Πώς να ξεκινήσετε τις ενέργειες πατώντας στο πίσω μέρος του iPhone σας

Κάθε χρόνο, η Apple προσθέτει νέες και ενδιαφέρουσες δυνατότητες προσβασιμότητας. Εφόσον εκτελείτε iOS 14 ή νεότερη έκδοση, έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε τη συσκευή και να εκκινείτε ενέργειες ή συντομεύσεις πατώντας δύο ή τρεις φορές το πίσω μέρος του iPhone σας. Ετσι δουλευει.

Το Back Tap είναι μια ισχυρή δυνατότητα προσβασιμότητας που μπορεί να είναι χρήσιμη για όλους τους χρήστες iPhone. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone X και νεότερο, απλά πατώντας το μεσαίο τμήμα του πίσω μέρους του iPhone σας δύο ή τρεις φορές θα ξεκινήσει μια προρυθμισμένη ενέργεια.

  Πώς να μετρήσετε υψόμετρο στο iPhone σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Back Tap για να ανοίξετε γρήγορα το Κέντρο ειδοποιήσεων, το Κέντρο Ελέγχου, το Siri και άλλα. Μπορείτε ακόμη και να ξεκινήσετε συντομεύσεις με αυτήν τη δυνατότητα. Και χάρη στις συντομεύσεις παρασκηνίου που εισάγονται επίσης στο iOS 14, θα εκκινούνται άμεσα, χωρίς να μεταβούν στην εφαρμογή Συντομεύσεις.

Μία από τις πιο δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι να αναφέρουμε το Βοηθός Google (μέσω προσαρμοσμένης συντόμευσης) χρησιμοποιώντας μια χειρονομία με διπλό πάτημα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το Back Tap up ανοίγοντας πρώτα την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”. Από εκεί, μεταβείτε στην ενότητα “Προσβασιμότητα”.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα έγγραφο του Word ως JPEG

Εδώ, πατήστε την επιλογή «Άγγιγμα».

Πραγματοποιήστε κύλιση μέχρι το κάτω μέρος της σελίδας και επιλέξτε την επιλογή “Back Tap”.

Τώρα θα δείτε δύο διαφορετικές επιλογές για την προσαρμογή της δυνατότητας “Διπλό πάτημα” ή “Τριπλό πάτημα”.

Επιλέξτε ένα για να δείτε μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες ενέργειες. Στην κορυφή, θα βρείτε ενέργειες συστήματος όπως Κέντρο ειδοποιήσεων, Στιγμιότυπο οθόνης, Siri και άλλα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε επιλογές προσβασιμότητας όπως το AssistiveTouch, το Smart Invert και άλλα.

Στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης, θα βρείτε μια ενότητα αφιερωμένη στην εφαρμογή Συντομεύσεις. Εδώ, επιλέξτε μια συντόμευση για να τη συσχετίσετε με μια από τις χειρονομίες Πίσω Πατήστε.

  Τι είναι το Dropshipping και είναι απάτη;

Μόλις επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη, θα ενεργοποιηθεί η χειρονομία Back Tap. Τώρα μπορείτε να αγγίξετε δύο φορές ή τριπλό το πίσω μέρος του iPhone σας ανά πάσα στιγμή για να ξεκινήσετε την επιλεγμένη ενέργεια.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα γραφικά στοιχεία στο iPhone σας; Μάθετε πώς το iOS 14 μεταμόρφωσε την Αρχική οθόνη προσθέτοντας ολοκαίνουργια προσαρμόσιμα widget.