Διορθώστε τη μορφή αρχείου WhatsApp που δεν υποστηρίζεται στο Android

Μερικές φορές, όταν προσπαθείτε να στείλετε ένα αρχείο από το WhatsApp, μπορεί να δείτε ένα σφάλμα που δηλώνει ότι αυτή η μορφή αρχείου δεν υποστηρίζεται WhatsApp. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα και μπορεί να προκύψει με ένα αρχείο που δεν υποστηρίζεται από το λογισμικό WhatsApp. Ωστόσο, αυτό το σφάλμα μπορεί επίσης να προκύψει με κανονικά αρχεία λόγω άλλων υποκείμενων προβλημάτων με το πρόγραμμα WhatsApp. Το σφάλμα μορφής αρχείου WhatsApp που δεν υποστηρίζεται μπορεί να επιλυθεί χρησιμοποιώντας μερικές αποτελεσματικές μεθόδους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορους μετατροπείς αρχείων για να διορθώσετε το πρόβλημα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε τους λόγους και τις μεθόδους για την επίλυση αυτού του σφάλματος.

Πώς να διορθώσετε τη μορφή αρχείου WhatsApp που δεν υποστηρίζεται στο Android

Συνεχίστε να διαβάζετε για να γνωρίζετε ότι η επίλυση αυτής της μορφής αρχείου δεν υποστηρίζεται στο σφάλμα WhatsApp λεπτομερώς.

Ποιες μορφές αρχείων υποστηρίζονται από το WhatsApp;

Το WhatsApp είναι μια δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία πολυμέσων με τις επαφές τους. Το WhatsApp υποστηρίζει μεγάλες μορφές αρχείων πολυμέσων για καλύτερη και άμεση επικοινωνία μεταξύ ατόμων και ομαδικών συνομιλιών. Ακολουθεί μια λίστα με όλες τις κύριες μορφές αρχείων που υποστηρίζονται από το WhatsApp.

  • Εικόνα: JPEG, PNG, JPG

  • Έγγραφο: XLS, PDF, XLSX, DOCX, DOC, PPTX και PPT.

  • Βίντεο: MP4 (Το WhatsApp δεν υποστηρίζει αρχεία MP4 χωρίς ήχο).

  • Ήχος: MP3, AMR, .opus

Εάν το αρχείο σας είναι σε διαφορετική μορφή, ενδέχεται να λάβετε ζητήματα όπως το πρόβλημα με τη μορφή βίντεο WhatsApp που δεν υποστηρίζεται.

Λόγοι για το σφάλμα μορφής αρχείου WhatsApp που δεν υποστηρίζεται

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για το σφάλμα WhatsApp MP4 που δεν υποστηρίζεται στη συσκευή σας. Ορισμένα από τα πιθανά σφάλματα αναφέρονται εδώ.

  • Μια μη υποστηριζόμενη μορφή αρχείου μπορεί να προκαλέσει αυτό το σφάλμα κατά τις μεταφορτώσεις και τις λήψεις.
  • Η ακατάλληλη τοποθεσία του αρχείου στη συσκευή σας σχετίζεται επίσης με αυτό το σφάλμα.

  • Οι ακατάλληλες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας ευθύνονται μερικές φορές για ζητήματα μορφής αρχείων που δεν υποστηρίζονται στο WhatsApp.
  • Μια παλιά έκδοση του WhatsApp είναι επίσης υπεύθυνη για αυτό το σφάλμα μορφής αρχείου δεν υποστηρίζεται WhatsApp.
  • Διάφορα ζητήματα, όπως η ακατάλληλη εγκατάσταση του WhatsApp στη συσκευή σας, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτό το σφάλμα.

Στον παρακάτω οδηγό, θα συζητήσουμε μεθόδους για την επίλυση αυτού του σφάλματος WhatsApp που δεν υποστηρίζεται μορφή αρχείου.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα smartphone δεν έχουν την ίδια επιλογή ρυθμίσεων και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως βεβαιωθείτε για τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Οι ακόλουθες μέθοδοι προέρχονται από το smartphone Moto G(60).

Μέθοδος 1: Μην χρησιμοποιείτε μη υποστηριζόμενη μορφή αρχείου

Μερικές φορές, όταν λαμβάνετε ένα αρχείο στο WhatsApp, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου στη συσκευή σας. Όταν λαμβάνετε ένα αρχείο σε μορφή που δεν υποστηρίζεται από το λογισμικό WhatsApp, το WhatsApp δεν θα μπορεί να κάνει λήψη του αρχείου στη συσκευή σας. Εάν έχετε λάβει παρόμοιο σφάλμα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τη μορφή του αρχείου. Εάν η μορφή αρχείου δεν υποστηρίζεται από το WhatsApp, μπορείτε να προσπαθήσετε να μετατρέψετε το αρχείο σε υποστηριζόμενη μορφή αρχείου.

Μέθοδος 2: Επιδιόρθωση κατεστραμμένης κάρτας SD

Αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να προκληθεί από μια κατεστραμμένη κάρτα SD. Ως αποτέλεσμα, εάν χρησιμοποιείτε μια κάρτα SD για επιπλέον χώρο αποθήκευσης, βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να διαμορφώσετε την κάρτα SD σας και να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Ελέγξτε τον οδηγό μας για την επισκευή της κατεστραμμένης κάρτας SD. Εάν δεν σας βοηθήσει, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε την κάρτα σας με μια νέα.

Μέθοδος 3: Αλλαγή θέσης αρχείου

Μερικές φορές, το πρόβλημα με τη μορφή αρχείου WhatsApp που δεν υποστηρίζεται μπορεί να οφείλεται σε ακατάλληλη τοποθεσία αρχείου. Επομένως, εάν λαμβάνετε ένα σφάλμα μορφής αρχείου που δεν υποστηρίζεται, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν υποστηρίζεται μορφή βίντεο WhatsApp αλλάζοντας τη θέση του προβληματικού αρχείου στη συσκευή σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση του αρχείου στη συσκευή σας από τη Διαχείριση αρχείων. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να αλλάξετε τη θέση ενός αρχείου στο τηλέφωνό σας για να διορθώσετε το σφάλμα WhatsApp MP4 που δεν υποστηρίζεται.

1. Ανοίξτε τα Αρχεία από το μενού του τηλεφώνου.

2. Μεταβείτε στο προβληματικό αρχείο.

3. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Μετακίνηση σε.

4. Μεταβείτε στο φάκελο στον οποίο θέλετε να μετακινήσετε το προβληματικό αρχείο.

5. Πατήστε το Μετακίνηση εδώ.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν βοηθά με αυτήν τη μορφή αρχείου, το σφάλμα WhatsApp δεν υποστηρίζεται και το πρόβλημα παραμένει με το WhatsApp, δοκιμάστε την επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 4: Αλλαγή ρυθμίσεων ημερομηνίας και ώρας

Εάν οι ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας είναι λανθασμένες στη συσκευή σας, το τηλέφωνό σας ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη σύνδεση με διακομιστές WhatsApp. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάφορα σφάλματα σύνδεσης με το WhatsApp. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε προβλήματα μη υποστηριζόμενης μορφής αρχείου με το WhatsApp. Επομένως, δοκιμάστε να διορθώσετε τις εσφαλμένες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας στο τηλέφωνό σας για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις από το μενού του τηλεφώνου.

2. Εντοπίστε και πατήστε το Σύστημα.

3. Εδώ, πατήστε Ημερομηνία και ώρα.

4. Πατήστε Ημερομηνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη σωστή ημερομηνία από το ημερολόγιο.

5. Τώρα, πατήστε στο Time και ορίστε τη σωστή ώρα από το ρολόι.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε αυτόματα την ημερομηνία και την ώρα πατώντας την αυτόματη εναλλαγή Ρύθμιση ώρας για να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν υποστηρίζεται η μορφή βίντεο WhatsApp.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε μετατροπείς αρχείων τρίτων

Εάν το αρχείο είναι πράγματι σε μορφή που δεν υποστηρίζεται από το WhatsApp, μπορείτε να προσπαθήσετε να μετατρέψετε το αρχείο σε μορφή που υποστηρίζεται από το WhatsApp για να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν υποστηρίζεται μορφή αρχείου WhatsApp. Υπάρχουν διάφορες μορφές εικόνας, βίντεο και εγγράφων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ενός αρχείου. Ωστόσο, δεν υποστηρίζονται όλες οι μορφές από το WhatsApp. Προηγουμένως, συζητήσαμε μια λίστα μορφών αρχείων που υποστηρίζονται από το WhatsApp. Επομένως, εάν υπάρχει ένα αρχείο σε μορφή που δεν υποστηρίζεται από το WhatsApp, μπορείτε να δοκιμάσετε να μετατρέψετε τη μορφή χρησιμοποιώντας έναν μετατροπέα αρχείων τρίτου κατασκευαστή για να επιλύσετε ζητήματα όπως το ζήτημα που δεν υποστηρίζεται WhatsApp MP4. Υπάρχουν εκατοντάδες διαδικτυακοί μετατροπείς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή της μορφής ενός αρχείου ώστε να μπορεί να σταλεί μέσω WhatsApp.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε το WhatsApp

Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν λειτουργούν και αυτή η μορφή αρχείου δεν υποστηρίζεται, το πρόβλημα WhatsApp παραμένει, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενημέρωσης της εφαρμογής. Ένα απαρχαιωμένο πρόγραμμα WhatsApp μπορεί να προκαλέσει διάφορα ζητήματα, όπως ζητήματα αποθήκευσης, προβλήματα συνομιλίας, προβλήματα βιντεοκλήσεων ή φωνητικών κλήσεων, καθώς και πρόβλημα με το μη υποστηριζόμενο αρχείο. Η ενημέρωση της εφαρμογής αφαιρεί επίσης σφάλματα και άλλα σφάλματα που μπορεί να προκαλούν διαφορετικά σφάλματα στο WhatsApp. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να ενημερώσετε το WhatsApp στη συσκευή σας.

1. Ανοίξτε το Google Play Store από το μενού του τηλεφώνου.

2. Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε WhatsApp και αναζητήστε το.

3. Εντοπίστε και επιλέξτε WhatsApp από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

4. Εδώ, πατήστε Ενημέρωση.

5. Περιμένετε να εγκατασταθεί η ενημέρωση και, στη συνέχεια, ανοίξτε το WhatsApp.

Μέθοδος 7: Επανεγκαταστήστε το WhatsApp

Όταν το WhatsApp δεν λειτουργεί σωστά και τα σφάλματα και άλλα ζητήματα εφαρμογών επιμένουν το πρόβλημα, μπορεί να είναι καλή ιδέα να διορθώσετε το πρόβλημα με την επανεγκατάσταση του WhatsApp. Η επανεγκατάσταση του WhatsApp θα διορθώσει διάφορα υποκείμενα προβλήματα με την εφαρμογή. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να εγκαταστήσετε ξανά το WhatsApp στη συσκευή σας.

1. Εντοπίστε το WhatsApp στο μενού του τηλεφώνου και πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής.

2. Τώρα, σύρετε το WhatsApp και αποθέστε το στην επιλογή Απεγκατάσταση.

3. Επιβεβαιώστε την απεγκατάσταση.

4. Τώρα, ανοίξτε το Google Play Store και αναζητήστε το WhatsApp από τη γραμμή αναζήτησης.

5. Επιλέξτε WhatsApp από τα αποτελέσματα αναζήτησης και πατήστε Εγκατάσταση.

6. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και, στη συνέχεια, ανοίξτε το WhatsApp.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί δεν μπορώ να στείλω ένα αρχείο στο WhatsApp;

Απ. Εάν η μορφή αρχείου του αρχείου δεν υποστηρίζεται από το λογισμικό WhatsApp, το WhatsApp ενδέχεται να μην μπορεί να φορτώσει το αρχείο.

Ε2. Τι σημαίνει η μη υποστηριζόμενη μορφή αρχείου;

Απ. Μη υποστηριζόμενη μορφή αρχείου είναι αυτή που δεν υποστηρίζεται από πρόγραμμα, λογισμικό ή εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν θα μπορεί να φορτώσει αυτό το συγκεκριμένο αρχείο στη συσκευή σας.

Ε3. Πώς μπορώ να επιλύσω ζητήματα μη υποστηριζόμενης μορφής αρχείου στο WhatsApp;

Απ. Υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές μέθοδοι για την επίλυση αυτού του σφάλματος. Μπορείτε να επιλύσετε ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή ή να δοκιμάσετε έναν διαδικτυακό μετατροπέα μορφής αρχείου για να αλλάξετε τη μορφή.

Q4. Ποια αρχεία ήχου υποστηρίζονται από το WhatsApp;

Απ. WhatsApp υποστηρίζει τις μορφές αρχείων ήχου MP3, AMR και .opus.

Q5. Ποια αρχεία εικόνας υποστηρίζονται από το WhatsApp;

Απ. Υποστηρίζει μορφές αρχείων εικόνας JPEG, PNG και JPG.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν υποστηρίζεται η μορφή αρχείου WhatsApp στη συσκευή σας. Ενημερώστε μας για τα ερωτήματα και τις προτάσεις σας εάν υπάρχουν στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

  Τι είναι η υπογραφή SMS στο Android;