Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στα μηνύματα [iOS]

Το iOS 10 έφερε πολλές αλλαγές στην εφαρμογή Messages. Οι δύο σημαντικές αλλαγές ήταν οι αντιδράσεις στα μηνύματα και το οικοσύστημα της εφαρμογής iMessage. Αυτές οι ουσιαστικά μεγάλες αλλαγές το έκαναν έτσι ώστε οι μικρότερες να επισκιάζονται. Το iOS 10 πρόσθεσε μια τακτοποιημένη μικρή επιλογή κοινής χρήσης τοποθεσίας στην εφαρμογή Messages. Είναι μια έξυπνη επιλογή που έχει επίγνωση του περιεχομένου που εμφανίζεται όταν πληκτρολογείτε τις λέξεις «Είμαι στο» ή όταν κάποιος σας ρωτά πού βρίσκεστε. Φυσικά, για να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Messages, πρέπει να δώσετε στην εφαρμογή πρόσβαση στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Αυτό λειτουργεί μόνο για iMessages και όχι για μηνύματα κειμένου. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Ενεργοποίηση τοποθεσίας στα μηνύματα

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας. Το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τοποθεσιών για τη συσκευή σας. Πατήστε Υπηρεσίες τοποθεσίας και πατήστε «Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου». Ενεργοποιήστε την Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου από την επόμενη οθόνη. Μπορείτε να επιλέξετε από ποια συσκευή θα κοινοποιεί την τοποθεσία σας το iPhone σας.

  Πώς να απαλλαγείτε από κακόβουλες διαφημίσεις στο Chrome για iOS

Επιστρέψτε στην οθόνη Υπηρεσία τοποθεσίας και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών. Πατήστε την εφαρμογή Μηνύματα και ενεργοποιήστε την κοινή χρήση τοποθεσίας όταν η συσκευή χρησιμοποιείται.

Αποστολή τρέχουσας τοποθεσίας στα μηνύματα

Για να στείλετε την τρέχουσα τοποθεσία σας, απλώς πληκτρολογήστε “Είμαι στο” ή “Είμαι στο” και η επιλογή “Τρέχουσα τοποθεσία” θα εμφανιστεί στη γραμμή προβλέψεων. Πατήστε το για να μοιραστείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας στο νήμα συνομιλίας.

Κάθε φορά που κάποιος σας στέλνει ένα iMessage που λέει “Πού είσαι”, η εφαρμογή Μηνύματα θα κοινοποιήσει αυτόματα την τρέχουσα τοποθεσία σας μαζί του. Δεν θα χρειαστεί να επέμβετε με κανέναν τρόπο. Δεν θα χρειαστεί καν να διαβάσετε το μήνυμα. Η εφαρμογή Μηνύματα θα το φροντίσει.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια συνδεδεμένη εικόνα στο Safari στο iOS 10

Κοινή χρήση Ζωντανής Τοποθεσίας στα Μηνύματα

Η εφαρμογή Μηνύματα σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας με μια επαφή. Μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας για μία ώρα, μέχρι το τέλος της ημέρας ή επ’ αόριστον. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία συστήματος κοινής χρήσης τοποθεσίας.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο Privacy>Location Services. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε «Υπηρεσίες συστήματος». Ενεργοποιήστε το “Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου”.

Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα. Επιλέξτε το νήμα συνομιλίας για την επαφή με την οποία θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. Πατήστε το κουμπί “i” επάνω δεξιά στο νήμα συνομιλίας και πατήστε “Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου”. Θα εμφανιστεί ένα μενού που θα σας ρωτά για πόσο καιρό θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. Ο παραλήπτης σας θα λάβει μια ειδοποίηση ότι μοιράζεστε την τοποθεσία σας μαζί του.

  Πώς να αποκρύψετε και να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης φωτογραφίες στο iOS

Ο παραλήπτης σας θα μπορεί να πατήσει το κουμπί “i” στο νήμα συνομιλίας σας στην εφαρμογή Μηνύματα και να δει πού βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή.