισμός από τον διαχειριστή;

Απ. Ο αποκλεισμός από τον διαχειριστή σημαίνει ότι το έγγραφο, ο ιστότοπος ή η εφαρμογή στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση περιορίζονται από τα δικαιώματα διαχειριστή. Το προφίλ που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε στο Chrome ενδέχεται να προκαλεί αυτό το σφάλμα.

Q5. Γιατί ο διαχειριστής του σχολείου μου μπορεί να μπλοκάρει τα πάντα;

Απ. Οι διαχειριστές των σχολείων αποκλείουν ιστότοπους ή εφαρμογές που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. Καθώς οι μαθητές τείνουν να αποσπώνται εύκολα από το Διαδίκτυο και το περιεχόμενο σε αυτό, οι διαχειριστές σχολείων τείνουν να αποκλείουν ακατάλληλα πράγματα στο διαδίκτυο.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας για την απεμπλοκή του TikTok στον υπολογιστή του σχολείου μου ήταν επιτυχής και σας βοήθησε με διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε. Επίσης, ενημερώστε μας εάν η εγκατάσταση του TikTok στο σχολικό σας Chromebook ήταν δυνατή για εσάς με τις οδηγίες που δίνονται στο έγγραφο. Εάν έχετε άλλες προτάσεις ή απορίες, μπορείτε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων παρακάτω.