Πώς να μοιραστείτε μια ζωντανή φωτογραφία ως GIF στο Twitter από το iPhone ή το iPad σας

Στο παρελθόν, αν θέλατε ποτέ να στείλετε στο Twitter την κινούμενη ζωντανή φωτογραφία που τραβήχτηκε από το iPhone ή το iPad σας, έπρεπε να μετατρέψετε την εικόνα σε GIF. Αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν, καθώς Το Twitter θα κάνει τη μετατροπή για εσάς αυτόματα!

Τραβήξτε μια ζωντανή φωτογραφία στο iPhone ή το iPad σας

Για να μπορέσετε να κάνετε tweet μια Live Photo, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Live Photo στην εφαρμογή κάμερας του iPhone ή του iPad και στη συνέχεια να τραβήξετε μια εικόνα. Εάν έχετε ήδη μια Ζωντανή Φωτογραφία που θέλετε να μοιραστείτε, μπορείτε να μεταβείτε στην επόμενη ενότητα.

  Πώς να κόψετε το θόρυβο με τις λίστες Twitter

Ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή «Κάμερα». Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση Spotlight της Apple εάν δεν μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή στην αρχική σας οθόνη.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο Live που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία δεν είναι διαγραμμένο. Εάν είναι, πατήστε το κουμπί ώστε να μοιάζει με την παρακάτω εικόνα (1).

Με ενεργοποιημένη τη δυνατότητα, πατήστε το κουμπί κλείστρου (2) για να τραβήξετε μια ζωντανή φωτογραφία.

Αναρτήστε στο Twitter τη ζωντανή φωτογραφία ως GIF από το iPhone ή το iPad σας

Τώρα που έχετε τη Live Photo σας, ήρθε η ώρα να την κάνετε tweet. Παρόλο που θα σας δείξουμε πώς να ενσωματώνετε και να μοιράζεστε το GIF ως νέο tweet, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να στείλετε τη Ζωντανή φωτογραφία σε “Retweets με σχόλιο”, απαντήσεις και DM.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε κωδικούς QR για λογαριασμούς Twitter

Ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή «Twitter». Και πάλι, χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση Spotlight για να εντοπίσετε την εφαρμογή κοινωνικών μέσων, εάν δεν είναι γρήγορα προσβάσιμη.

Από την καρτέλα Αρχική σελίδα, πατήστε το κουμπί σύνταξης. Το εικονίδιό του βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία και διαθέτει ένα φτερό που περικλείεται σε μπλε κύκλο.

Στη συνέχεια, εντοπίστε και πατήστε στη Ζωντανή φωτογραφία σας στη γραμμή εικόνων γρήγορης πρόσβασης. Θα πρέπει να δείτε το εικονίδιο Ζωντανή επικάλυψη στη μικρογραφία.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη Ζωντανή Φωτογραφία, επιλέξτε το κουμπί Συλλογή και, στη συνέχεια, πατήστε στην εικόνα που θέλετε.

  Πώς να δημιουργήσετε και να καρφιτσώσετε λίστες Twitter στο Χρονολόγιό σας σε iPhone και Android

Με τη Ζωντανή Φωτογραφία φορτωμένη στην προεπισκόπηση του tweet, πατήστε το κουμπί “GIF” που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της μικρογραφίας. Η Ζωντανή Φωτογραφία θα μετατραπεί σε GIF και θα αναπαραχθεί μία φορά. Μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί Αναπαραγωγή που εμφανίζεται όταν σταματήσει για να δείτε ξανά την κινούμενη εικόνα.

Πληκτρολογήστε ένα γρήγορο μήνυμα για να ακολουθήσετε το GIF σας και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Tweet”.