Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στους Χάρτες Google με φίλους

Οι Χάρτες Google είναι μία από αυτές τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε όταν οδηγείτε. Μπορεί να διαβάσει τις οδηγίες δυνατά, ώστε να μην χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια σας από τους τροχούς. Αν όμως συναντάτε φίλους κάπου, μπορεί να σταματήσετε κάθε τόσο για να τους πείτε πού βρίσκεστε, κάτι που δεν είναι ασφαλές. Είναι καλύτερα να μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας στους Χάρτες Google με φίλους. Θα μπορούν να δουν πού βρίσκεστε χωρίς να σας στείλουν μήνυμα. Το πιο σημαντικό, δεν θα χρειαστεί να στείλετε μήνυμα.

Η ζωντανή τοποθεσία στους Χάρτες Google είναι μια σχετικά νέα δυνατότητα. Ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες και κυκλοφόρησε σταδιακά σε όλο τον κόσμο.

Κοινή χρήση Ζωντανής Τοποθεσίας

Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google. Πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά για να ανοίξετε το συρτάρι πλοήγησης. Πατήστε «Κοινή χρήση τοποθεσίας» στο συρτάρι πλοήγησης.

  Συνδυάστε μουσική από το τοπικό σας Drive ή το SoundCloud [Web]

Μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους για έναν καθορισμένο αριθμό ωρών ή μπορείτε να την κοινοποιήσετε επ’ αόριστον μέχρι να την απενεργοποιήσετε. Πατήστε “Επαφές” για να επιλέξετε μια επαφή με την οποία θα μοιραστείτε την τοποθεσία σας ή πατήστε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να στείλετε έναν σύνδεσμο παρακολούθησης.

Εάν κάποιος δεν είναι στις επαφές σας στο Google, μπορείτε ακόμα να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας μέσω ενός συνδέσμου.

Προβολή επαφών με τις οποίες μοιράζεστε την τοποθεσία σας

Για να προβάλετε τις επαφές με τις οποίες μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας στους Χάρτες Google, πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ επάνω αριστερά. Από το συρτάρι πλοήγησης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κοινή χρήση τοποθεσίας. Θα δείτε μια λίστα με όλους με τους οποίους μοιράζεστε την τοποθεσία σας. Μπορείτε να διακόψετε την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας από αυτήν την οθόνη.

  Πώς να προσθέσετε πολλές τοποθεσίες αποθήκευσης στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Αποτυχία φόρτωσης ρυθμίσεων κοινής χρήσης τοποθεσίας

Όταν μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας στους Χάρτες Google, ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος “Αποτυχία φόρτωσης ρυθμίσεων κοινής χρήσης τοποθεσίας”. Αυτό φαίνεται να είναι ένα γνωστό ζήτημα που βλέπουν πολλοί χρήστες. Υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις για το γιατί συμβαίνει αυτό.

Αυτό είναι ένα σφάλμα. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή Χάρτες Google και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να μοιραστείτε ξανά την τοποθεσία σας. Είναι πιθανό αυτό να λύσει το πρόβλημα.

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι γεωγραφικά περιορισμένο. Η ίδια η δυνατότητα έχει κυκλοφορήσει σε χρήστες σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε νομικούς περιορισμούς σχετικά με την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας ή ίσως οι Χάρτες Google πρέπει να επιλύσουν ορισμένα πράγματα προτού η λειτουργία κυκλοφορήσει παγκοσμίως.

  Πώς να υπολογίσετε την ποσοστιαία αλλαγή με συγκεντρωτικούς πίνακες στο Excel

Εάν θέλετε να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας, αλλά οι Χάρτες Google δεν παίζουν καλά, μπορείτε να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Facebook Messenger.